Yazılımcı Olmak İçin Hangi Liseye gitmeliyim?

szsme_1

Centipat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
1
Merhabalar ben bu yıl LGS gireceğim puanım ortalık 200 puan. Yazılımcı olmak istiyorum, hangi okula gitmeliyim? Meslek lisesine gidip bilgisayar bölümünü mü seçmeliyim?
 
Bende meslek lisesine girip bilgisayar bolumu sectim fakat 9. sinif cehennem gibiydi. Eger imkanin varsa duzgun bir okula gitmeye calis.
 
Üniversitede herhangi bir bölümde okumak için belirli bir liseye gitmene gerek yok. Lise olması yeterli. Asıl olay üniversite sınavında.
Daha iyi sonuç için mümkünse fen lisesine, değilse anadolu lisesine gitmeni tavsiye ederim. Gidebileceğin en iyi yere git.
Mümkünse meslek lisesine gitme çünkü kuruluş amaçları mezunlarının direkt işe başlaması, mezunları üniversiteye gitsin diye değil. Günümüzde öğrencileri üniversite hayali kursa da çoğu zaten beceremiyor. Becerebilecek adam başta meslek lisesine gitmiyor zaten.
 
Yazılımcı olmak için fen bilimleri derslerinin iyi olması lazım meslek lisesine gidersen mühendislik zor kazanırsın meslek lisesi bilgisayar mezunu olarak lise de temel Matematik bile neredeyse görmedim diyebilirim.
 
Bu durumu çok kafanıza takmayın. Bilgisayar bölümünü ister okuyun ister okumayın. Bölümü okumayıpta çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. Ama meslek lisesine gitmenizi pek önermem. Bende meslek lisesi mezunuyum. Şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum ama doğru dürüst matematik ve fen bilimleri dersleri alamadığım için 2. Senemde kazanabildim. Siz bence Anadolu lisesini tercih edin. Asıl mesele üniversite sınavında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı