Yazılımcılık nasıldır?

Umut Evren

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 9. Sınıfa geçeceğim ve yazılımcı olmak istiyorum ama kafam biraz karışık açıkçası, abilerim ablalarım sizlere şunları sormak istiyorum:

1- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?

2-Maaşları ortalama ne kadar?

-3En fazla alabildikleri maaş ne kadar?

-4Lisede kodlama için vesaire laptop çok mu gerekli, gerekliyse hangi laptoplar işimi görür?

Şimdilik soracaklarım bu kadar teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba 9. sınıfa geçeceğim ve yazılımcı olmak istiyorum ama kafam biraz karışık açıkçası, abilerim ablalarım sizlere şunları sormak istiyorum:

1- yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?

2-maaşları ortalama ne kadar?

-3en fazla alabildikleri maaş ne kadar?

-4lisede kodlama için vesaire laptop çok mu gerekli, gerekliyse hangi laptoplar işimi görür?

Bazen günlerin bilgisayar başında geçer bazen dakikaların yaptığın işe aldığın hataya kararlılığa bağlıdır. Maaş sana göre değişir bulabildiğin işe bağlı tamamen. Kodlama için illaki laptop gerekli değil ama bilgisayar gerekli. Laptop alıp almamak kendine kalmış illaki RTX 4060'lar yok bilmem neler bunlara da şartlanmaya gerek yok. Laptopun tek avantajı canın sıkılırsa parka kütüphaneye vs gidersin işin kolaylaşır.

- Yazılımcılık nasıldır?
İyidir

- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?
Valla ben evden çalışıyorum, iş için bilgisayar başında geçirdiğim saat şaka değil 4 saat. Kendimi geliştirmek için harcadığım vakit ise bir 4-5 saat tutuyor. İş değil de iş için bir şeyler öğrenmek yoruyor beni.

Fena değil. Zamanında bana asgarinin bir tık üstünü de teklif ettiler, kabul etmemiştim. Şimdi fena maaşa çalışmıyorum.

-3En fazla alabildikleri maaş ne kadar

Uçuyor o kısım. Ama dünya ortalamasında yazılımcılar çok yüksek maaş almıyor aslında, iyi derece meslek gruplarıyla aşağı yukarı aynı alıyor. Doktor olmaktan vazgeçip yazılımcı olmak mali açıdan çok mantıklı değil. Yazılımı çok seviyorsanız başka.

-4Lisede kodlama için vesaire laptop çok mu gerekli, gerekliyse hangi laptoplar işimi görür?

Ben lisede bilgisayar dersini akıllı tahtadan almıştım. Edasında yazılıma başlamak için 16gb ramli, 1 TB ssdli bir sistem iş görür. İşlemcisi ve ekran kartı ne olursa olsun. Oyun programlama veya makine öğrenmesi gibi alanlarda gereksinimler daha farklı tabii. Yazılım öğrendiğim bilgisayar o dönemin bilgisayarlarının yanında bile patates kalıyordu.

- Yazılımcılık nasıldır?
İyidir

- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?
Valla ben evden çalışıyorum, iş için bilgisayar başında geçirdiğim saat şaka değil 4 saat. Kendimi geliştirmek için harcadığım vakit ise bir 4-5 saat tutuyor. İş değil de iş için bir şeyler öğrenmek yoruyor beni.

Fena değil. Zamanında bana asgarinin bir tık üstünü de teklif ettiler, kabul etmemiştim. Şimdi fena maaşa çalışmıyorum.

Uçuyor o kısım. Ama dünya ortalamasında yazılımcılar çok yüksek maaş almıyor aslında, iyi derece meslek gruplarıyla aşağı yukarı aynı alıyor. Doktor olmaktan vazgeçip yazılımcı olmak mali açıdan çok mantıklı değil. Yazılımı çok seviyorsanız başka.

Ben lisede bilgisayar dersini akıllı tahtadan almıştım. Edasında yazılıma başlamak için 16gb ramli, 1 TB ssdli bir sistem iş görür. İşlemcisi ve ekran kartı ne olursa olsun. Oyun programlama veya makine öğrenmesi gibi alanlarda gereksinimler daha farklı tabii. Yazılım öğrendiğim bilgisayar o dönemin bilgisayarlarının yanında bile patates kalıyordu.
- Yazılımcılık nasıldır?
İyidir

Teşekkürler sizin sayenizde dahada öğrenebildim bazı insanlar 500k kazanıyolar bazıları 150 200k kazaniyolar diyo inanamiyodum duyunca, işin içinde olan birinden duymak güzel laptop için ise hangi marka dahada işimi görür? Sonuçta büyük ihtimalle bize ödev proje vesaire verirler.

Bazen günlerin bilgisayar başında geçer bazen dakikaların yaptığın işe aldığın hataya kararlılığa bağlıdır. Maaş sana göre değişir bulabildiğin işe bağlı tamamen. Kodlama için illaki laptop gerekli değil ama bilgisayar gerekli. Laptop alıp almamak kendine kalmış illaki RTX 4060'lar yok bilmem neler bunlara da şartlanmaya gerek yok. Laptopun tek avantajı canın sıkılırsa parka kütüphaneye vs gidersin işin kolaylaş
Teşekkürler laptop alacağim hangi markayı önerirsiniz?

Düzenleme: evde bir laptopum var 12gb Ram
1tb ssd var bayadır bizde öyle bakım pek görülmemiş o işimi görür mü?

Arkadaşlar merhaba 9. Sınıfa geçeceğim ve yazılımcı olmak istiyorum ama kafam biraz karışık açıkçası, abilerim ablalarım sizlere şunları sormak istiyorum:

1- Yazılımcılar günün her saatinde laptop başındalar mı veya laptopun başında oturmaktan gözleri yorulacak kadarmı çalışırlar?

1. Evet, cogunlukla bilgisayar basinda. Fiziksel toplanti oldugunda da yuz yuze ya da tahta basinda. 30 yasindan sonra bende goz, bilek ve boyun sorunlari basladi.

2/3. Aylik asgari ucretten yillik bir kac milyon dolara kadar gideri var. ( FAANG L3 )

4. Lisede tavsiyem derslerine odaklanman. Ingilizce ve matematik temelini oturtmadan sacma sapan egitim videolari ile piyasada pek sansin yok. Iyi bir okula ( seni yurt disina tasiyabilecek, reputasyonu iyi olan ve en top firmalarda mezunlarinin is bulabildigi ) gitmeye calis. Sonrasi kendini gelistirme becerine ve kisisel yeteneklerine bakar. Bu is basketbol, tenis ya da keman calmaya benzemez. Ne kadar erken basladigina degil aldigin egitim ve tecrubenin sonunda nereye vardigina bakar.

Ingilizce ve matematik bilmeyen kisinin basit bir hash fonksiyonundan bile bir sey anlamasi mumkun degil.

Ilgili egitimi almis birisi ustteki koda baktiginda ne yapmaya calistigini pat diye anlayacak. O yuzden once temel bilgiler.

Teşekkürler sizin sayenizde dahada öğrenebildim bazı insanlar 500k kazanıyolar bazıları 150 200k kazaniyolar diyo inanamiyodum duyunca, işin içinde olan birinden duymak güzel laptop için ise hangi marka dahada işimi görür? Sonuçta büyük ihtimalle bize ödev proje vesaire verirler.

Teşekkürler laptop alacağim hangi markayı önerirsiniz?

Düzenleme: evde bir laptopum var 12gb Ram
1tb ssd var bayadır bizde öyle bakım pek görülmemiş o işimi görür mü?
Bahsettiğiniz makine iş görür. Benim öğrendiğim bilgisayar 4GB ramli, 128TB ve Pentium N3540 işlemciliydi. 2020 senesinde yazılım öğrendiğim bilgisayar buydu. :D

1. Evet, cogunlukla bilgisayar basinda. Fiziksel toplanti oldugunda da yuz yuze ya da tahta basinda. 30 yasindan sonra bende goz, bilek ve boyun sorunlari basladi.

2/3. Aylik asgari ucretten yillik birkaç milyon dolara kadar gideri var. ( FAANG L3 )

4. Lisede tavsiyem derslerine odaklanman. İngilizce ve matematik temelini oturtmadan saçma sapan egitim videolari ile piyasada pek sansin yok. Iyi bir okula ( seni yurt disina tasiyabilecek, reputasyonu iyi olan ve en top firmalarda mezunlarinin is bulabildigi ) gitmeye calis. Sonrasi kendini gelistirme becerine ve kisisel yeteneklerine bakar. Bu is basketbol, tenis ya da keman calmaya benzemez. Ne kadar erken basladigina degil aldığın egitim ve tecrubenin sonunda nereye vardigina bakar.

İngilizce ve matematik bilmeyen kisinin basit bir hash fonksiyonundan bile bir şey anlamasi mumkun degil.

Ilgili egitimi almis birisi ustteki koda baktiginda ne yapmaya calistigini pat diye anlayacak. O yuzden

Bahsettiğiniz makine iş görür. Benim öğrendiğim bilgisayar 4GB ramli, 128TB ve Pentium N3540 işlemciliydi. 2020 senesinde yazılım öğrendiğim bilgisayar buydu. :D

2/3. Aylik asgari ucretten yillik bir kac milyon dolara kadar gideri var. ( FAANG L3 )

4. Lisede tavsiyem derslerine odaklanman. Ingilizce ve matematik temelini oturtmadan sacma sapan egitim videolari ile piyasada pek sansin yok. Iyi bir okula ( seni yurt disina tasiyabilecek, reputasyonu iyi olan ve en top firmalarda mezunlarinin is bulabildigi ) gitmeye calis. Sonrasi kendini gelistirme becerine ve kisisel yeteneklerine bakar. Bu is basketbol, tenis ya da keman calmaya benzemez. Ne kadar erken basladigina degil aldigin egitim ve tecrubenin sonunda nereye vardigina bakar.

Ingilizce ve matematik bilmeyen kisinin basit bir hash fonksiyonundan bile bir sey anlamasi mumkun degil.

Ilgili egitimi almis birisi ustteki koda baktiginda ne yapmaya calistigini pat diye anlayacak. O yuzden once temel bilgiler.
Teşekkürler zaten bu yaz planım (matematiğim berbattır) matematiğimi düzeltip 9. Sınıftada ingilizce çalişmak (İngilizceyi az çok biliyorum)
Umarım bende sizde olan göz sorunları bilek vesaire olmaz iyi günler :)

Çok genel bir soru olmuş.
1-İşine,anlamana en istediğine bağlı olarak değişir bu 10 saat oturduğumda 15 saat oturduğumda oluyor.
2-Ülkeden ülkeye değişir.
3-Bu da şirket ve ülkeye göre değişir.
4-Lise içerisinde algoritma ve veri yapıları hakkında bilgi sahibi olsan,python bilsen yeterli olur. Yani aşırı iyi bir laptopa ihtiyacın yok.

Çok genel bir soru olmuş.
1-İşine,anlamana en istediğine bağlı olarak değişir bu 10 saat oturduğumda 15 saat oturduğumda oluyor.
2-Ülkeden ülkeye değişir.
3-Bu da şirket ve ülkeye göre değişir.
4-Lise içerisinde algoritma ve veri yapıları hakkında bilgi sahibi olsan,python bilsen yeterli olur. Yani aşırı iyi bir laptopa ihtiyacın yok.
Türkiye için sektörde 5 sene tecrübesi olan birinin ortalama maaşı ne kadardır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı