Yazılımda nasıl gelişilir?

Yazılımda mesela Pi sayısı al demek sayi = Pi olarak olmuyor. Hesaplama formülü yazmak gerekiyor.

Bu da matematik bilgisi ile oluyor. Bu küçük bir örnek. Büyük işlemler için bunun gibi yüzlerce işlem yapmak gerekebiliyor.
 
Programlamanın temellerinden başla. "Merhaba Dünya" :D
Algoritmayı ve temellerini iyi öğren. İngilizceni iyi geliştir. Matematik en azından temel olarak iyi bil. Fonksiyonları ve denklem kurmayı bilirsen başlangıç için yeterli.
Bu dediklerinizle anca kendine ufak uygulamalar yapabilir. Sektör için dediğiniz şeyler emekleme seviyesi. Matematik temeli programlama için yeterli değildir.
 
Bu yaşlarda öğreneceğin kodlama üniversitede biraz pratiklik kazanman dışında hiçbir işine yaramayacak, matematik ve İngilizce dışında hiçbir şeye odaklanma, sağlam üniversite kazan, merakın varsa gerisi orada gelir zaten.
 
Daha 15 yaşındayım ve yıllardır kodlamaya merakım var. Daha kodlama hakkında bilgim olmadığı için herkes bana pyhton önerdi ve kısa zaman önce Visual Studio'dan ufak kodlar yazmaya başladım. Ama hala asıl mantığı pek anlamış değilim. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Kaliteli düşünmek gerek, aslında matematik ardından geliyor. Bence altyapı edinme amacıyla başlayabilirsin. Şu anlık fazla ilerleyemezsin fakat ingilizce öğren derim işine çok yarar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Iskenderun bir seviyeye kadar gelirsin. Ondan sonrasında tıkanma ihitmalin yüksek.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Matematik bilgisi olmadan, anca yapay zeka gibi konularda ve ultra ileri sevilerde ilerleyemez. Ama mesela, masaüstü yazılımları ve mantıksal yazılımlar geliştirebilir.

@murat112321 dediği gibi, Üniversite yaşına kadar, yazılım alanında temel matematik yeterli oluyor.
 

Geri
Yukarı