Yaz Tatilinde Çalışıp Bilgisayar Toplanabilir mi?

Makaleler
17
17 yaşındayım ve 12. sınıf öğrencisiyim. Bu yaz tatilinde üniversite oturum sınavları bittikten sonra tam zamanlı bir işe girmeyi planlıyorum. 3 ay boyunca çalışıp ailemden de maddi destek alarak orta-üst segment bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Çalışacağım işten alabileceğim maaş asgari ücret olur mu? Yaştan dolayı bir sıkıntı olur mu? Ağustos'un 17'sinde 18 yaşımı doldurmuş olacağım. Daha önce bu tarz bir olayı deneyimleyebilmiş arkadaşlar değerli düşüncelerini paylaşırsa sevinirim. Cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkürler. İyi Sosyal'ler.

Alacağın en alt kademe maaş asgari ücret olacaktır. Daha aşağısını teklif eder iseler kabul etme. Yasal değil sonuçta tam zamanlı çalışıyorsun. 5 bin TL biriktirebilir isen orta seviye bir sistem alabilirsin bence

Alacağın en alt kademe maaş asgari ücret olacaktır. Daha aşağısını teklif eder iseler kabul etme. Yasal değil sonuçta tam zamanlı çalışıyorsun. 5 bin TL biriktirebilir isen orta seviye bir sistem alabilirsin bence
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben de ortalama o maaşı alabileceğimi düşündüm ancak yaşım dolayısıyla bir sıkıntı olur mu diye kafama takıldı. Ağustos'ta 18 olacağım 2 aydan sıkıntı çıkarmazlar herhalde :D

İş kanununa göre ağır şartları olmayan işlerde çalışabilirsin.

Temel eğitimini tamamlamış (ilköğretim) 14 yaşını bitirmiş 15 yaşını doldurmamış işçi çocuk işçi; 15 yaşını doldurmuş 18 yaşını tamamlamamış işçi ise genç işçiolarak anılır.

Hocam yaşınızın neyi var diyecem de çocuk işçi olarak geçersiniz. Büyük ihtimal sigortanız olmaz ama sorun değil diyorsanız böyle sigortasız iyi para veren yerler var. Zaten lise sonum diyorsunuz öyle dışardan küçük birisine kesinlikle benzemezsiniz heleki iri yarı biriyseniz hiç sıkıntı olmaz sağlam çalışssanız yani iş yerindeki büyük adamlar gibi çalışsanız ki bence biraz uğraşla 2. aya kalmadan adamlardan daha da iyi yapabilirsiniz. ( illa ustalık gerektirmeyen işlerde çok rahat yaparsınız)
Mesela ben 16 yaşımda tekstil işine girmiştim. Ve ben zayıf birisiyim 55 kiloydum o sıralar. Haftalık 300 alıyordum o halimle. Siz asgari alırsınız. Ki benim yaşımdan 3 yaş büyük abiler sigortası olmadığı için asgari ücretten fazla alıyordu.. Çok yazdım galiba .d
Beğenirseniz sevinirim. :)

Aferin kardeşim. Hiçbir sıkıntı olmaz yaz tatilinde parttime fulltime çalışabileceğin bir sürü iş bulabilirsin en kötü ihtimalle sezonluk. inşallah gönlüne göre bir iş ve sistem sahibi olursun...
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben de ortalama o maaşı alabileceğimi düşündüm ancak yaşım dolayısıyla bir sıkıntı olur mu diye kafama takıldı. Ağustos'ta 18 olacağım 2 aydan sıkıntı çıkarmazlar herhalde :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı