Yazılımda nasıl gelişilir?

Matematik olmadan yazılım öğrenilmiyor mu?
Belli bir konuları yapabilirsin. Sektör için matematik gerekli, freelancer çalışırsın ama iyi bir matematik altyapın yoksa firmaların tercih edeceği kişi olmazsın. Bazı projeleri yaparken zorlanırsın ya da yazman gereken algoritmayı farklı şekilde yazdığın için projede hata çıkar, yavaş çalışır vb. durumlar ortaya çıkar.

Developer dediğimiz kişinin ana amacı problem çözmektir aslında. Ana amacı bile matematikle bağlantılıdır yani.
 
Önce hangi kodlama alanında ilerlemek istediğine karar ver sonra burada ona göre tavsiye alabilirsin. Python öğrendim demişsin, neden öğrendin? Python'u hangi projende neden kullandın?
 
Ülkenin top üniversitelerinde okumak şimdi öğreneceğin ezber 3-5 koddan daha çok katkı sağlar.

Faydaları;
  • Iyi bir eğitim.
  • Iyi bir akademisyen.
  • Iyi bir arkadaş ortamı ve çevre.
  • Normal üniversitelere göre mezun olduğunda iş bulma oranın çok yüksek.
 
Daha 15 yaşındayım ve yıllardır kodlamaya merakım var. Daha kodlama hakkında bilgim olmadığı için herkes bana pyhton önerdi ve kısa zaman önce Visual Studio'dan ufak kodlar yazmaya başladım. Ama hala asıl mantığı pek anlamış değilim. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Şu anlık İngilizceden başla, ilk önce yazılımın temellerini oturt çünkü çoğu teknik isimler hatta hepsi İngilizce. Sadece yazılımda da önemli değil başka alanlarda da İngilizce öğrenmenin rahatlığını hissedersin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediklerinizle anca kendine ufak uygulamalar yapabilir. Sektör için dediğiniz şeyler emekleme seviyesi. Matematik temeli programlama için yeterli değildir.
Zaten ben temelden bahsediyorum. Temeli sağlam olmayan bir binaya kat çıkamazsın. İlk önce kendine basit uygulamalar yapıp mantığını kavrayacak ki sonradan büyük adımlar atabilsin.
 
Oyun motoru, veri bilimi, compiler gibi şeylerle uğraşmayacaksan çok fazla matematik bilgisine ihtiyaç yok. Matematik bilgim yok değil, şu an büyük bir şirkette çalışıyorum ve temel matematik bilgisi dışında herhangi bir şey karşıma çıkmadı. Maaşım da gayet iyi düzeyde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı