Yazılımcı olmak isteyen biri hangi liseye gitmeli?

BekorsXtre

Yoctopat
Daha fazla  
Önümüzdeki yıl LGS sınavına gireceğim ve liseler hakkında pek bir şey bilmiyorum, aklımda birkaç fikir oluşması adına bu konuyu açtım, hedefimde 2 şey var, birincisi web tasarımcısı olmak, ikincisi siber güvenlik uzmanı olmak, mesela 450 puan civarlarında İstanbul'da hangi liseye gidebilirim? Üsküdar bölgesinde olursa daha iyi olur. Ve nasıl bölümlere gidersem benim adıma daha iyi olur? Başka böyle açılmış olan konulara baktım, fakat içimde bazı sorular olunca kendim de açmak istedim.

Önümüzdeki yıl LGS sınavına gireceğim ve liseler hakkında pek bir şey bilmiyorum, aklımda birkaç fikir oluşması adına bu konuyu açtım, hedefimde 2 şey var, birincisi web tasarımcısı olmak, ikincisi siber güvenlik uzmanı olmak, mesela 450 puan civarlarında İstanbul'da hangi liseye gidebilirim? Üsküdar bölgesinde olursa daha iyi olur. Ve nasıl bölümlere gidersem benim adıma daha iyi olur? Başka böyle açılmış olan konulara baktım, fakat içimde bazı sorular olunca kendim de açmak istedim.
Anadolu/fen lisesi gitmen lazım. ya da Udemy kursuna gitmelisin.

Anadolu/fen lisesi gitmen lazım. ya da Udemy kursuna gitmelisin.

Udemy derken nasıl yani? Lise ile Udemy farklı şeyler değil mi? Amacım aslında yazılımı çoğunu okuldan öğrenmek değil, sadece oradan da biraz bilgi öğrenmek istiyorum, amacım liseden üniversiteye geçerken girebileceğim güzel ve aynı zamanda yazılım için iyi olabilecek bir liseye gitmek.

Son düzenleme:
Validebağ fen lisesine puanınız yeter ise en iyi yer orası. Sayısal önemli olacağı için fen lisesi seçmeye özen gösterin. Yok ise Anadolu seçmeye özen gösterin.
Ve nasıl bölümlere gidersem benim adıma daha iyi olur? Başka böyle açılmış olan konulara baktım, fakat içimde bazı sorular olunca kendim de açmak istedim.
Lisans ise
Bilgisayar müh.
Yazılım müh.
Siber güvenlik alanını tam bilmiyorum.

Puanının yettiği bir anadolu veya fen lisesine gidebilirsin. 11. sınıfta da sayısal bölümü seçmen gerekiyor. Ayrıca sürekli kendini İngilizcede geliştirmeye çalış bu kariyerin açısından önemli.

Anadolu fen veya özel okula gitmen lazım 11. sınıfta seçim yapman gerekir seçimde sayısal seçmen gerekli ve biraz matematik fizik gibi sayısal derslerinin iyi olması lazım.

bu arada lise önemli değil Fen lisesine gidebilirsin diyen arkadaş sen hangi okulda okudun galiba kolay mış gibi söyledinde ondan önemli olan sayısal bölüm ve ardından üniversite
İstersen imamhatip te oku bir şey değişmeyecek.
Yazılım mühendisliğine gitmelkisin en düşük puanlar 350'lerde çok çalışmalısın ama olmak istediğin şey için çalış yapamayacağın bir şey için değil pişman olursun sayısalın iyi değilse başka bölümlerde var sayısal b uarada yazılımda çok bir alakası yok araştırabilirsin sadece bölüm sayısal olduğu için öyle ama İngilizce çok önemli.

Son düzenleme:
Şu anda bildiğim kadarıyla sadece yazılım istiyorsan bu liseye git denecek bir lise yok (1-2 tane var olabilir ama bildiğim kadarıyla çok az genel bir durum yok).lisenin Anadolu, fen veya meslek olmasının fark edeceğini düşünmüyorum. Bunun için çok özel lise yok varsa bile dediğim gibi yaygın değil. Lise konusunu kafana takmamalısın bence. Sadece yazılım ile ilgili bir bölüm istiyorsan lisede sayısal seçmen gerekiyor. Udemy kursları da kullanabilirsin. Tavsiyem ingilizceni geliştirmen böylece daha fazla kaynak bulabilirsin. Çok sayıda ücretsiz kaynak mevcut İngilizce olarak. Ayrıyeten yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi matematik veya sayılsa illa lazım değil sadece üniversitede yazılım bölümleri sayısallardan alıyor. Teknik olarak üniversiteye gitmeden bile öğrenmen mümkün ki böyle yapan çok sayıda insan var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı