Yazılım için Linux dağıtımı önerisi

Naturezzaa

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
BT Sistem Uzman Yardımcısı
Dual boot kullanacağım. Oyun gibi kısımlarım için Windows. Yazılım işlerim için Linux kullanacağım. Hangi dağıtımı kullanacağıma karar veremedim. Biraz daha detay vererek bahsedeyim:

Yazılımda çift alanla ilgileniyorum. Birisi Full-stack developer diğeri siber güvenlik uzmanlığı. Bu ikisini de rahatça kullanabileceğim bir dağıtım istiyorum.

Benim önerdiğim dağıtım elementaryOS. Kısayolları çok gelişmiştir. Geliştirme ortamı için çok uygundur.
Ayrıca, modern, hafif ve hızlıdır.

Ama full stack developer tooları Windows'tak çok yaygındır. Birde siber güvenlik araçları Kali Linux'ta ve Kali Linux'unda çok güzel çalışan Virtulbox sürümü vardır.

Dual boot kullanacağım. Oyun gibi kısımlarım için Windows. Yazılım işlerim için Linux kullanacağım. Hangi dağıtımı kullanacağıma karar veremedim. Biraz daha detay vererek bahsedeyim:

Yazılımda çift alanla ilgileniyorum. Birisi Full-stack developer diğeri siber güvenlik uzmanlığı. Bu ikisini de rahatça kullanabileceğim bir dağıtım istiyorum.

Siber güvenlik için kesinlikle Debian tabanlı dağıtımlar kullan yazılım içinde istediğin dağıtımı kullanabilirsin fark etmiyor. (ama ben gene de Debian tabanlı dağıtımları tavsiye ederim )

Benim önerdiğim dağıtım Elementary OS. Kısayolları çok gelişmiştir. Geliştirme ortamı için çok uygundur.
Ayrıca, modern, hafif ve hızlıdır.

Ama Full stack developer tooları Windows'tak çok yaygındır. Bir de siber güvenlik araçları Kali Linux'ta ve Kali Linux'unda çok güzel çalışan virtulbox sürümü vardır.

VirtualBox deme bana fenalık geliyor.

Underrated(değeri bilinmeyen) linux dağıtımı Opensuse'yi öneriyorum. Aslen yazılımcılar ve geliştiriciler için oluşturulmuş bir işletim sistemidir. Sadece işinize odaklanabilmeniz için her şey Windows'daki gibi basittir.
Ayrıca konuyla alakasız bir özelliği de firewall'ının çok sağlam olmasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı