Yazılımcı nasıl olunur?

Yazılımın bir sonu olmadığını düşünenlerdenim ve umarım oldum duygusuna hiçbir zaman kapılmam. Bu arada İngilizce bilmemin şart olduğunu söyleyenler var başlamak için şart mı yoksa başladıktan sonra ileri düzeyler için mi şart?
İngilizce bilmeden de yapabilirsiniz başlangıçta. Sonralarda bir yerlerde takılmaya başlayacaksınız ancak bunların çözümlerini Türkçe değil, İngilizce kaynaklarda bulacaksınız. Bu yüzden İngilizce, eğer yazılım sektöründe ilerlemek istiyorsanız çok önemli.
 
Çok netim bu konuda. 19 yaşındayım ve çok iyi bir yazılımcı olmak gibi bir hedefim var hem de tamamen sıfırdan başlayarak. İngilizce de öğreneceğim. Bana online, ücretli veya ücretsiz İngilizce dersi veren siteler önerir misiniz? Yazılım dersleri veren kurs veya başka bir şey varsa o konuda da önerilerinize açığım.

Yazı veya video olarak birçok kaynak var. Bence senin için şu an ideal olan birazcık bakınıp alanını seçmek olmalı. Gidip designer veya frontend developera C ile başla diyecek halimiz yok, fakat diyen çıkabilir belli olmaz.

Rahat kullandığın bir dilin olması mühim, algoritmik bilgi de gereklidir bir yazılımcıya. Backend düşüneceksen burada güzel bir yol haritası çizebiliriz. Bunları frontend backend olarak da ayırmamak gerek gerçi de orası da ayrı mesele tabii.

Udemy'de güzel kaynaklar var, BTK Akademi'de de ücretsiz kaynaklar var imiş. Müsait zamanda kontrol edeceğim orayı ben, anlatımları bilmiyorum ama içerik olarak hoş duruyordu.
 
Web tabanlı yazılım dillerinide öğrenmenizi öneririm, başlangıçta gelir elde etmek isterseniz en hızlı yöntem web tabanlı scriptler, temalar hazırlayıp satmak olacaktır. HTML, PHP, CSS, AJAX, ASP, C#, vb.net, Python gibi programlama dilleri ile web tasarım yapabilirsiniz. Benim önerim başlangıçta Python ve veya C# öğrenmeniz, Python ve C# dilleri ile sadece web yazılım değil sistemsel yazılımlarda hazırlayabilirsiniz. C gibi eski diller ile vaktinizi yormanızı önermiyorum.
Eğer Linux dağıtımlarından birine geçerseniz Python tabanlı oldukları için daha rahat edersiniz, ilk geçişinizde Windows işletim sistemini silip geçmek yerine yanına koyarsanız kişisel işlerinizi Windows üzerinden, kodları Linux üzerinden yaparsınız, en sonda ise artık tamamen Linux'a geçip özgürlüğün tadına bakarsınız :), iyi forumlar.
 
Bu soru yanlış değerli kardeşim. "Yazılıma nereden başlanır?" sorusu eksik bir sorudur. En azından başına veya sonuna bir branş, bir dal koymadan sormayın bu soruyu artık. "Udemy 'den mi izleyeyim, Youtube 'dan mı izleyeyim" gibi şapşalak konularla doldu taştı forum. Çöp konular açmaktan artık vazgeçin. Yazılıma merakı olan ilgi duyan insanlar böyle konular açmıyor. O insanlar Google'a neyi başarmak için neyi öğrenmesi gerektiğini yazıyor ve derhal işe koyuluyor. Bu şekilde manifesto yayınlayayım, istişarelere yatılsın, önerileri, geri bildirimleri dinleyeyim, millet aldığım kararlara şahit olsun gibi havalara girmiyorlar.

Agam ben kararlıyım, ben boş beleş değilim, ben bu işe girişeceğim diyorsan ben yine de söyleyeyim, aklında bulunsun Web, mobil, yapay zeka, I/O Programlama vesaire bunların hepsi kendine özgün dillere, mantığa ve işleyişe sahip. Üstelik bunlar en temel başlıklardan bazıları. Hepsi kendi içinde dallanıp budaklanarak(farklılaşarak) ilerliyor.
Senin en ama en başta yapman gereken şey algoritma ve makine gibi düşünme egzersizleri. Bu egzersizleri C dili kullanarak bir süre yaparsın. Bu süreçte az çok neyin ne olduğunu kavramaya başlar, diğer branşlarla ilgili biraz fikir sahibi olursun. Fikir sahibi olduktan sonra da neye yöneleceğini kimseye sormazsın zaten.

Başta çok tenkit edici konuştum kusuruma bakma, aynı konuyu 34 bin kere görmekten gına geldi.
 
Bu soru yanlış değerli kardeşim. "yazılıma nereden başlanır?" sorusu eksik bir sorudur. En azından başına veya sonuna bir branş, bir dal koymadan sormayın bu soruyu artık. "Udemy'den mi izleyeyim, YouTube'dan mı izleyeyim" gibi şapşalak konularla doldu taştı forum. Çöp konular açmaktan artık vazgeçin. Yazılıma merakı olan ilgi duyan insanlar böyle konular açmıyor. O insanlar Google'a neyi başarmak için neyi öğrenmesi gerektiğini yazıyor ve derhal işe koyuluyor. Bu şekilde manifesto yayınlayayım, istişarelere yatılsın, önerileri, geri bildirimleri dinleyeyim, millet aldığım kararlara şahit olsun gibi havalara girmiyorlar.

Agam ben kararlıyım, ben boş beleş değilim, ben bu işe girişeceğim diyorsan ben yine de söyleyeyim, aklında bulunsun web, mobil, yapay zeka, ı/o programlama vesaire bunların hepsi kendine özgün dillere, mantığa ve işleyişe sahip. Üstelik bunlar en temel başlıklardan bazıları. Hepsi kendi içinde dallanıp budaklanarak(farklılaşarak) ilerliyor.
Senin en ama en başta yapman gereken şey algoritma ve makine gibi düşünme egzersizleri. Bu egzersizleri C dili kullanarak bir süre yaparsın. Bu süreçte az çok neyin ne olduğunu kavramaya başlar, diğer branşlarla ilgili biraz fikir sahibi olursun. Fikir sahibi olduktan sonra da neye yöneleceğini kimseye sormazsın zaten.

Başta çok tenkit edici konuştum kusuruma bakma, aynı konuyu 34 bin kere görmekten gına geldi.

Okuduğum bölüm ve yazılımcı arkadaşlarım sağ olsun algoritmadan başlamam gerektiğini söylemişlerdi ve ben ilk basamakları bitirmeye yakınım. Sizi de anlıyorum ama bakın sizden de bir bilgi kazanmış oldum. Yani konular size saçma gelse de illaki bir bilgi katıyor.
 

Geri
Yukarı