Yalnız olmaya alışmak iyi mi?

Hocam kendi kendinize vakit geçirmekten keyifliyseniz gerçekten çok güzel, ama yine de insanın hayatında bir kaç dostu olmalı görüşündeyim.
 
Şu an 15 yaşındayım. Fakat 11-12 yaşlarımda hep birilerinin yanında olayım, birileri ile vakit geçireyim isterdim. Ama artık bir ortama girdiğim zaman hemen yalnız kalmaya çalışıyorum. Konu utanmak değil çekingen bir insan değilim insanlarla konuşabiliyorum. Ama 5 kişi ile akşam gezmektense tek başıma muziğimi dinlemeyi daha çok seviyorum. Bu normal mi?
Zevkleri bir kenara bırak. Bende müziği çok seviyorum. Yanlız kalmayı öğrenmek iyidir, bir zaman gerek duyarsın fakat bilerek yanlız kalma. Arkadaşlarınla konuş sohbet et. Kendi kendine de bir şeyler yap. Ben sadece yakın arkadaşlarımla sohbet ediyorum genel olarak. Bir ortamda kimseyle konuşmam fakat yakın arkadaşlarımla bayağı bir konuşur eğlenirim. Yani hem kendinle hem de arkadaşlarınla vakit geçir.
 
Zevkleri bir kenara bırak. Bende müziği çok seviyorum. Yalnız kalmayı öğrenmek iyidir, bir zaman gerek duyarsın fakat bilerek yalnız kalma. Arkadaşlarınla konuş sohbet et. Kendi kendine de bir şeyler yap. Ben sadece yakın arkadaşlarımla sohbet ediyorum genel olarak. Bir ortamda kimseyle konuşmam fakat yakın arkadaşlarımla bayağı bir konuşur eğlenirim. Yani hem kendinle hem de arkadaşlarınla vakit geçir.

Sorun şu yakın arkadaşım yok.
 
Yalnızlık kötümserliğe yönlendirir.İnsan sosyal bir varlıktır.Yaşamak için birbirimize ihtiyacımız var.Tabi Yalnızlığada ihtiyacımız var bunun altın ortasını bulman lazım.Bende akşam toplu boş boş gezmeyi sevmem sana önerim hazır gençken bir spor klübüne yazılman.
 
Yalnız olmak bazen iyi. Kafa dinliyorsun düşüncelerinle uğraşıyorsun falan filan. Ama aşırı yalnızlık iletişim sorunları yapıyor. En azında bende öyle.
 

Geri
Yukarı