Yazılıma nereden başlanmalı?

Ne bu karamsarlık sen geç kaldın yapamadın diye filan mı belki 10 yaşında çocuk ne biliyorsun ?

1598041270448.png
 
Cevap olarak da başlamamalısınız demiş biri. Ben bunu savunmuyorum kodlamanın yaşı yok fakat daha Türkçe kaynakları araştıramıyorsa işi gerçekten zor.
 
There are two parts to learning craftsmanship: knowledge and work. You must gain the knowledge of principles, patterns, practices, and heuristics that a craftsman knows, and you must also grind that knowledge into your fingers, eyes, and gut by working hard and practicing. I can teach you the physics of riding a bicycle. Indeed, the classical mathematics is relatively straightforward. Gravity, friction, angular momentum, center of mass, and so forth, can be demonstrated with less than a page full of equations. Given those formulae I could prove to you that bicycle riding is practical and give you all the knowledge you needed to make it work. And you’d still fall down the first time you climbed on that bike.

Clean Code böyle söyler.

Araştırma ve denemeler yapmalısınız.
 
Son düzenleme:
Hocam alanın içinde olmayıp forum veya başka yerlerden gözlemleyen biri olarak;
1) Başta genelde İngilizce önemli olmasa da. İlerledikçe Türkçe kaynak azaldığı için yabancı Kaynaklar'dan araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ondan başta ingilizceye önem verilmesi gerekiyor.
2) Nasıl fiziğin kendi alt dalları varsa yazılımında alt dalları var. Hangisine yoğunlaşcağınızı seçmelisiniz.
3) Algoritma mantığıni kavramadan pek başlanması önerilmiyor araştırmalarımdan gördüğüm kadarıyla. Ondan algoritma mantığını kavramaya çalışın başta.
4) Konuları iyi anlamak için sadece video izlemeyip videolardan gördüklerinizi ola bildiğince yapıp kendinizi geliştirmelisiniz.
5) Iyi araştırmaya öğrenmeniz gerekiyor.
6) Sürekli pratik yapmalısınız. Bunu işinizi kolaylaştırcak şekilde yapabilirsiniz. Basit bir şey de olsa her bilgisayar açılışında gereksiz dosyaları silen bir BAT yapmıştım. Hem zevk alırsınız hem bilginiz. Daha kalıcı olur.
Hatalarım olabilir bunlar benim araştırmalarım sonucu genellediğim bilgiler.
 
Adamın başlamamalısınız derken demek istediği şeyi mi anlamadınız? Forumda aynı konudan zibilyon tane var zaten, birkaç tanesine zahmet edip de bakmayıp yeni konu açan adamın araştırma ruhu olmadığı için işinin zor olacağını söylemek istemiş. Bence doğru da demiş. Bu bence bir heves kırıcılık değil, araştırmaya motivasyon olmalı zaten.
 
Forum insanlara yardımcı olmak için var. Daha önce benzeri açıldı diye konu açmazsak forumun ne anlamı kalır?
16- Açtığınız konuları takip edin. Aynı soruları sürekli yeni konu açarak tekrar sormayın.
Kuralları okuyun.

Sosyal zaten konu açarken yazılan başlığa göre önceden açılmış konuları gösteriyor. Yeni konu açmadan önce var olan konuları okumalısınız.
1598105306037.png
 
Arkadaşlar, yazılımla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Nereden nasıl başlamalıyım/başlamalı mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle ilgi alanını belirlemelisin.
Eğer robotik kodlama üzerine uzmanlasacaksan Arduino, C, Python dilleri ideal.
Veritabanı üzerine uzmanlasacaksan SQL, PHP ideal,
Web tasarım için JavaScript, PHP ideal,
Görsel arayüz (GUI) tasarım için C#, Delphi ideal,
Network programlama için C, C++, Python ideal,
Oyun programlama için Matematik bilgisi sonrası C++, Python, Open CV ideal,
Gömülü sistem programlama için C, C++ ideal,
Bankacılık ve muhasebe işlemleri için Excel ve VBA ( visual basic) ideal,
Veri analizi ve veri gôrsellestirme için Python ve R ideal.

Uzmanlık alanıma sonra karar vereceğim bana şu an programlama ve kodlama temelleri lazım diyorsan " Algoritma ve akış şemaları" ile programlama ( Python, C veya Java dilleri ile) öğrenebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı