Yavru sokak kedisini ne yapmalıyım?

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 saat önce falan aşağıya bisiklet tamir etmeye indim yanıma bir yavru sokak kedisi geldi. 2 saattir peşime takıldı beni takip ediyor. Şu ana kadar hiç evcil hayvan falan bakmadım. Anlamamda. Eve girsem oda giriyor, aile evcil hayvan sevmiyor ondan eve girmemesi lazım ama sokaktada köpek falan ısırır diye korkuyorum. Kedinin ilk geldiği yerde bekliyorum annesi falan da gelmiyor. Bir de kediden ses geliyor motor sesi gibi. Bu arada süt ile peynir ekmek verdim yedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayvanları sevmen çok güzel. Onun için yapabileceğin en iyi şey; onu sahiplenmen, birine sahiplendirmen, en kötü bir veterinere götürüp baktırman. Eğer sahip çıkacak birini bulamazsan, ailesi varsa diye geri aldığın yere bırakmalısın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 saat önce falan aşağıya bisiklet tamir etmeye indim yanıma bir yavru sokak kedisi geldi. 2 saattir peşime takıldı beni takip ediyor. Şu ana kadar hiç evcil hayvan falan bakmadım. Anlamamda. Eve girsem oda giriyor, aile evcil hayvan sevmiyor ondan eve girmemesi lazım ama sokaktada köpek falan ısırır diye korkuyorum. Kedinin ilk geldiği yerde bekliyorum annesi falan da gelmiyor. Bir de kediden ses geliyor motor sesi gibi. Bu arada süt ile peynir ekmek verdim yedi.

Jenerator olarak kullan kardesim motor sesi geliyorsa eger :) Saka maka annesi terk etmis olabilir. Sen tanistiginiz yerde tutmaya calis onu yiyecek bir seyler koy onune belki annesi doner. Bu arada ailene kedi beslenen evlerde kalp krizi yasanma ihtimalinin %30 daha dusuk oldugunu anlat belki fikirleri degisir.

Bence bakmalısın, dışarıda da olsa. Seni sevmiş. Bizde aynı şekilde bulduk yavruları 3 sene önce. Şimdi ilk bulduğumuz kedinin torunları oldu öyle gidiyorlar :)

Kış günleri yakınken, bir de bu aralar Türkiye genelinde yağmurlu yerler vardı. Soğuk yemiştir büyük ihtimalle ve zatüre benzeri bir sıkıntıya sahip. Okulumda olan bir kediyi de sokakta öyle bulup kurtarmıştı müdür yardımcımız, o kedinin sesi de hırıltılı idi.

Her neyse gelelim diğerlerine, çok küçük ise milletin çoluğu çocuğu kediyi seveceğim diye elliyor elliyor sonra da annesi kokusunu alamayınca ondan terk edip gidiyor. Bu yavru da ona bakması için, ona yardım edebilecek bir anne arıyor. Yapabiliyor, maddi imkanınız ve ailenizle gerek biraz tartışma ile ikna edip ona bakabilirseniz çok güzel olur. Olmaz ise kendinize çok yakın bir yerde, mesela apartmanın bahçesi var ise orada ona sağlam bir yuva kurunuz. Devlet veterinerlerini çok önermem ama çevrenize iyi bir tane var ise lütfen gitmeye çalışınız. Yapılabilecek bir şey yok bunun haricinde.

Aklıma gelmişken, sahiplenme ilanı da açabilirsiniz. Şanslı ise sahiplenen birisi çıkar.

Bence bakmalısın, dışarıda da olsa. Seni sevmiş. Bizde aynı şekilde bulduk yavruları 3 sene önce. Şimdi ilk bulduğumuz kedinin torunları oldu öyle gidiyorlar :)
Bence eve almalı. Sokakta bir şey olabilir.

Umarım alırsınız. O sizi seçmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı