Yaşıtlarıma Göre Kendimi Daha Olgun Hissediyorum

1- Teknoloji bir hobidir. Kimseye resim çizmeyi sevmiyor diye kızmıyorsan, uygulama güncellemeyi bilmiyor diye de kızamazsın.

2- Nasıl şakalar yapıyorsun? İnsanların senin yaptığın şakalara gülmemesi de seni olgun yapmaz.

3- Herkes istediğini dinler. Imagine Dragons dinlemek seni olgun yapmaz.

4- TikTok kullananların ve TikTok videolarına gülenlerin IQ seviyesi biraz düşük olur ama olgunluk ile IQ'nun bir alakası yok. Benim düşüncem;

Sen yaşıtlarına göre olgun birisi değilsin. 13 yaşında birisinin olması gerektiğinden biraz daha zekisin. Arkadaşlarının biraz m*l olduğu doğrudur ama.
1)Ben kimseye "Gidin teknoji öğrenin" demiyorum
2)Daha çok tarihle ve teknoliji ilgili. Ben benim şakalarıma gülmüyorlar diye olgunum demedim.
3)Hayır tabiki benim dinlediklerim beni olgun yapmaz benim demek istediğim onların saçma sapan şeyler dinlemeleri
4)IQ ile alakası var demedim
Kendini olgun hissediyorsun ama değilsin bana yalnızsın gibi geldi. İnsanlar hep bir grup içerisinde olmak ister, genelin sevdiğini sevmek zorunda değilsin. Zaten çoğumuz başkalarından tepki almak için ilgimizi çekmesede farkında olmadan toplumun ilgileriyle ilgileniyoruz beğendiğimiz için değil "like" için. Her yaşı olması gerektiği gibi yaşamak gerek. Bu yaşta olgun olmaya zorlama, çoğu kişinin söylediği gibi onlardan farklı olman olgun olduğun anlamına gelmez.
Oku kendini geliştir ilgini çeken konularla vakit geçir başarılı olmak için zevkle çalış.

Bu arada ekleme yapayım. Yargı yok diğerleri ile ilgili yorum yapmadım yazdığına karşılık fikrimi yazdım. Diğer anlattığın kişilerle ilgili söyleyecek çok daha fazla şey var ama gerek yok :)
Ben beğenilmek için bu konuyu açmadım sadece fikirlerimi belirtmek için açtım, tavsiyeniz için teşekkürler
 
1)Ben kimseye "Gidin teknoji öğrenin" demiyorum.
2)Daha çok tarihle ve teknoliji ilgili. Ben benim şakalarıma gülmüyorlar diye olgunum demedim.
3)Hayır tabi kii benim dinlediklerim beni olgun yapmaz benim demek istediğim onların saçma sapan şeyler dinlemeleri.
Yanlış gördüğümü sanmıyorum.
Sınıfta bir şaka yapıyorum herkes yüzüme bön bön bakıyorlar, teknolojiyle alakalı bir şey söylüyorum yine bön bön bakıyorlar bana.
Müzik zevki deseniz dinledikleri müzikler: Malper Merözer, Pop müzik, Saçma sapan rapler(hiç kimseyi ya da müzik türünü küçümsemiyorum, arada kalitesiz olanları kastediyorum. Bunların neler olduğunu biliyorsunuzdur. Dediklerim yanlış anlaşılmasın) "Sen onlara o kadar laf ettin sen ne dinliyorsun o zaman" dediğinizi duyar gibiyim, ben rock dinliyorum, çoğunlukla Imagine Dragons grubundan parçalar dinliyorum, öneririm resmen adamların her yaptığı şarkı çok güzel.
Bu bilgileri bize neden verdiniz o zaman?
4)IQ ile alakası var demedim.
Evet, demediniz.
 
Yanlış gördüğümü sanmıyorum.


Bu bilgileri bize neden verdiniz o zaman?

Evet, demediniz.
Sizin beni anladığınızı düşünmüyorum. Ben orada Imagine Dragons dinliyorum aaa çok olgunum" filan demedim. Orada dinlediğim şeyleri belirtme amacım diğerlerini eleştirirken "Neden kendi dinlediğini söylemiyorsun" diye mesajlar alacağımı bildiğim ve onlar sormadan yazmak istememdi. Benim orada teknolojiden kastım sıradan teknoloji bilgileri. Örnek verecek olursam: Orada yazdığım gibi bir uygulamadaki güncelleme hakkında konuşuyorum.
 
Merhaba. Öncelikle başlıkta da belirtiğim gibi kendimi yaşıtlarımdan daha olgun hissediyorum. Yaşım 13. isterseniz açtığım diğer konulara bakabilirsiniz. Yaşıtlarımla pek arkadaşlık kuramıyorum. Benden büyüklerle daha iyi anlaşıyorum. Sınıfta bir şaka yapıyorum herkes yüzüme bön bön bakıyorlar, teknolojiyle alakalı bir şey söylüyorum yine bön bön bakıyorlar bana. Ben köy okulunda okuyorum, teknoloji kısmında diyebilirsiniz ki "e işte köy okulunda okuyormuşsun çoğu kişinin maddi durumu iyi değil." 7 kişiden 6'sının elindeki telefonlar benimkinden çok daha iyi. Uygulamaya gelen güncelleme ne onu bilmiyor bir kişi. Sınıfta 3'lü bir grubumuz var, onlarla çoğu konuyu(teknoloji, oyunlar falan) konuşamamak cidden beni üzüyor. Aslında Technopat'a gelme amacım da buydu başkalarıyla teknoloji hakkında konuşmak. Sınıf arkadaşlarımı size anlatayım: TikTok kullanan, ha bire "boş yapma,+1, aga" gibi ifadeler kullanan, her işinize karışan ergen kızlar düşünün(ben bile anlatırken içimi bir sinir bastı bunu size yaşattığım için özür dilerim".Düşündünüz mü? Hah! İşte onlar(8 kişinin 1 tanesi erkek olduğu için erkeği anlatma gereği duymadım).Ben de ergen sayılırım ama yaşıtlarım gibi davranmıyorum. Müzik zevki deseniz dinledikleri müzikler: Malper merözer, pop müzik, saçma sapan rapler(hiç kimseyi ya da müzik türünü küçümsemiyorum, arada kalitesiz olanları kastediyorum. Bunların neler olduğunu biliyorsunuzdur. Dediklerim yanlış anlaşılmasın) "sen onlara o kadar laf ettin sen ne dinliyorsun o zaman" dediğinizi duyar gibiyim, ben rock dinliyorum, çoğunlukla Imagine Dragons grubundan parçalar dinliyorum, öneririm resmen adamların her yaptığı şarkı çok güzel. Düşüncelerinizi bekliyorum. Sevgilerle.

Olabilir. Kendini olgun hissedebilirsin. Herkesin ergenliği aynı geçecek diye bir şey yok. Bende ergenliğimde yaşıtlarıma göre olgundum. Ama onları da garipsemiyordum. Ergenlerdi çünkü. Takmıyordum.
 
Demedin ama dolaylı yoldan TikTok kullanan herkese aptal demiş oluyorsun.
Ya lütfen konuyu tam okumadan gelmeyin😂. Orada kimseye **tal demememe rağmen bunu nasıl çıkarttınız anlayamadım😂.
Olabilir. Kendini olgun hissedebilirsin. Herkesin ergenliği aynı geçecek diye bir şey yok. Bende ergenliğimde yaşıtlarıma göre olgundum. Ama onları da garipsemiyordum. Ergenlerdi çünkü. Takmıyordum.
Ben de zaten garipsemedim sadece yaptıkları saçma şeyleri eleştirdim. Teşekkürler ben de bundan sonra daha az takmaya çalışacağım
Ruh ikizimi buldum sanırım. Tek farkımız senin köyde okuman.
😀
 

Geri
Yukarı