Yazılım dilleri eğlenceli bir şekilde öğrenme yolu var mıdır?

Kerem.Arslan

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2018
Mesajlar
1.435
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazılım dillerini projelerimde kullanmayı ne kadar sevsem de öğrenme kısmını çok sıkıcı bulduğumdan dolayı hevesim hep kaçıyor. Geçenlerde az biraz 2-3 günlüğüne Python'ın temellerini öğrenip Discord.py ile bot yapmaya başladım, bot fena gitmiyor ama ne zaman bir hata ile karşılaşsam veya kendim bir şeyler eklemek istesem çok zorluk çekiyorum. Dili tam olarak bilmediğim için ne kadar Discord botu yapsam da kendi yaratıcılığımı konuşturamıyorum, bu sefer diyorum ki Python veya node.js öğreneyim. Öğrenmek için video kaynaklarını araştırmaya gelince hep aynı sıkıcı şeylerle karşılaşıyorum ve öğrenmek için olan hevesim kaçıyor. Dili heveslendiğim yönler üzerinden öğrenmeme de imkan yok çünkü halihazırda çok karışık projeler, ama başka türlü de öğrenemeye çalışınca maksimum 2-3 saat dayanabiliyorum, bundan sonra çok sıkılmaya başlıyorum ve tüm hevesim kaçıyor. Geçenlerde mesela Discord.py kaynaklarını yeteri kadar iyi bulmamamdan dolayı node.js'e geçme kararı aldım ama bu sefer de bir türlü dili öğrenemediğim için geçemiyorum. Yabancı dil seviyem iyi bu yüzden yabancı bir kaynak önerirseniz sıkıntı çekmem, eğlenceli bir şekilde yazılım dillerini öğrenmenin bir yolu var mı?
 
Sıkılıyorsanız belki de bu iş sizin için uygun değildir. Herkes yazılımcı olacak diye bir kaide yok ama yine de ben bu işi öğrenmek, yapmak istiyorum diyorsanız. Yöntem basit sıkılsanız da bırakmayacaksın.
Hocam açıkçası bu Discord.py ile oluşturduğum bot hayatımda en keyif aldığım projelerden biriydi. Sadece öğrenme kısmında çok zorluklar yaşıyorum.
 
Vazgeç o zaman yazılım basit bir iş değil hele ki programlamak, bu işin eğlenceli olan bir tarafı yok eğer iyi bir programcı olmak istiyorsan akademik makaleler okuman gerekiyor öyle bakarak görerek öğrenilecek bir şey değil.
 
Eğer Python'dan sıkıldıysan ve programlama temellerini öğrenmek istemiyorsan Web tasarıma bir bak. İkisinin birbiriyle bir alakası yok ama bu vesileyle Javascript öğreneceğin için programlamanın temellerini (döngüler, koşul yapıları, fonksiyonlar, OOP vb.) de öğrenmiş olursun.

Web tasarıma bak dememin sebebi yazdığın her kod karşında görsel olarak bir şey oluşturduğu için sadece soyut bir programdan daha fazla keyif verebilir.
 
Hocam açıkçası bu discord.py ile oluşturduğum bot hayatımda en keyif aldığım projelerden biriydi. Sadece öğrenme kısmında çok zorluklar yaşıyorum.

Hocam senle ben o zaman birebir aynıyız. Bende ilk projelerimi yaparken çok keyif alıyor ama öğrenme kısmında sıkılıyor ve çabuk pes ediyordum. Bunun sebebi bence kullandığınız yöntem. Bu konu hakkında bir blog post yazmıştım daha 2-3 gün önce aşağıya link bırakıyorum biraz uzun. Okuyup kendiniz için değerlendirebilirsiniz.
Link

Ayrıca isterseniz imzamda bulunan web sitem üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz. Bu konu hakkında daha detaylı konuşuruz.
 
Eğlenceli öğrenmeden kastın nedir? İnteraktif öğrenmeyi kastediyorsan SoloLearn gibi uygulamalara bakabilirsin. Fakat bu tür uygulamaların hiçbirisi yeterli diyebileceğimiz kadar iyi öğretmeyecektir sana.
Anladığım kadarıyla istediğin şeyi yapamamanın ya da hataları düzeltememenin sebebinin programlama dilini ya da programlamayı yeterince bilmemek olduğunu düşünüyorsun. Fakat o öyle değil. Ne kadar iyi öğrensen de emin ol o stackoverflow sorularında gezinecek, sıkıcı dökümantasyonları okuyacaksın saatlerce. Bu böyledir aksini de kimsenin iddia edeceğini sanmıyorum. Başka yolu da yok maalesef. Ya video izleyeceksin, (ki bana göre o da yeterli değil) ya da yazı okuyacaksın.
Başka bir açıdan bakarsak dikkat eksikliği, odaklanma sorunu gibi problemlerin de olabilir. Bunu da bir düşün istersen.
 

Geri
Yukarı