Yağ yakarken kas yapmak mümkün mü?

Tartıya baktığında çıkan sayıya veya yağ ölçüm testlerinde çıkan orana değil aynadaki fiziğine bakarak ilerlemeni öneririm. Eğer sadece kalori açığı ve kardiyo yaparsan akşam yemeği sonrası koşuya çıkan yaşlı çift olursun. Elbet kilo verirsin ama hayalindeki görüntüye ulaşamazsın. En azından estetik bir fizik istiyosan ağırlık antrenmanı yapmalısın. Yağ yakman da çok daha hızlanır. Sakın sıfır yağ, sadece su, sadece yeşillik gibi egzantirik diyetleri uygulama. Vücudun için gereken proteini yağı bol bol almalısın yağsız yaşam olmaz hormon sağlığın için bile önemli.Burda yağ derken margarinden bahsetmiyorum :D. Fullbody sadece yeni başlayanlar için değil bu arada bu algıya düşmeyin, vücudu çok iyi olup bu sistemde çalışanlar var. İlk kez ağırlık çalışıyorsanız ortama ve haraketlere alışma amaçlı, form öğrenme amaçlı fullbody yapmanız daha mantıklı olur. Salondaki makineleri dönüp durursunuz. 1-2 ay sonrasında isterseniz PPL veya U L gibi temel programları uygularsınız. Ağırlık antrenmanlarını kardiyo öncesi yapmanız gerekir
Teşekkürler. Peki sizce gene de kalori açığı yapıp antrenman sonuna 30 dakika kardiyo ekleyeyim mi?

Tartıya baktığında çıkan sayıya veya yağ ölçüm testlerinde çıkan orana değil aynadaki fiziğine bakarak ilerlemeni öneririm. Eğer sadece kalori açığı ve kardiyo yaparsan akşam yemeği sonrası koşuya çıkan yaşlı çift olursun. Elbet kilo verirsin ama hayalindeki görüntüye ulaşamazsın. En azından estetik bir fizik istiyorsan ağırlık antrenmanı yapmalısın. Yağ yakman da çok daha hızlanır. Sakın sıfır yağ, sadece su, sadece yeşillik gibi egzantirik diyetleri uygulama. Vücudun için gereken proteini yağı bol bol almalısın yağsız yaşam olmaz hormon sağlığın için bile önemli. Burada yağ derken margarinden bahsetmiyorum :D. Fullbody sadece yeni başlayanlar için değil bu arada bu algıya düşmeyin, vücudu çok iyi olup bu sistemde çalışanlar var. İlk kez ağırlık çalışıyorsanız ortama ve hareketlere alışma amaçlı, form öğrenme amaçlı fullbody yapmanız daha mantıklı olur. Salondaki makineleri dönüp durursunuz. 1-2 ay sonrasında isterseniz PPL veya u l gibi temel programları uygularsınız. Ağırlık antrenmanlarını kardiyo öncesi yapmanız gerekir.

Yorumu çözüm olarak işaretle bence son noktayı koymuş.

Daha fazla yemek istiyorsan yapabilirsin kardiyo, ben şahsen dışarı çıkıp aksam 10000 adım civarı atıyorum. Atmasamda yağ veriyorum atsamda yağ veriyorum, zevki ve amaçlar doğrultusunda değişir.

Yağdan kaybedip, kas kazandığınıda tartıda aynı kalıp ölçülerin değiştiğinde anlayabilirsin

Teşekkürler. Peki sizce gene de kalori açığı yapıp antrenman sonuna 30 dakika kardiyo ekleyeyim mi?
Bunu zaten yapmak zorundasınız. Kendi seviyenize göre güzel bir ağırlık, sonrasında çıtırından kardiyo. Üstüne güzel bir beslenmeyle kalori açığı verdiğinizde eksiğiniz kalmaz.

Peki sizce ilk yağ oranımı 20'lere 17'lere düşürüp sonrasında ağırlık yapmam ne kadar mantıklı?

Ağırlıklar ile desteklemelisin yağ oranının düşmesini istiyorsan. Aksi taktirde kasdan daha çok gidecektir kilo. Amacın yağ yakmak olsun kilo vermek değil. Aynaya bak

Peki sizce ilk yağ oranımı 20 lere 17 lere düşürüp sonrasında ağırlık yapmam ne kadar mantıklı?
Sizde kardiyo yağ yakar ağırlık kas yapar diye bir algı var galiba. Böyle birşey yok. Yağ yakmak ve vücudunu şekillendirmek istiyorsan dediğim 3lüyü uygula keyfine bak başka bir şeye gerek yok

Ağırlıklar ile desteklemelisin yağ oranının düşmesini istiyorsan. Aksi taktirde kasdan daha çok gidecektir kilo. Amacın yağ yakmak olsun kilo vermek değil. Aynaya bak
Teşekkürler herkese. Kilo vermek isteyenlere ağırlık çalış diyenler benim dediğim gibi mi yapmalarını istiyorlar yani. ilk full body sonra 30 dakika kardiyo.

Sizde kardiyo yağ yakar ağırlık kas yapar diye bir algı var galiba. Böyle birşey yok. Yağ yakmak ve vücudunu şekillendirmek istiyorsan dediğim 3lüyü uygula keyfine bak başka bir şeye gerek yok
Teşekkürler öyle yapacağım. Bi 1 ay uygulayayım full body + 30 dakika bakayım sonuca.

Teşekkürler herkese. Kilo vermek isteyenlere ağırlık çalış diyenler benim dediğim gibi mi yapmalarını istiyorlar yani. ilk full body sonra 30 dakika kardiyo.

Teşekkürler öyle yapacağım. Bi 1 ay uygulayayım full body + 30 dakika bakayım sonuca.
Verebileceğim son tavsiye kendinizi zorlamayın. 30 dakika kardiyo başlangıçta ciddi bir süreç. Aksi takdirde sağınız solunuz ağrır hiç yapamaz hale gelirsiniz. Kolay gelsin 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı