Yayıncı Olmak

İnternet dışında bir problemin olmasın. Tabii youtuber, yayıncı olmak sabır işidir. Hemen öyle büyük kitlelere ulaşamayacaksınız. Bunun için de adınızı duyuracağınız işlemler yapmanız lazım. Zira bu işi zevk için değil, meslek için yapmayı düşünüyorsunuz.

Peki gerçekten yetenekli olduğunuz,çok iyi oynadığınız hangi oyunlar var? İnsanlar kendini eğlendirirken aynı zamanda kendisine en çok faydalı olacak kişileri izlemeyi tercih ediyor bu yüzden örneğin;Ninja,İmaqtpie...
Hem çok iyi oyuncular hem de renkli kişilikleri sayesinde yayını izlerken,oynarken aldığınız keyiften çok daha fazlasını verebiliyorlar.

İnternet dışında bir problemin olmasın. Tabii youtuber, yayıncı olmak sabır işidir. Hemen öyle büyük kitlelere ulaşamayacaksınız. Bunun için de adınızı duyuracağınız işlemler yapmanız lazım. Zira bu işi zevk için değil, meslek için yapmayı düşünüyorsunuz.
Hocam zor iş olduğunu biliyorum. Kendim büyük İnstagram sayfaları ile iletişime geçtim. Gerekli reklam işlerini bağladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki gerçekten yetenekli olduğunuz,çok iyi oynadığınız hangi oyunlar var? İnsanlar kendini eğlendirirken aynı zamanda kendisine en çok faydalı olacak kişileri izlemeyi tercih ediyor bu yüzden örneğin;Ninja,İmaqtpie...
Hem çok iyi oyuncular hem de renkli kişilikleri sayesinde yayını izlerken,oynarken aldığınız keyiften çok daha fazlasını verebiliyorlar.
Hocam LOL, CS:GO, PUBG oynuyorum. PUGB oyununda bayağı iyiyim. İlk 5'e girmeden hiçbir oyunum bitmez. LOL ve CS:GO konusunda ise yeni başladım ve refleks ve oyun zekamı geliştirmeye çalışıyorum.

İnsanlar ilk başta muhabbet arar sonra yayın kalitesine bakar. 1 upload ile 3 4 gün yayın yapmıştım PC de biraz sıkıntılı olduğundan bırakmak zorunda kaldım. Bu 3 4 gün içerisinde 2.000 izlenme almıştım ve 100+ takipçi gelmişti.

Her şey iyi hoş da 10000 tl garanti olmayan bir iş için sizce de fazla değil mi? Tabii ki sizin bileceğiniz iş fakat önerim fazla abartıya kaçmadan size yetecek bir bilgisayar toplayıp gidişatı bir süre gözlemlemeniz. Ardından yükseltebilirsiniz.
Hocam aslında ben bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Hem yayıncılık hemde hemde yazılım için alıyorum. Babam bana 1000 TL destek verecek sadece. Ben 9000 TL cebimden vereceğim. Yatırım yapmaya kalksam ülke durumu sallantıda ne olacağı belli değil. Bende hayalimi gerçekleştirmek için uğraşıyorum. Olmazsa bütçemi 8000 TL'ye indiririm. Ben şu anda LOL gibi bir oyunu 60 FPS anca oynuyorum. Isınma sorunu var. Klasik Casper sorunları bunlar. 8-9 yıldır bu sorunları çekiyorum. Artık sıkıldığım için bütçemi bu kadar yüksek tuttum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanlar ilk başta muhabbet arar sonra yayın kalitesine bakar. 1 upload ile 3 4 gün yayın yapmıştım PC de biraz sıkıntılı olduğundan bırakmak zorunda kaldım. Bu 3 4 gün içerisinde 2.000 izlenme almıştım ve 100+ takipçi gelmişti.
Zaten oyun oynayan fazla izlenmez. Adamlar konuşmaya geliyor. Çevremden bildiğim kadarı ile sohbetim hiç sıkıcı değil. Hazır cevap bir kişiliğe sahibim. Bu yayınlarda belki işime yarayabilir.

Git ve hayallerini yaşa bence, bir şeyi yapmak için en iyisi olmak zorunda değilsin. Seni sadece PUBG'de en iyisi olduğun için izleyecek kitle sana zarardan ve stresten başka bir şey getirmez. Muhabbetin iyi olsun, chatte küfürlerle az da olsa yeşil ışık yakabilirsin mesela, kurallar ile insanları sıkma. Sende farklı olanları görüp gelsinler, unutma herkes kafaya nişan alabilir ama herkes kafanın içindeki fikirlere dokunamaz[emoji106] İnsanları zekanla ve sohbetin ile çek kendine, oyun arka planda kalsın. Başarılarının devamını dilerim kardeşim inşallah iyi yerlere gelirsin, Twitch kullanıcı adını verirsen de kolayca takip edebiliriz seni.

Lenovo K53a48 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Git ve hayallerini yaşa bence, bir şeyi yapmak için en iyisi olmak zorunda değilsin. Seni sadece PUBG'de en iyisi olduğun için izleyecek kitle sana zarardan ve stresten başka bir şey getirmez. Muhabbetin iyi olsun, chatte küfürlerle az da olsa yeşil ışık yakabilirsin mesela, kurallar ile insanları sıkma. Sende farklı olanları görüp gelsinler, unutma herkes kafaya nişan alabilir ama herkes kafanın içindeki fikirlere dokunamaz[emoji106] İnsanları zekanla ve sohbetin ile çek kendine, oyun arka planda kalsın. Başarılarının devamını dilerim kardeşim inşallah iyi yerlere gelirsin, Twitch kullanıcı adını verirsen de kolayca takip edebiliriz seni.

Lenovo K53a48 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
Hocam desteğiniz için teşekkürler. Biraz daha zaman var şu anda. Yeni nesil işlemci ve anakartları bekliyorum. Twitch adımı verirdim ama reklam cezasına giriyor. Sistemi aldığım zaman inceleme videosu çekip altına sosyal medya hesaplarımı ekleyeceğim.

Hocam yayıncılık için 50GB ve üstü paketlere bakın derim. Ben Turkcell'in 75GB interneti ile sorun yaşamadan yayın yapabiliyordum ama gelin görün ki insanlar özellikle YouTube ve Twitchde bir tuhaflar. İnsanların ne dediğini önemsemeyen bir yapınız olması burada en önemli kriter gibi. Bana göre olmadığını anladığım için daha başında bıraktım yayın olayını. Biraz gamsız, vurdum duymaz olmak gerekiyor kısacası. En seviyeli yayınların bile chatinde ne muhabbetler dönüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı