Yağlanarak kilo almak ile yağlanmadan almak arasındaki fark nedir?

Yok değil. Biraz bilen herkes rahatça yapabilir.

Sizin bu spordan anladığınızdan şüpheliyim. Peptit, sarms veya anabolik herhangi bir destek almadan yani doğal yollarla spor yapan bireyler kilo alma sırasında yağda alırlar. Temiz sadece kas kütlesi eklemek doğal yollarla çok zordur.

Hocam alis ve harikalar diyarında mümkün. Ama gerçekte ne yazık ki değil. Aksini iddia eden spordan anlamıyordur biraz araştırmasını tavsiye ederim.

İsterse Cicibebe yesin isterse brokoli, aldığı kalori fazlası eşitse aldığı kilogram da eşit olacak. Yağlanıp yağlanmamanın yediğin şekerle veya yağla alakası yok, kaloriyle var.
Bu arkadaşımızın dediği tamamen doğru ve işin özetidir, iki beslenme biçiminin tek farkı içerdiği besin içeriğidir. İkisinin amacı da fazla kalori alıp kütle kazanmaktır.

5 aydır spor yapıyorum, zayıf olduğum için kaslarım çok iyi gözüküyor.
Ama belimdeki kemikler zayıflıktan belli oluyor bu yüzden kilo alacağım. Hangisi ile kilo almak daha mantıklı? Bir de nasıl yağlanmadan veya yağlanarak kilo alırım?
Birinde düşük yağ yüksek kas öbüründe düşük kas yüksek yağ. İlk seçenek daha sağlıklı ama tabikide.

Hocam dediğinizden anladığım. Protein falan hikaye tamamen gereksiz bir besin mı?
Bir biyolojik makale okumuştum hocam 2 ay önce. Vücudun esansiyel besini karbonhidatmış yazdığına göre. İnsan proteinsiz yaşayabilir ancak karbonhidratsız yaşayamaz diyordu. Mantıken bakınca doğru.

Clean bulk dediğimiz bir tabir var. Karbonhidrat ağırlıklı beslenip şeker ve paket gıdadan uzak durularak kalori ihtiyacının 500 veya 1000 fazlasını alarak yapılan bulk yöntemidir. Dirty bulk ise yağlı veya şekerli demeden kilo almak için herşeyi tüketmektir. Örneğin bazıları Cicibebe yer ancak Cicibebe'de çok yüksek şeker mevcut buda size yağ olarak döner. Yağlanmadan kilo almak diye birşey yok bu sporu doğal yapacaksanız. Ancak temiz bir beslenmeyle az yağ kazanıp çok kas kütlesi ekleyebilirsiniz. Kardiyo yapmayı ihmal etmeyin ama.
Hocam clean bulk yaparken karbonhidratı artırıp 500 - 1000 kalori fazla alınır demişsin fakat mesela diyelim ki 1000 değil 2000 kalori fazla aldık karbonhidrat ile ama şeker yağ falan almadık öyle fazla yani pilav makarna gibi şeylerle kilo aldık spor yaparken. Yine dirty bulk yapmış gibi yağlanmaz kı vücut? Sonuçta gereğinden çok fazla bir kalori alıyoruz her ne kadar şeker ve yağ almasak da. Daha önce ben dirty bulk yaptım verim de aldım iyi kas kütlesi koymuştum fakat clean bulk hiç denedim bilgim yok tam olarak.

Spora başlayalı 2 ay falan oluyor. 185 boyum var 90-92kg arasındayım. Yağ tulumu değilim fakat amacım 90 kilo kas kütlesi olmak. Ne yapmamı önerirsiniz?
Vücudunuzu görmeden yorum yapmak zor. Öncelikle bol kardiyo ve ağırlık antrenmanı yapıp diyetle yağlarınızdan kurtulmanız gerekiyor. Ondan sonra Clean Bulk yapıp kas kütlesi kazanmaya başlayacaksınız.

Hocam dediğinizden anladığım. Protein falan hikaye tamamen gereksiz bir besin mı?

Hayır hocam demeye çalıştığım şey temiz beslenirken alınan fazla kalori de sizi yağlandırır, kirli beslenirken de. İkisi arasındaki fark ise birinde beden daha sağlıklı ve ritminde çalışır, kas kazanmak diğerine göre daha basit ve sağlıklı olur(clean bulk). Diğerinde ise vücutta en basit işler yapılırken bile dengesizlik oluşur(dirty bulk).

Hocam clean bulk yaparken karbonhidratı artırıp 500 - 1000 kalori fazla alınır demişsin fakat mesela diyelim ki 1000 değil 2000 kalori fazla aldık karbonhidrat ile ama şeker yağ falan almadık öyle fazla yani pilav makarna gibi şeylerle kilo aldık spor yaparken. Yine dirty bulk yapmış gibi yağlanmaz kı vücut? Sonuçta gereğinden çok fazla bir kalori alıyoruz her ne kadar şeker ve yağ almasak da. Daha önce ben dirty bulk yaptım verim de aldım iyi kas kütlesi koymuştum fakat clean bulk hiç denedim bilgim yok tam olarak.
Hocam doktorların önerdiği 500 ile 1000 kalori fazlasını almaktır. Kilo verirkende bu böyledir. Kilo verirken örneğin fazla kalori açığı verirseniz vücut kas kütlesini de kaybeder bu yüzden sağlıklı ve en az kas kütlesi kaybı için ideal sayılar bunlar. Temiz beslenseniz bile 2000 kalori fazlasını almak ani kilo artışı yapacaktır ve yağlanacaksınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı