Yarın bir savaş olsa gider misiniz?

Yarın bir savaş olsa gider misiniz?

• Giderim

Oy: 65 31,1%
  • Gitmem

Oy: 61 29,2%
  • O anı yaşamadan bilemem

Oy: 83 39,7%

• Oy verenlerin toplamı
    209
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vatan'ı sokakta mı buldun sen?
Günümüzde kitleleri kontrol etmek biraz daha zorlaşsa da toplumumuz hala din ve vatan ile sömürülmeye karşı savunmasız. Ben de dahil bazı kişilerin bundan iğrendiğini düşünüyorum. Fiziksel gücün daha baskın olduğu bir yüzyılda değiliz.

Duruma göre değişen bir şey bu. Savaşta silah kullanmayı bilmeyen 10 kişi bilen 1 kişiye eşit sayılabilir. Eğer öyle bir duruma gelirsek tek sorunumuz asker eksikliği olmaz zaten. Diğer yönlerden bir şekilde katkıda bulunmaya çalışırım. Ama o da şu anki hükümet için değil.

'Düzgün insanlar' olarak cephe gerisinde kalıp yaşamamız lazım bence.

Edit:Eğer savaşa gidiyorsak asker kalmamış demektir diye varsaydım yoksa niye bizi çağırsınlar ki?

Uğruna savşacak emel lazım şu anki Türkiye o hedef ve şu halk o hedef değil kendi hayatımı sürdürmem lazım kendimi Hitler gibi görüp daha güçlü dönene kadar başka ülkeye gitmeyi yeğlerim

Duruma göre değişir. Gerçekten direkt olarak ülkeyi etkileyecek bir savaş ise, kaybedersek ülke tamamiyle düşmanların eline geçicek ise, giderim. Lâkin başka bir ülkenin çıkarları için girdiğimiz bir savaş ise, gitmem. Veyahut yanlış politika sebebiyle başladıysa bu savaş, gene gitmem.

Bu boş insanlara laf anlatmayan gerek yok. Malum bu sene kazanmam gereken bir MSÜ var... Çalışmam lazım.
Tek bir şey diyeceğim:

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır🇹🇷 Atatürk'ün bahsettiği gençlik siz olamazsınız.

Önemli olan seni ordunun olması vs. değil. Önemli olan senin ne düşündüğün.
Ama kalkip işinize gelince şehit var nerede bunlar diye yaygara koparır avaz avaz bağırırsınız. İşte bu kadarsınız!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı