Yazılım/Hacker için en iyi Linux işletim sistemi sürümü nedir?

Hepsi iş görmez hacking işlemleri demiş.
Herhangi bir Linux distrosu pentesting için uygun hale getirilebilir. Sadece Kali, Parrot vs. sistemler ile yapıldığını sanıyorsan siber güvenlik alanında fikir belirtme veya bilgi verme. Bahsettiğim pentesting os'lar tool kurulumlarıyla uğraşmamak için hazır bir versiyon olması amacıyla geliştirildi. Yanlış bilgi etiketiniz şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Herhangi bir Linux distrosu pentesting için uygun hale getirilebilir. Sadece Kali, Parrot vs. sistemler ile yapıldığını sanıyorsan siber güvenlik alanında fikir belirtme veya bilgi verme. Bahsettiğim pentesting OS'lar tool kurulumlarıyla uğraşmamak için hazır bir versiyon olması amacıyla geliştirildi. Yanlış bilgi etiketiniz şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Kali var iken hiçbiri kullanılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aha sazan avı bu olsa gerek.

Her distro'nun depolarında, yoksa bile farklı bir çok yolla hack/pentesting tool'ları yükleniyor. Manjaro'da zamanında birçoğunu kullandım. Sadece o dağıtımlarda hali hazırda geliyor ve temalaması hack/pentesting için daha uygun oluyor.

Bilginiz yok galiba bu işlerde azıcık hacker topluluğu, forumu gezin anlarsınız.

Kali repolari olayina falan da gerek yok arkadaşlar. 3 yıldır siber guvenlik ile ilgileniyorum su ana kadar kullandigim arac sayisi 10'u gecmez. Nmap ve tshark harici de bir şey yok sistemimde. Siber guvenlik yuzlerce yazilima sahip olup kullanmak degil cok saçma olurdu bu.

Mesela bilgisayar aglari calisirken bir saldiri yontemi ogrenirsiniz ilginizi ceker pratige dokerek ogrendiklerinizi pekistirmek icin internetten bir yazilim bulup kullanirsiniz. Toollar degisir, yenisi cikar, gelir gecer. Onemli olan isin teorisini bilmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kali Linux ancak en az 8 GB RAM lazım bu yapmak istediğiniz işlemler için.

İmkanınız var ise yeni bir sistem alırsanız daha iyi olur (2.el 5-6K'lara bulabilirsiniz)

Hocam Kali boşta 600 MB RAM kullanıyor bence fazla sıkıntı yaratmaz ama yükseltme yapabilir.

Hocam kalideki toolları herhangi bir debian dağıtımına kurabilir ve kullanabilirsiniz fakat bunu yapmak uğraştırabilir bu yüzden GNU/Linux'un en büyük artısı olan "ihtiyacına göre bir dağıtım yapabilirsin" avantajı sayesinde Kali Linux ortaya çıkmıştır.
Kali Linux içerisinde pentesting("penetration testing" sızma testi) ve etical hackerlik için derlenmiş bir dabian tabanlı GNU/Linux dağıtımıdır.

Screenshot_20230129-123122.jpg

Son düzenleme:
Şimdi belirtiğim sistem için profesyonel değil sıfırdan temelden yazılım ve hacker işlemi için hangi sürüm uygun gider? Yani öğrenmek amaçlı.

Hack işlemleri için; Kali, parrot OS ya da backbox. Yazılım işleri veya Linux'u genel olarak öğrenmek için diğer günlük dağıtımlar.

Arkadaşlar Windows 10 Single Language olan bilgisayarımın yanında bir de Linux kurmak istiyorum Linux üstünde böyle temelden yazılım ve hacker işlemleri öğrenmek istiyorum sizce hangi Linux daha iyidir? Hem sistemim hem de amacım için.
İşlemci: Intel Core i3-4100M
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M 2 GB ve Intel HD 4600 Graphics.
RAM: 4 GB (gerekirse arttırabilirim)
Depolama: 240GB SSD.

Hacker işlemleri derken? Sızma işleri mi? Kastettiğiniz buysa hackerlar yalnızca siber güvenlikle uğraşan kimseler değildir.

Ek olarak sunduğu ortam dolayısıyla avantaj sağlasa da yazılım öğrenmek için GNU/Linux şart değildir.

Xfce ya da daha hafif masaüstü ortamları varsayılan gelen herhangi bir dağıtımı kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hayir, hepsi is gorur. Kali gereksiz olur hatta.
Kullanacagi Tool'lari tek komutla yukleyebilir zaten, yuzune bile bakmayacagi binbir yazilimin sistemde bulunmasi gereksiz.

Merhaba ben Ubuntu kurdum ancak sanal Kali Linux'ta yaptığım şeyleri yapamıyorum yardımcı olur musunuz rica etsem?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı