Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Bakın ben başımdan geçen bir şeyi anlatayım. Geçen hafta okuldan dönüyordum. Otobüse bindim. Otobüs te boştu. 1-2 durak geçti hafiften doldu. Bir yaşlı kadın vardı otobüste. Hem bağıra bağıra konuşuyor. Hem de millete sataşıyordu. Bir kadın bindi otobüse. Küçük çocuğu vardı. Bebek değil. O yaşlı kadın hemen "Öğrencileer! Bayana yer veriin!" diye bağırdı. O an o kadar sinir oldum ki. Zaten kadın da diğer durakta inecekmiş. Boş duyar kastı moruk.

2. olarak da; benim babamın fazla hoşgörüsü ve centilmenliği yüzünden genç/yaşlı farketmez. Herkese otobüste zorla yerimi veriyorum. Sinir oldum ya.

3. olarak da; Bazıları otobüste yer istiyor. Nazikçe istiyor ama. Ben yerimi seve seve veriyorum. Ama sanki babasının malıymış gibi otobüste yer isteyen bir takım insan müsvetteleri var. Onlara yerimi verince içimden sövüyorum. Allah'tan korkmasam ağzının ortasına bile yapıştırırım onların.


Genel olarak da, günlük yaşantıda yaşlıların %70-80'i (minimum) böyle. Saygıyı haketmiyorlar.
 
Ben de genel olarak Z Kuşağına saygı duymuyorum.

Konu açarsanız tartışabiliriz 👍 Konumuz yaşlılar, konuyu saptırmayalım. Konu açarsanız da beni etiketlersiniz.
 
@Rivai yanlış anlamadıysam eğer ağaç yaşken eğilir diyorsunuz.
Kesinlikle öyle çünkü Celal Şengör ya da İlber Ortaylı gibi isimlerden nefret etmiyorsanız sizin probleminiz yüzeysel bakıldığında yaşlılar ile ilgili gibi ama içlerindeki beyin yapılarından hoşnut olmadığınızdan. Yüzdesel olarak çok çok çok düşük de olsa 100 kişiden 5 arkadaş ortamından insanlar dediğim gibi bu görüşteyse aramızda dalga konusu olup dışlanıyorlar. Aslında niye burada yaşlı insan diyoruz çünkü normal şekilde söylersek başımız ağrır hepimiz bundan korkuyoruz. Umarım düşüncelerimizi hakaret ve terör sempatizanlığı olmadan özgür bir şekilde söyleyebiliriz bir gün.
 
Bu konu birini hedef göstermek, kışkırtma, nefret vs. gibi amaçlardan oluşturulmamıştır. Konudaki düşüncelerin hepsi öznel düşüncelerdir, tartışma konusudur. Kimseyi kin ve nefrete itme gibi bir amacım yok.

Konuda da öznel düşünce olduğunu ve tartışma konusu olduğunu zaten belirttim ki sizin düşünceniz de öznel düşünceniz. Konusunu açarsanız tartışabiliriz demek istiyorum.

özgür bir şekilde söyleyebiliriz bir gün.

Fikirlerimizi belirtmeye çalışınca da saygısız oluyoruz. Bir şeye körü körüne bağlanan ve tartışmayan nesil yetiştirmek istiyorlar.
 
Fikirlerimizi belirtmeye çalışınca da saygısız oluyoruz. Bir şeye körü körüne bağlanan ve tartışmayan nesil yetiştirmek istiyorlar.
Onlar zaten çok tam o şekilde kaotik bir dönemde büyüdüler. Bugün bizde de öyle olsa bile biz internet ile bir anda Kanada'ya gidip ''aaaa abi marketler boş diyorlardı asgari ücretle bizim en zenginimizden daha iyi yaşıyorlar'' diyip buradan kopabiliyoruz. Z kuşağı bu yüzden en marjinal jenerasyon.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı