Yaptığın Bir Şeyi Tekrar Yapma Hastalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cafer Bozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar mesela üzüm yiyecem üzümden 1 tane alırsam rahat edemiyorum, mutlaka ya 2 üzüm yada 4 üzüm yemeliyim. Işıgı kapatacam kapatıyorum, priz'e 4 defa dokunmazsam rahat edemiyorum. Canım çay istedi çayı demliyorum ocağı kapatıyorum, çayı doldurup gidiyorum 4 kaşık şeker atıyorum yarım yarım tekrar geri dönüyorum ocağa bakıyorum kapattımmı diye emin olamıyorum, aynı şekil'de araba'da filan'da oluyor arabayı park ettikten sonra el frenini 4 kez kontrol ediyorum. Televizyon izliyorum kumandayı alıp izlemek istedigim kanalı açıyorum sonra kumandayı yanıma katıyorum ama mahallede pek sevmediğim insanların evlerinin zıt yönüne kumandayı katıyorum ve kuman'da mutlaka dik durmalı az bir yamuk dursa bile rahat edemiyorum. Abdest alıcam abdesti alıyorum emin olamıyorum tekrar abdest alıyorum canım 2 defa abdest almak istiyor yoksa rahat edemiyorum hayatım hergün böyle geçiyor. Oyun oynamak istiyorum bugün GTA 5'i 3 defa açıp kapattım 4'ncüde oynadım diğer oyunlar'da da böyle. Yaklaşık olarak 3 yıldır bu şekildeyim yapmak istemiyorum ama yapmadığım zaman'da içimden bir ses Abime , Anneme , Babama , Ablama ve Akrabalarıma zarar verileceğini hissediyorum. İnsanlarla samimi olamıyorum beni seven bir kız var ona açılamıyorum içimdeki his sanki o kıza açılırsam kötü şeyler olacakmış gibi hissediyorum. Adana'da yaşıyorum burda Kozan'da tılan diye bir yer var tüm Türkiye'den geliyorlar buraya 3 harfliler vb olaylar için beni oraya götürdüler kül filan hazırladılar dua kuran okudular bir kağıda hoca birşey yazdı bunu 2 hafta kadar yanın'da taşı dedi taşıdım bu saye'da karanlık korkumu yendim ama tekrarlama ve güvencesizlik olayını yenemedim Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim aklıma gelenlerin bazılarını yazdım bana yardımcı olun. Bunları tamamen gerçekte yaşıyorum.

Kardeşim Allah sabır versin. Şu buzdolabı kapağını 2 3 kere kapatma huyu bende de var. Baştan sona okudum vallahi ibretliksin.

:(

İnşallah sorunun kısa zamanda düzelir. Ama kafama takılan birşey var. Bu tekrarlama alışkanlığın seni rahatsız ediyormu ? Etmiyorsa neden bu huyundan vazgeçmek istiyorsun ?
Tabiki rahatsız ediyor. Herşeyi tekrar tekrar yapıyorum ne kadar strese giriyorum saçım bem beyaz oldu. Berbere gidiyorum adamlar şaşıp kalıyor yaşımı soruyorlar 17 yaşım benim adamlar tuhaf oluyor ve ben o ara kendimi rezil olmuş hissediyorum gene strese giriyorum. Bir misafirliğe yatılı gittiğini düşün ve herşeye tekrar tekrar dokunduğunu düşün ordakiler senin hakkın'da ne düşünürler. :(

Kişi yaptığı hareketin saçma olduğunu biliyor ama, yapmazsa kötü birşey olucagı geliyor aklına.
Aynen öyle bazen öyle bir sinirleniyorum yapmicam lan yeter diyorum, 5 dakika geçiyor yapmadıgım için kötü şeyler olacağını düşünüyorum.

Aynen öyle bazen öyle bir sinirleniyorum yapmicam lan yeter diyorum, 5 dakika geçiyor yapmadıgım için kötü şeyler olacağını düşünüyorum.
Çoğu zaman ben de böyle düşünüyorum. Küçükken babam sigara içer ve sigarayı söndürmek için izmaritini abime veya bana verirdi ve onu çöpe atardık veya ayağımızla söndürürdük. Şimdi lise 2 ye gidiyorum ve yolda eğer sönmüş veya sönmemiş izmarit varsa hep üstüne basarım. Bunun gibi birkaç tane daha alışkanlığım vardır. Eğer yapmazsam kesinlikle yarım saniye geçmeden geriye dönüp onu yaparım. Çünkü onu yapmazsam kötü bir şey olacağını düşünürüm. Ama neyse ki buna benzer çok fazla davranışım yok. Çok sinir bozucu bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı