Yalnızlık hakkındaki görüşler

Yedinci Mühür

Decapat
-İnsan yapısı gereği yalnız kalabilir mi?
-Yalnızlık gerçek manada üretkenlik sağlar mı?
-Yalnızlığa yapılan bu övgüler ne kadar doğru?

Ve aranızda gerçek manada yalnızlık yaşayan var mı? Hayat nasıl gidiyor?

Mesela şöyle düşün. Sen dünyaya gelirken yalnız gelirsin, yalnız gidersin. Fakat insan yapısı gereği insanlarla sosyalleşmeye mecburdur.Her şeyin bence belli bir sınırı var. Günde kendine zaman ayır. Yalnız kal çok etkili oluyor. Bolca düşünüyorsun. Karar veriyorsun ne yapacağına falan. Bence üretkenlik sağlar ama bir yere kadar. Mecbur kalırsın bir şeyler öğrenmeye illa ki.

Yalnızım 10 yıldan beri hiç arkadaşım olmadı özgüvensizlikten biraz mesela siteden bakıyorum herkes maç oynuyor evine gidiyor benim için hava hoş bir nedeni de kötü anılarım artık bu şehirden bıkmış durumdayım gerçekten.

Karakter yalnız kalmaya uygun bir zemin hazırlıyorsa kalabilir. Örneğin kalabalık insan topluluğu arasında bulunmayı sevmiyorsa, insanlarla diyalog kurmayı ya da göz göze gelmeyi sevmiyorsa kalabilir.

Sessizlik ve sakinlik ortamı oluşturulursa neden olmasın? Her kafadan bir ses çıkmayan bir ortamda zihninizi daha çok ve verimli çalıştırabilirsiniz.

Ailem dışında çok fazla insanla diyaloğa girmediğimi söyleyebilirim, yani annem ve babam sadece. Arkadaşlarımla genel olarak sosyal medyadan ya da mesajlaşma yoluyla iletişim kurarım. Sevgilim yok, olmasına da gerek yok çünkü gereksiz bana göre. Nedenlerini anlatmam gerekirse sayfalar sürebilir, başka bir konuda tartışırız onu.

Son olarak hayatım gayet iyi gidiyor. Beni umursamayan ve kendi çıkarları doğrultusunda benle ilişki kuran insanlara mesafemi koydum artık, kişisel gelişim açısından iyi bir yol katettiğimi düşünüyorum. Bana göre yalnızlık bir seçimdir, zorunlu koşullardan meydana gelen bir eylem değil. İnsanın kendi seçim mekanizması var ve buna göre hayatını kuruyor, fikirlerini belirliyor.

Yalnızlığın farklı türleri vardır yalnız kalmak, yalnız bırakılmak ve kendi isteğinle yalnız olmak.
Kendi isteğinle yalnız kalıyorsan bunun başlarda sıkıntı çıkarsa da sonradan yararlı olacağını düşünüyorum diğer iki ihtimal ise genelde kişiye zararı olan ihtimaller.

Karakter yalnız kalmaya uygun bir zemin hazırlıyorsa kalabilir. Örneğin kalabalık insan topluluğu arasında bulunmayı sevmiyorsa, insanlarla diyalog kurmayı ya da göz göze gelmeyi sevmiyorsa kalabilir.

Kesinlikle katılıyorum ama tamamen kopmamak lazım.

Bence sosyal olmak istemeyen insan yoktur kötü çevre vardır ya da yeteri kadar anlaşıldığını değer verildiğini düşünmüyordur, böyle şartlar altında yalnız kalmak en iyi seçenek olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı