Yazılım nasıl öğrenilir?

Öncelikle "araştırma nasıl yapılır?" bu konu üzerinde duruyoruz. Öyle bir şeyi indireyim sonra başkalarına sorayım kafasıyla ilerlenmez.

"Gerçekten hakkını" vermek istiyorsan önce balığı tutmasını öğrenmen lazım. Rastgele yazılar arasından bir dili seçip ondan sonra onu indirip ne yapacağını bilememek, maalesef "hakkını" vermek olmuyor.

Daha yaşın gençken oturup iyice İngilizceni geliştir ve derslerine çalış. Bu şekilde öğrenebileceksin gibi durmuyor çünkü. Ondan sonra üniversite sınavına girip iyi bir üniversiteye yerleşirsin. Orada hazırlık zamanında bir şeyler katmaya çalışırsın kendine, yaparsan daha rahat olur yapamazsan biraz daha zorlanabilirsin.

Bu şekilde bir şey öğrenilmez. Bilgisayar kullanabilmek ile bilgisayar kullanmak arasında çok fark var. Sadece belli şeyleri bilip hiçbir şeyi araştırmamakla olmaz yani. Hiçbir şey yapmadan bir şeyi elde edemezsin. Daha çok genel terimler hakkında bile bilgi sahibi değilsin, "hakkını" vermek istiyorsan hakkıyla konunun üzerinde durman lazım. :)

Öncelikle "araştırma nasıl yapılır?" bu konu üzerinde duruyoruz. Öyle bir şeyi indireyim sonra başkalarına sorayım kafasıyla ilerlenmez.

"Gerçekten hakkını" vermek istiyorsan önce balığı tutmasını öğrenmen lazım. Rastgele yazılar arasından bir dili seçip ondan sonra onu indirip ne yapacağını bilememek, maalesef "hakkını" vermek olmuyor.

Daha yaşın gençken oturup iyice İngilizceni geliştir ve derslerine çalış. Bu şekilde öğrenebileceksin gibi durmuyor çünkü. Ondan sonra üniversite sınavına girip iyi bir üniversiteye yerleşirsin. Orada hazırlık zamanında bir şeyler katmaya çalışırsın kendine, yaparsan daha rahat olur yapamazsan biraz daha zorlanabilirsin.

Bu şekilde bir şey öğrenilmez. Bilgisayar kullanabilmek ile bilgisayar kullanmak arasında çok fark var. Sadece belli şeyleri bilip hiçbir şeyi araştırmamakla olmaz yani. Hiçbir şey yapmadan bir şeyi elde edemezsin. Daha çok genel terimler hakkında bile bilgi sahibi değilsin, "hakkını" vermek istiyorsan hakkıyla konunun üzerinde durman lazım. :)
Altına imzamı atarım, burada sadece soru sorarak, armut piş ağzıma düş mantığıyla yazılımcı olunmaz. İlk önce ingilizce sonra da araştırma yapmayı bilmek gerekir.

Google veya diğer arama motorlarını aktif olarak kullanmalısın, yazılımın %90'ı bana göre araştırmadır zaten. Kafandan bir şeyi üretmen imkansıza yakındır. Ben tüm PHP Fonksiyonlarını, Syntaxını ezbere bilsem internetsiz bir ortamda yine bir şey üretemem. İlla ki bir noktada benim de araştırma yapmam gerekir.

Burada temel tavsiyeleri zaten arkadaşlar yazmış gerisi sende artık. Her şeyi buraya da sorabilirsin, bu benim için sorun değil yanıtlarım. Ama senin araştırma yönünü geliştirmemen sonradan sorun olabilir. Her zaman bir Technopat bulamayabilirsin. Umarım anlaşılabilir yazabilmişimdir.

Öncelikle birazdan okuyacaklarını direkt sana yazmıyorum, genel olarak yazacağım. Yazılım dediğimiz sektör profesyonel bir iş koludur. Son yıllarda bu sanki bir zaman geçirme aktivitesi, hobi gibi algılanmaya başladı. Mesela Soru: "Canım sıkılıyor ne yapayım?" ise cevabı "Yazılım öğren" oluyor. Yapmayın lütfen.

Yurt dışına uzaktan çalışan bir Python developer olarak söylüyorum.
Yukarıdaki şemayı umursamadan, syntax olarak kolay ve anlaşılır bir dilden başlaman gerekiyor. Bunun en önemli sebebi ise programlamayı çoğu kişinin anlık bir hevesle başlayıp bırakmasından kaynaklanıyor. Birçok kişi bu işin kolay olduğunu veya bilgisayarla haşır neşir olan herkesin halledebileceğini zannediyor fakat işler öyle gitmiyor.

İngilizce bilmeden bu işi sürdürebilmen mümkün değil, Türkçe kaynakların hepsi rezalet. Kısacası ilk ingilizce bilmiyorsan, ingilizce öğrenerek başlamalısın.

Başlangıç dili olarak Python önerebilirim, Python geliştiricisi olman sadece hobi olarak yapacağın anlamına kesinlikle gelmiyor, bu işten para kazanman mümkün.

Her gün çalışmak için belli bir vaktini ayırman gerekiyor, yoksa kendini geliştirmen mümkün değil.

Çevrende ders verebilecek birisini bulursan normalden çok daha hızlı öğrenmen mümkün.

Daha anlatacak çok şey var ama buradan anca bu kadar oluyor.
Hocam gözünüzü seveyim zamanınız olursa detaylı yazabilir misiniz? Okuyan yararlanan var sonuçta. Boşa yazmıyorsunuz.
Şöyle bu konu açarsınız ya da rehber. Ama konu açarsanız daha fazla kişi görür. Sabitlenmesini rica edersiniz.

Google'a yazınca sana kodları sızdırılmamış oyunların ve programların kodlarını öğretmiyor.
Aksine öğretiyor decompile edilmiş programlar veya oyunları bir şekilde bulabilirsin. Sosyal medya sadece bir sorun olduğunda internette araştırmayı beceremediğin zaman devreye girer.

Gerçekten yazılım öğrenmek, hakkını vermek istiyorum. Nereden başlamalıyım hangi programı kullanmalıyım, yazılım öğrenerek ne yapabilirim?
Udemy den kurs alıp istediğin bölüme göre başlaya bilirsin yada istersen yt den istediğin bölüme göre yazılım videoları bulup başla çünkü baya zor knk kararın değişe bilir

Hocam github adresinizi rica edebilir miyim ? Bende şu anda Front End Developer alanında kendimi geliştiriyorum, Javascript öğrenmekteyim. Çalışmalarınızı incelemek isterim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı