Yazılım için bilgisayar şart mı?

duzzstar

Decapat
Daha fazla  
Sıfırdan yazılıma başlamak istiyorum. Sizce PC şart mı? Ve nereden başlayayım yazılıma? B1 seviye İngilizcem var. Sizce İngilizce olarak mı öğreneyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python kodlama yapabilirsiniz PC olmadan. Ama 2. El çok pahalı olmayan ama çok ucuz da olmayan bir bilgisayar almak daha iyi olacaktır. İçine de hızlanması için Linux kurabilirsiniz. Linux'u kurunca zaten isteğiniz artıyor (bence) İngilizce kaynaklardan öğrenmeniz daha iyi olabilir. (Bilgisayarı maddi durumunuzu bilmediğim için 2. El önerdim.)

Python kodlama yapabilirsiniz PC olmadan. Ama 2. El çok pahalı olmayan ama çok ucuz da olmayan bir bilgisayar almak daha iyi olacaktır. İçine de hızlanması için Linux kurabilirsiniz. Linux'u kurunca zaten isteğiniz artıyor (bence) İngilizce kaynaklardan öğrenmeniz daha iyi olabilir.
2-3 binliraya işinizi görecem bir pc toplayabilirsiniz

2. elden ister hazır anakart işlemci veya 1 tane i5 3470 le h61 anakart 8 gb ddr 3 ram 300watt power supply herhangi bir eski kasa 500 gb gdd işinizi görür ama oyunda oynicam derseniz bütceyi 5 bine çıkarıp bi gtx 1050 ti ve 500 watt power supply yeterli olur

Kağıt üstünde şart değll ancak uygulanabilirlikte şart. Ancak gözünüzde büyütmenize gerek yok not defteri açan herhangi bir bilgisayarda bile programlama yapabilirsiniz hatta telefonda-tablette bile başlangıç için yapılabilir ama uğraştırır. Minimum 2-4 GB RAM olan en az 2 çekirdekli bir işlemcisi olan ve tercihen SSD olan her bilgisayarda başlayabilirsiniz.

Öncelikle düzgün bir yazılım öğrenmek için her türlü bilgisayar şart. Ama hangi yazılım dilini öğrenmek istediğinize göre daha düşük bütçeli PC bakabilirsiniz. Örneğin web programlama veya Python öğrenmek istiyorsanız düşük donanımlı bilgisayar da işinizi görecektir. Ama Node.js, Next.js, Java, C vb. dil için daha orta seviye bir PC'ye ihtiyacınız olacaktır. Telefondan vs. bakarak maalesef gelişemezsiniz.

Sıfırdan yazılıma başlamak istiyorum. Sizce PC şart mı? Ve nereden başlayayım yazılıma? B1 seviye İngilizcem var. Sizce İngilizce olarak mı öğreneyim?
Teoride ogrenmek icin sart degil. Ama pratik yaparken PC eksikligini oldukca hissedersin. Bir kere telefonda yazi yazmak zor. Multi tasking zor. Ekran kucuk oldugu icin gorebilecegin seylerin sayisi sinirli. Tablet olsa belki biraz daha is gorebilir ekstra bir klavyeyle ama telefonla cok cok anlamsiz bir ugras. Programlama ogrenmek istiyorsaniz, hic degilse 4-8GB rami olan 8-10k arasina satilan dandirik laptoplardan da olsa, bi laptop almak sart diye dusunuyorum ben.

Ornegin; https://www.akakce.com/laptop-noteb...m-15-6-full-hd-notebook-fiyati,531752635.html

2. elde daha ucuza da bulunabilir muhtemelen.

Bilgisayarsız Yazılım olmaz fakat artık Yapay Zeka yüzünden dünyadaki tüm meslekler yeniden şekilleniyor. Çoğu Üniversite okuyan ya da okumakta olan başka sektörlere alanlara yöneliyor. Bilişimde işler tamamen bitmiş durumda. İşsizlik seviyeleri çok yüksek. Bir bilişimci olarak kendi ürününüzü kendi yeteneklerinizi ortaya koymazsanız para kazanmanız çok zor. Eski yıllardaki gibi değil artık bilişim sektörü..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı