Yaşanan depremde birçok bina yıkıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun Bursa'daydım hiçbir şey hissetmedim abilerim vardı öz gibi denile bilecek canımdan çok sevdğimi 2 tane pırlanta gibi çocukları vardı ulaşmaya çalışıyorum yazdım bakalım dönerseler inşallah iyilerdir 8 9 yaşlarında çocuklar 2 erkek hatayda abim. Şimdilik herkese geçmiş olsun diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam herkese geçmiş olsun Allah daha kötüsünü göstermesin ben Mersin'de oturmama rağmen saat 04:57 sularında yatağımda 30 saniye 1 dakika arası Ark'cı depremlerle uyandığım gibi kendimi parka attım fakat parkında diğer yerlerden farkı yok tekrar kayıp verenlere baş sağlığı enkaz altında kalanlara uzun sabır dilerim.

@405668 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki çoğu binanın depreme dayanıksız olduğunu söylüyordu. Marmara depremi olursa tahminimce İstanbul'u küle çevirecektir. Şöyle bir gerçek de var ki Türkiye deprem ülkesidir. Her ildeki binaların depreme dayanıklı yapılması gerekiyor, Japonya'da sürekli deprem oluyor fakat adamlara bir şey olduğunu görmedim. İnsan canı artık ikinci plana atılmamalıdır.
@marshall matherss haklısınız, 0.1 şiddet bile farklılık gösterir. Tekrardan geçmiş olsun.
Yaptıkları, külliyeler ve gökdelenler dışında her yerin tuzla buz olma riski var. Çünkü inşaat sektöründe millet kaçak işçilikle mimar oldu. 10 il ve çevresinde etkilenen bu bölgelerde binlerce kayıp ve yaralı söz konusu. Bu açıklanan rakamlara güvenmiyorum. Türkiye'de kesinlikle insan canı ikinci planda. Şimdi enkaz altında kalan insanlar donarak ölme korkusu içinde.

Malatya da yaşıyorum ve depremi o kadar iyi hissettim ki o sallanmanın hadli hesabı yok. Ev sallanırken aklımda sadece öldün düşüncesi hakimdi. Evden çıkarken ne yaptığımı bile hatırlamıyorum. Az önce evimize gittik ve her tarafın kırıldığını ama kolonlara bir şey olmadığını gördük. Malatya'da artçı depremler devam ediyor. Ve yıkılan bina sayısının 200'e yakın olduğu tahmin ediliyor.

Ölü sayısının ortaya çıkması haftalar alır. Yıkılan bina sayısını 30-40la çarpmak lazım. Gece olması ayrı bir felaket.

Tespit edildikçe açıklanıyor sayı haliyle çok uzun bir süreç olacak. Bir sürü de kayıp ilan edilecek. Cesedi bulamadığınız birini ölü ilan edemiyorsunuz haliyle...

@aragami 1939'da yaşanan Erzincan depreminde 33 bin civarında ölü vardı. Gerçekten korkutucu 🥺 Şiddeti de 7.9 olması lazım.

Maddi veya manevi zarar görenlere geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı