Yaşım 15 ve boyum çok kısa

Sana boş umut vermemek için baştan belirteyim boy uzaması %80 genle alakalıdır belki daha yüksekte olabilir. Annen, baban kısa olabilir belki amcan, belki dayın, belki deden uzundur onlardan da gen alabilirsin. Kendimden örnek vereyim babam 175 cm, annem 168 cm ama ablam 176 cm, ben 188 cm boyundayım. İkimizde babamdan uzunuz hatta tr ortalamasına bakarsan ablam epey uzun. Ben 8.sınıfın sonuna kadar ortalama boylardayken liseye geçince çok hızlı uzamaya başladım. Seninde belli bir aralıkta hızlı boy uzama dönemin olabilir, geçmişte olabilir, hiçte olmayabilir. Uzamak için sen ne yapabilirsin sorusuna ise spor ve beslenme ile cevap verebilirim. Demirde asılı kalma egzersizleri var onlara bak, yüzme yine güzel bir spor kendim 4 yıl boyunca yüzdüm, bunların yanında protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeye bak vücudunu besinlerden eksik bırakma.

Aslında önceden bir konu acmıştım ama doğru mesajlar alamadım. Öncelikle yaşım 15 ve boyum 164 cm, boyumdan çok şikayetçiyim neler yaparak boyumu maksimum dereceye çekebilirim? En ufak bir yararı olursa bile çok mutlu olurum. Boyum babamdan uzun sülale kısa genetik olarak kısa boyluyuz ben bunu kaça çıkarabilirim?

Senin yasinda iken benim boyum 165 idi.Şuan 16 yasindayim ve boyum 1.80 yani boyunun kisaligi ile ilgili yorum yapmak icin yanlis bir donem kafana takma elbette uzarsin. Tabiki genetikte onemli

Diğer arkadaşların yazdığı gibi "Genetik" dayı, amca... bunlarda uzun varsa zamanla en geç 23 yaşına kadar gelişim tamamlanmış olur. Spor yaparak 4-5 cm kadar daha uzun görünürsün. Bunun sebebide eklemlerdeki aralık ve kas boylarının uzaması. Spor dalı farketmez neticede hepsinde ısınma gerinme türünde hareketler mevcut. Unutma ki avantajın dezavantaja döndüğü durumlar olur. Hele de profesyonel sporun herhangi bir dalında derece vs planlamıyorsan "Genetik" içinde kafa yorma. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yaşamaya odaklan.

Bol bol ev yapımı yoğurt, ayran, kefir tüket. Karbonhidrattan uzak dur. Kaliteli karbonhidrat için günde bir avuç kuruyemiş.👍

Kesinlikle spora başla. 1 yıl önce tekvandoya başladım ve 10 santim boy uzadı (yanlış anlaşılmasın lütfen :D) ve bu süre zarfınca hemen hemen her gün süt ve süt ürünleri, barfikste asılı durma gibi şeyler yaptım ve hala uzamaya devam ediyorum. Geçen yıl en kısalar arasındayken diğer arkadaşlarıma yetişmiş bulunuyorum.

Adsız.png

prince.jpg

Harry ağamızı kısa hayal edemiyorum bile. Düklük makamına yakışmaz ve Hobbit köyü Shire'ın belediye reisi olurdu o zaman. Kısacası mübarek Dük Harry'nin boyu bence standart olmalı. Karizma ve asaletin doruk noktası. 186'dan fazlası da iyi değil, zira Kaf Dağı'nın arkasındaki dev olmanında gereği yok şimdi.

Aslında önceden bir konu acmıştım ama doğru mesajlar alamadım. Öncelikle yaşım 15 ve boyum 164 cm, boyumdan çok şikayetçiyim neler yaparak boyumu maksimum dereceye çekebilirim? En ufak bir yararı olursa bile çok mutlu olurum. Boyum babamdan uzun sülale kısa genetik olarak kısa boyluyuz ben bunu kaça çıkarabilirim?
Benimde yaş 15 ken bir arkadaşım vardı. Boyu 150cm ondan dolayı tek yapman gereken allaha şükretmek sonuçta kısa boyunda avantajları vardır, gelecekte bişeyler yaptıkça farkına varırsın.

Hiçbir yere çıkaramazsın. Ben de 2 yaşındayım ve 165 boyum var. Senin yaşındayken de bu boydaydım. Hatta senden 1-2 yaş küçükken bile. Düzenli beslenip düzgün uyuman dışında yapacağın şeyler teoride etki etse de pratikte kayda değer bir şey göstermez desek yanlış olmaz. Zıplama ile uzayacağını sanıyorsan o iş öyle değil. Bir yere asılı kalmanın çok daha faydası olacaktır.
Hocam kişiden kişeye değişiklik gösterebiliyor ben beslenmeyle 9 CM uzadım yapmayın. :D Konuya gelecek olursa iyi beslenirsen 1.80 bulur zaten kısa olanlar iyi uzuyor merak etme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı