Yazılım mühendisliği mi makine mühendisliği mi?

picaroon0

Hectopat
Yer
Papua Yeni Gine
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu konuya net ve güzel cevap vermeniz tek benim için değil benim gibi düşünen arkadaşlarında işine yarayacaktır.
Üniversite sınavına girdim ve bu sene mezuna kaldım. Hayalim ve amacım Almanya'da yaşamak ekonomik sebepler için değil yaşam standartlarını daha çok sevdiğim için.
Asıl soruya gelecek olursak. Sizce yazılım mühendisliği mi makine mühendisliği mi aslında bilgisayarla uğraşmayı seviyorum ama bunu meslek olarak yapabilir miyim tam emin değilim. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum ve hangisiyle daha kolay gidebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu konuya net ve güzel cevap vermeniz tek benim için değil benim gibi düşünen arkadaşlarında işine yarayacaktır.
Üniversite sınavına girdim ve bu sene mezuna kaldım. Hayalim ve amacım Almanya'da yaşamak ekonomik sebepler için değil yaşam standartlarını daha çok sevdiğim için.
Asıl soruya gelecek olursak. Sizce yazılım mühendisliği mi makine mühendisliği mi aslında bilgisayarla uğraşmayı seviyorum ama bunu meslek olarak yapabilir miyim tam emin değilim. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum ve hangisiyle daha kolay gidebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Hocam iyi bir yer de okumazsanız biraz geç oldu fakat yazılım mühendisliğinin için tüm gününüzü gömüp kendinizi bir şirkete ispatlamak için çalışın. Linux öğrenin iki üç yazılım dili öğrenin ingilizceniz üst kalite olsun. Ancak öyle bir meslek sahibi olursunuz. Ya da diğer mesleklere yönelin.

2 side guzeldir. Ama sahsen yazilim derim ben.

Önü arkasi yok çünkü başka bir boyut sürekli kendini gelistirmelisin yazilimda.

Yani hocam iyi bir yerde okumazsa rakiplerine fark atması için dedim ben. Bir farkı olmazsa iyi bir okuldan mezun olmayıp yazılım mühendisi olmak isteyen bir ordu var çünkü.

Yani hocam iyi bir yerde okumazsa rakiplerine fark atması için dedim ben. Bir farkı olmazsa iyi bir okuldan mezun olmayıp yazılım mühendisi olmak isteyen bir ordu var çünkü.

Dedigin dogruda diplomayla isi yok aslinda yazilimcinin. Yazilimcinin yaptigi is onemli. Lise mezunu adam şu an tai de kidemli muhendisler arasinda diyebilirim. Bir yerden denk gelmistim buna. Yazilimci yaptigi is ile bilinir.

Bence yazılım daha iyidir kendinizi geliştirip iyi bir kariyer sahibi olabilirsiniz.

Her mesleğin kendine göre zorluğu vardır ilgi ve yeteneklerinize göre 2'sinden birini seçin ama yazılım mühendisliği görüldüğü kadar kolay değil unutma ihtimalin var zamanını çok ayırman lazım.

Almanya'da yaşamak istiyorsan eğer adamların en ileri olduğu alanda okursan daha rahat iş bulursun belki ama yazılım sektörünün iyi yanı sadece Almanya değil çoğu Avrupa ülkesinde iş fırsatı yakalayıp oralara yerleşebilirsin ben Bilgisayar Mezunuyum üniversiteden 2 arkadaşım birisi Hollanda'dan iş teklifi aldı diğeri burada çalışmasına rağmen sürekli yurt dışına çıkma fırsatı yakalıyor şirketi sayesinde. Ne iş yaptığından ziyade yaptığın işi ne kadar iyi yaptığın ve rakiplerinden ne farkının olduğu önemli kimse diplomana ya da mezun olduğun üniversiteye bakmaz tabi yöneticiliğe oynamadığın sürece orada işin için okuduğun üniversite de girer yüksek lisans yapıp yapmaman da girer dil de girer o da girer bu da girer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı