Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği

Tunahan Arık

Hectopat
Forumda benzer konular var fakat benim durum bir tık değişik. Ben en başta bilmeden bilgisayar mühendisliği istiyorum derken bana bilgisayar mühendisliği seçmektense herhangi bir dalını seçip uzmanlaşmanın daha mantıklı olacağını söyleyerek yazılıma yönlendirdiler. Lise boyunca yazılımı hayal ederek okudum, mezuna da kaldım fakat yine çok düzenli çalışmayınca sonuç pek iç açıcı değildi. Tercihte başta yazılım mühendislikleri yazıp gelmeme ihtimaline karşın bilgisayar mühendisliği yazmıştım ki bugün sonuçlar açıklandı ve bilgisayar mühendisliği kazanmışım. Gereksiz uzun hikayeyle kafanızı doldurma aşamasını geçtiğime göre, şu anda ilk yarıyılı doldurup yazılıma geçmeyi hedefliyorum. Hedefimde sebat etmeli miyim yoksa bilgisayar mühendisliği yazılımdan daha mı avantajlı? Gereksiz bir ton devre elemanıyla vs. vakit kaybedersin yazılıma geç tavsiyeleri alıyorum fakat bilgisayar okuyan varsa onlardan öğrenmek daha mantıklı olur diye sorayım dedim. Üniversite bittikten sonra da yurt dışında veya yurt dışı ağırlıklı çalışmayı hedefliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bir ekleme: Üniversite Üsküdar Üniversitesi ve iki bölüm de İngilizce.

Yazılım + bilgisayar parçalarını öğreniyorsun bilgisayar mühendisliğinde. Yani iş imkanı daha fazla. Ek olarak genelde Türkiye içerisinde yazılım değil bilgisayar mühendisi aranıyor. Ve büyük, kaliteli üniversiteler de yazılım yerine bilgisayar mühendisliği bölümleri içeriyor. Yani bilgisayar mühendisliğini bırakmayın. Devam edin.

Dümdüz söyleyeyim. Aileme kalsa bilgisayarı hiç yazdırmayacaklardı. "Sağda solda işsiz, bilgisayar dükkanı açıp format atıyorlar gitme." Dediler. Ben aynı görüşte olmadığımdan ikna ettim :). İşin her ne kadar 2. planda olması gerekse de bir de maddi boyutu var. Yurt dışı maaşlarına baktığımda yazılımcıların bilgisayarcılardan daha yüksek gelir elde ettiğini fark ettim. Bu açıdan durum nedir?

Dümdüz söyleyeyim. Aileme kalsa bilgisayarı hiç yazdırmayacaklardı. "Sağda solda işsiz, bilgisayar dükkanı açıp format atıyorlar gitme." Dediler. Ben aynı görüşte olmadığımdan ikna ettim :). İşin her ne kadar 2. planda olması gerekse de bir de maddi boyutu var. Yurt dışı maaşlarına baktığımda yazılımcıların bilgisayarcılardan daha yüksek gelir elde ettiğini fark ettim. Bu açıdan durum nedir?
Bilgisayar mühendisliği okuyunca bilgisayarcı olmuyorsunuz. Aynı zamanda yazılım mühendisi oluyorsunuz. Yani iyi bir yerde çalışırsanız daha çok kazanırsınız.

Peki çift anadal gibi bir imkan var. Bununla alakalı bilginiz var mı? Bunu yaptığımda hem bilgisayar mühendisliği hem yazılım mühendisliği derslerini görüp eğitim sonunda 2 alanda da diplomamız mı oluyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı