Yazın çalışmak mı köye gitmek mi?

Tıp hukuk harici somut olarak okunan bütün bölümler boş bence. Diğerlerinde artık direkt olarak tecrübe isteniyor. Mesela artık çoğu bölümü açıktan bitirebiliyorsunuz. Tamamıyla yapmak istediğiniz şey severek yapılan bir şey olsun. Parası da güzel kazandırıyorsa dediğim bölümler harici üniversite okumak yani somut olarak zaman ve para israfıdır.
YTÜ, ODTÜ veya İTÜ Mezunu mühendisler çok kazanıyor yalnız. Okuması genelde zulümdür, orası ayrı mevzu. Fizik sevmiyorsan 2 kat zulümdür.

12. sinif gecti gitti. Bu hafta sonu da YKS sinavina girecegim. Kendime guvenim var. Yil boyu calistim. Umarim emeklerimin karsiligini alirim ancak sorun su ki ben okuyacagim Bolu'mun meslegini yapmak istemiyorum. okumak istiyorum ama meslegi yapmak istemiyorum. Universite okunarak yapilan hiçbir meslege ilgim yok. ben kucuklugumden beri hayvancilik yapmak istiyordum. buyukbas hayvancilik yapmaya baslatabilecek kadar parasi var babamin. Konuyu ona actigimda da eger okursan destek cikarim dedi. Yani 5 6 yil sonra ciftlik kurmayi dusunuyorum.

Simdi gelelim bunlari neden anlattigima. Yazin aylik 30 bin liraya bir yere girip UC ay boyunca 100 bin civari para biriktirebilirim. İstanbul sonucta burasi. Isbulunur.

Dedem ve dayilarim ise hayvancilik yapiyor. Ikinci bir secenek olarak koye giderek orada calisabilirim. Bu secenekte para kazanamayacagim ancak 5 6 yil sonra yapmak istedigim is hakkinda tecrube kazanacagim. Fakat dedem lafa gelince beni elbette sever ama oguldan torunlarini yani dayilarimin çocuklarini benden cok daha fazla sevdigi asikar. Bu yuzden pek de gitmek istemiyorum. Hem dayilarimla yengelerime yuk olurum gibi hissediyorum. Herkes iki yuzluymus gibi hissediyorum. Yuzu'me karsi cok iyi davraniyorlar ama arkamdan nasıl olduklarini bilemiyorum. 3 ay milleti huzursuz etmeyeyim, siginti gibi yasamayayim da diyorum bir yandan.

Siz bu durumda bana ne onerirsiniz?

Hayvancılık gerçekten kötü durumda şu an ama hâlâ para kazandırır. Yine de o kadar çalışmışsın, bence üniversiteyi de değerlendir. Gemi kaptanı olabilirsin, paran varsa Pilotaj okuyabilirsin. Hiçbir mühendis veya doktor pilot maaşını kolay kolay alamaz mesela.

Son düzenleme:
YTÜ, ODTÜ veya İTÜ Mezunu mühendisler çok kazanıyor yalnız. Okuması genelde zulümdür, orası ayrı mevzu. Fizik sevmiyorsan 2 kat zulümdür.

Hayvancılık gerçekten kötü durumda şu an ama hâlâ para kazandırır. Yine de o kadar çalışmışsın, bence üniversiteyi de değerlendir. Gemi kaptanı olabilirsin, paran varsa Pilotaj okuyabilirsin. Hiçbir mühendis veya doktor pilot maaşını kolay kolay alamaz mesela.

Hayvancilik ileride degerlenecek gibi geliyor bana cunku herkes bu isi birakiyor. Az yapilan is deger kazanir diye dusunuyorum. Ayrica her kurban bayrami anac hayvanlar kesiliyor.

Hayvancilik ileride degerlenecek gibi geliyor bana cunku herkes bu isi birakiyor. Az yapilan is deger kazanir diye dusunuyorum. Ayrica her kurban bayrami anac hayvanlar kesiliyor.
Havacılık güzel meslektir, benimde hayalimdir lakin maddi imkansızlıklar sebebiyle olamıyorum. En azından sen bence deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı