Yazılım güncellemeleri ve planlı eskitme durumu doğru mudur?

Arishem

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ve iyi sosyaller. Konuyu tam ne yapacağımı bilemediğim için iPhone/İOS yaptım. Sorum başlıktaki gibi, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve bunu tam anlatan veya tartışan bir konuya rastlamadım. Merak ediyorum gerçekten yazılım güncellemesi yapmak hem iOS hem Android için kötü bir durum mu? Öyleyse de açıklayıcı bir şekilde neden? Yazılım güncellemesi yaptıktan sonra kamera, pil gibi etmenlerin kötüleştiğini ve bu yüzden yapmadıklarını söyleyenler var ama bir yandan da güvenlik güncellemeleri, hata düzeltmeleri, yenilikler vs. sözü size bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy Note 5 kullanıyorum. Geçenlerde Youtube Android 7.0'a desteğini kesmiş. Güzelim telefonda mis gibi çalışan uygulama durduk yere gitti. Telefonda 4GB RAM var android ile ne yaparsanız yapın bu 4GB belleği doldurmanız imkansıza yakın. CPU/GPU deseniz yerli yerinde duruyor. Ağ bağlantısı, şükür var. Ancak Youtube yok diyeceklerim bu kadar.

Evet doğru planlı eskitme yapılıyor fakat hata düzeltmeleri vs de yapılyor her güncelleme ile tabii bence telefon modeli eski ise yeni güncellemeleri yapmak çok mantıklı gelmiyor bana zaten yavaş ise daha da yavaşlayabilir çünkü.
Bu planlı eskitmeyle ilgili bir makale linki var mı?

Galaxy Note 5 kullanıyorum. Geçenlerde Youtube Android 7.0'a desteğini kesmiş. Güzelim telefonda mis gibi çalışan uygulama durduk yere gitti diyeceklerim bu kadar.
Eski telefonlarda durum böyle maalesef hocam. Bu noktada telefonu çoktan yenilemiş olmanız gerekir bence. 10-15k’lık bir telefon bile 5-6 yıl götürür durumda şu yılda.

Eski telefonlarda durum böyle maalesef hocam. Bu noktada telefonu çoktan yenilemiş olmanız gerekir bence. 10-15k’lık bir telefon bile 5-6 yıl götürür durumda şu yılda.
Benim akrabalarım her telefon veya teknolojik cihaz aldıklarında bize soruyorlar. Genelde bütçeleri de çok açmadan durumu toparlamaya çalışıyorlar. Geçenlerde birine telefon aldılar. Telefonla geçen bir düğünde video çekimi yapılmış. İzlerken midem bulandı resmen. Son model cihazda görüntü sabitleme özelliği yokmuş. Yani 10 15k para verdikten sonra telefon almış olduğumuza ben halen inanmıyorum. Benim Note 5 onların üzerine 2 3 telefon gömdü hem ekonomik hem de teknolojik açıdan çok üstün.

Merhaba ve iyi sosyaller. Konuyu tam ne yapacağımı bilemediğim için iPhone/İOS yaptım. Sorum başlıktaki gibi, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve bunu tam anlatan veya tartışan bir konuya rastlamadım. Merak ediyorum gerçekten yazılım güncellemesi yapmak hem iOS hem Android için kötü bir durum mu? Öyleyse de açıklayıcı bir şekilde neden? Yazılım güncellemesi yaptıktan sonra kamera, pil gibi etmenlerin kötüleştiğini ve bu yüzden yapmadıklarını söyleyenler var ama bir yandan da güvenlik güncellemeleri, hata düzeltmeleri, yenilikler vs. sözü size bırakıyorum.

Cihazım Redmi Note 10S MIUI 12 de mis gibi çalışıyordu MIUI 14'e aldım şu an çok fazla kasıyor sürüm düşürmek isterdim fakat telefonda IMEI olduğu için dokunmak istemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı