Yazılım ile ilgili sorular

o kadar gcc ya da cl parametreleri yazmak biraz zor,
Evet, çoğu windows kütüphanesi kullanıldığında vs. linklemek zorunda kalınıyor ki bazıları gcc nin headerları windows sdk'nınki ile aynı olmadığı için bazı kütüphaneler hiç include edilemiyor, windows için kolay bir derleyici olduğunu söyleyemem.

@Hollywoo @Alih001 hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Biraz araştırdım da Unity C# dilini kullandığından yeni başladıysak oyun yapmak daha kolay oluyormuş. Ama anlamadığım bir şey var. Şimdi ben C# dilini farklı yerden öğrenip mi Unity'den oyun yapacağım yoksa C# dilini Unity'nin içinden de öğrenebiliyor muyum? Bir de Visual Studio Code'yi kullanmadığım için soruyorum da dili Visual Studio'dan mı öğrenmek lazım Visual Studio Code'den mi öğrenmek lazım? İkisinden hangisi işimi görür?

Bir de bu Visual Studio iş yükleri kısmında hangilerini seçmem gerek? Şu anlık .net geliştirme ve Unity geliştirmeyi seçtim.

Son düzenleme:
Hocam YouTube falan baktım da pek iyi anlatan birini bulamadım. Daha doğrusu tam anlatanı bulamadım. Sizin bildiğiniz bir kanal var mı?

Hocam ben araştırmayı seviyorum. Ama ne tür bir araştırma yapsam katkısı olur ki? Yani daha çok nelere bakarsam katkısı olur? Bir de siz nasıl öğrendiniz hocam?
Ne öğrenmek istiyorsun? Ben Unreal Engine tarafında çalıştığım için sadece o motorla alakalı kanallar biliyorum.

@Hollywoo
@Hollywoo @Alih001 hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Biraz araştırdım da Unity C# dilini kullandığından yeni başladıysak oyun yapmak daha kolay oluyormuş. Ama anlamadığım bir şey var. Şimdi ben C# dilini farklı yerden öğrenip mi Unity'den oyun yapacağım yoksa C# dilini Unity'nin içinden de öğrenebiliyor muyum? Bir de Visual Studio Code'yi kullanmadığım için soruyorum da dili Visual Studio'dan mı öğrenmek lazım Visual Studio Code'den mi öğrenmek lazım? İkisinden hangisi işimi görür?

Bir de bu Visual Studio iş yükleri kısmında hangilerini seçmem gerek? Şu anlık .net geliştirme ve Unity geliştirmeyi seçtim.
@Alih001 hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Biraz araştırdım da Unity C# dilini kullandığından yeni başladıysak oyun yapmak daha kolay oluyormuş. Ama anlamadığım bir şey var. Şimdi ben C# dilini farklı yerden öğrenip mi Unity'den oyun yapacağım yoksa C# dilini Unity'nin içinden de öğrenebiliyor muyum? Bir de Visual Studio Code'yi kullanmadığım için soruyorum da dili Visual Studio'dan mı öğrenmek lazım Visual Studio Code'den mi öğrenmek lazım? İkisinden hangisi işimi görür?

Kardeşim, burada önemli olan başlamak. Bir tutorial seç ve başla. Ve de bunun zaman alacağını unutma(günde 4-6 saat çalışırsan, 3-4 aya Unity-nin temellerini neredeyse bitire bilirsin).

Eğer ki, yazılım hiç bilmiyorsan, önce ondan başlaman daha iyi olur (başlangıc için temel seviyye C# yeterli olucaktır, internetden aratarak temel düzeyin hangi konuları içerdiğini göre bilirsin).

Birde hemen oyun yapmaya girişme. Zaten yapamayacağın için soğursun. Öncelikle eğitim almalısın, bir temel inşa etmelisin. Ayrıca oyun yapımı para, sabır, emek ve ekip işi istiyor. Zaten öğrendikce bunları kendin görüceksin.

Ben kendimde hevesim olduğu için yapıyorum. Temel düzey C# ve Java ile Android uygulama geliştirme ve Oyun yapımı ile ilgileniyorum( yaklaşık 2 senedir).

Bir kaç kanal ve makale-forum sitesini paylaşa bilirim (Bu paylaşacağım içeriklerin çoğu sektör adamı olmadığı için tam olarak kaynak götürmemekte fayda var. Hani daha çok "101" tadında olucak. Ben türkçe içerik paylaşacağım. Eğer ki ingilizce biliyorsan, W3Schools ve .Net Learn C# dışında gösterdiyim içeriklere hiç bakma bile):

// You Tube (C# için): ..ben c#-ı Udemy-den öğrendiyim için pek te bir şey veremiyicem. Zaten You Tube-a yazarsan, tonla içerik çıkıcak.
1. Tech Buddy --> daha çok orta ve üst seviyye konuları anlatan kanal.
2. "Baştan sona Dart Prog. D.(7+ saat)". --> Evet bu başka bir dil ama OOP olduğu için bu videodan öğrendiklerini c#-da da uygulaya bilirsin (ilk 4 saati başlangıc için yeterli ama tabii ki oturması için zaman gerekecek. Bide hani tahminen neleri öğrenmen gerek onu görüceksin).

Yazılı Kaynaklar:
.. Microsoftun kendi sitesindeki .Net Learn C# içeriklerine göz ata bilirsin.
.. C# Tutorial (C Sharp) - W3Schools

// You Tube (Unity için):
0. Bilal Emre Gürkan --> Kendisi Game Developer.
1. Kod ve Ötesi
2.ka6an -> 3D ile ilgili ve bir çok içeriği mevcut.
3. Ahmet ile yazılım -> Bilale anlatır gibi anlatıyor.
4. sebilgi
5. Burak Kardaş--> Basit projeler için buradan başlaya bilirsin.
6. sian5an
8. Hakki_Tech
9. Mergen
10. Özgür Özdemir --> Bir tık geliştikten sonra izlene bilecek içerikleri mevcut.
11. Mustafa Bayraktar

// Yazılı içerikler:
1. unityturkey (Facebook grupu da var)
2. unity3d .com.tr -- şimdilik forumlar aktiv, eğitim çevirileri hazırlanıyor.
3. ogreniyoruz .net -> video izledikçe, buradan da makale okuya bilirsin.
4. oyungelistirenblogger
... Unity-nin kendi resmi sitesine de göz ata bilirsin.

EN önemlisi ise belli bir düzeye geltikten sonra kendince bir şeyler deneye bilirsin. Mesela: bir tane "Flappy Bird" yapımı videosu izlersin ve sonra da video-yu kapatım hiç kopya çekmeden kendin yapmaya çalışırsın (atıyorum, yapmak için 2 gün süre tanırsın kendine)

Bu arada Azərbaycanca ile Türkçe gramerleri azacık farklı olduğu için yazım yanlışlarım ola bilir. Kusura bakmayın. Birde bu ilk yazım. Benim de ilgim olduğu için paylaşmak istedim.

Kardeşim, burada önemli olan başlamak. Bir tutorial seç ve başla. Ve de bunun zaman alacağını unutma(günde 4-6 saat çalışırsan, 3-4 aya Unity-nin temellerini neredeyse bitire bilirsin).

Eğer ki, yazılım hiç bilmiyorsan, önce ondan başlaman daha iyi olur (başlangıc için temel seviyye C# yeterli olucaktır, internetden aratarak temel düzeyin hangi konuları içerdiğini göre bilirsin).
Neredeyse 20 bağlantı paylaştım. Ben ilk öğrendiğim zaman oradan-oraya atlıyordum sürekli. Sen yapma. Sadece birinden başla temel konuları öğren, sonra bakarsın diğer site ve kanallara.

Son düzenleme:
kardeşim, burada önemli olan başlamak. Bir tutorial seç ve başla. Ve de bunun zaman alacağını unutma(günde 4-6 saat çalışırsan, 3-4 aya Unity-nin temellerini neredeyse bitirebilirsin).

Eğer ki, yazılım hiç bilmiyorsan, önce ondan başlaman daha iyi olur (başlangıc için temel seviyye C# yeterli olacaktır, internetten aratarak temel düzeyin hangi konuları içerdiğini görebilirsin).

Bir de hemen oyun yapmaya girişme. Zaten yapamayacağın için soğursun. Öncelikle eğitim almalısın, bir temel inşa etmelisin. Ayrıca oyun yapımı para, sabır, emek ve ekip işi istiyor. Zaten öğrendikce bunları kendin görüceksin.

Ben kendimde hevesim olduğu için yapıyorum. Temel düzey C# ve Java ile Android uygulama geliştirme ve oyun yapımı ile ilgileniyorum( yaklaşık 2 senedir).

Birkaç kanal ve makale-forum sitesini paylaşabilirim (bu paylaşacağım içeriklerin çoğu sektör adamı olmadığı için tam olarak kaynak götürmemekte fayda var. Hani daha çok "101" tadında olacak. ben Türkçe içerik paylaşacağım. Eğer ki İngilizce biliyorsan, W3schools ve .Net learn C# dışında gösterdiyim içeriklere hiç bakma bile):

// YouTube (C# için):.ben C#-ı Udemy-den öğrendiyim için pek de bir şey veremeyeceğim. Zaten YouTube-a yazarsan, tonla içerik çıkacak.
1. tech buddy --> daha çok orta ve üst seviyye konuları anlatan kanal.
2. "baştan sona dart prog. D.(7+ saat)". --> evet bu başka bir dil ama OOP olduğu için bu videodan öğrendiklerini C#-da da uygulayabilirsin (ilk 4 saati başlangıc için yeterli ama tabii ki oturması için zaman gerekecek. Bir de hani tahminen neleri öğrenmen gerek onu görüceksin).

yazılı kaynaklar:
Microsoft'un kendi sitesindeki .Net learn C# içeriklerine göz atabilirsin.
C# tutorial (C sharp) - W3schools

// YouTube (Unity için):
0. bilal emre gürkan --> kendisi Game developer.
1. kod ve ötesi
2.KA6an -> 3D ile ilgili ve birçok içeriği mevcut.
3. Ahmet ile yazılım -> bilale anlatır gibi anlatıyor.
4. sebilgi.
5. Burak kardaş--> basit projeler için buradan başlayabilirsin.
6. sian5an.
8. hakki_tech.
9. mergen.
10. özgür özdemir --> bir tık geliştikten sonra izlene bilecek içerikleri mevcut.
11. Mustafa bayraktar

// yazılı içerikler:
1. unityturkey (Facebook grupu da var)
2. Unity3D .com.tr -- şimdilik forumlar aktiv, eğitim çevirileri hazırlanıyor.
3. ogreniyoruz .net -> video izledikçe, buradan da makale okuyabilirsin.
4. oyungelistirenblogger
Unity-nin kendi resmi sitesine de göz atabilirsin.

En önemlisi ise belli bir düzeye geltikten sonra kendince bir şeyler deneyebilirsin. Mesela: Bir tane "flappy bird" yapımı videosu izlersin ve sonra da video-yu kapatım hiç kopya çekmeden kendin yapmaya çalışırsın (atıyorum, yapmak için 2 gün süre tanırsın kendine)

bu arada azərbaycanca ile Türkçe gramerleri azacık farklı olduğu için yazım yanlışlarım olabilir. Kusura bakmayın. Bir de bu ilk yazım. Benim de ilgim olduğu için paylaşmak istedim.

Neredeyse 20 bağlantı paylaştım. Ben ilk öğrendiğim zaman oradan-oraya atlıyordum sürekli. Sen yapma. Sadece birinden başla temel konuları öğren, sonra bakarsın diğer site ve kanallara.
Hocam bende Udemy'den öğrenmek istiyorum C#'yi. Siz hangi kurstan öğrendiniz? Bir de hocam hangi programdan kodlama yapmam daha iyi olur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı