Yediğiniz en saçma ban

Çifte konu açma cezası.

"Haftanız nasıl geçiyor/nasıl geçti?" gibisinden basit bir meseleyi ele alarak konu açma talebinde bulunmuştum; aradan yaklaşık 25 dakika geçmesinin ardından, talebimin onaylanmadığını öğrenmiştim. Sonrasında ise bir yerde hata yaptığımı ve bundan ötürü onaylanmadığını düşünerekten farklı bir başlık yazarak tekrar denedim; bu sefer 2 dakikaya kalmadan onaylanmıştı.

Konuda zaten bir sohbet, az biraz da olsa karşılıklı etkileşimin olacağı (başlığı göz önünde bulundurarak) ne taraftan baksan belli oluyordu. Onca kişinin arasından belki birkaç üye tam anlamıyla konudan sapmıştır lâkin o günün öğle vaktine doğru (bahsettiğim konu gece 12'den biraz sonra açılmıştı) konu direkt kilitlendi ve kilitlenmesinin ardından çifte konu açma cezası aldım.

İlgili konunun, neden böyle çelişki dolu durumların ekseninde kilitlendiği hakkında soru sorduğum bir konu açtım. Yetkililerden, çifte konu açmamdan ve onaylanan konunun, asıl ekseninden sapmış olmasından ötürü kilitlenme gereği duyulduğu söylenen bir geri dönüş aldım. İşin garibi ise ilk konu talebinin onaylanmayıp, ikinci konunun onaylanması ve o konunun 15 sayfa olmasının ardından bana "Çifte konu açma" nedeninden ötürü ceza verilmesi.

Madem ki ceza kesilecek bir durum var ve madem ki cezada yetkilileri haklı bulmam gereken bir neden var; neden konu en başından onaylanmayıp, halihazırda 15 sayfaya dayanmadan bir ceza verilmiyor bana?

Bazı moderatörlerin aralarında sıklıkla görüş ayrılığı yaşanıyor sanırım çünkü bu çelişkili durumlarla, geçmişte de şimdi de sıklıkla rastlandığı gözleniyor.
 
1619190537506.png


Adam sadece ekran kartını yazmış, ben de böyle yazınca ban yedim. Geri kalanlar yazım yanlışından falan. Oysaki ünlem koymuştum.
 
Hangi banım gerekli ki? Vega 8'e RX 550 gücünde diyen adama doğru değil dediğim için ikinci el banı yedim, konu açtım raporlayın diyip kapattılar, raporladım ama gel gör ki şu an hala duruyor. Sonrasında başka bir ilanda fiyatı eleştirenleri eleştirip fiyat normal dedim diye yine ban yedim, ben ban yerken aynı adamlar baltalamaya aynen devam ettiler. Site hatasından iki sefer göndere bastım çifte konudan ban yedim. Kanıtlarıyla bir iddiayı boşa çıkardığım için yanlış bilgilendirme banı yedim. Moderatöre ters düşünce ban yedim. Şu an herkes bir konuda 50 şey soruyor, ben aynı konuyla alakalı üç soruyu numaralandırdığım için bir konuda birden fazla soru sorma banı yedim.

Yemediğim ban çeşidi yok. Niye moderatör başvurum kabul edilmiyor diye sorsan uyarı sayımı gösterirler ama sayının içindekiler ortada...
 
Monitör öneri konusunda monitör önerip gereksiz mesaj yemiştim. Gerçi uyarı olarak geçmedi.
 
Yediğiniz en saçma ban nedir? Çok garip şeyler olacak gibi :) Ben başlayayım, pek komik değil ama,

Konu karıştırıp yanlış mesaj attım, silinmesi için raporladım. Hoop ban.
Ama banı raporlayıp anlatınca sevgili moderatör arkadaşımız özür dileyip kaldırdı.

Umarım konu kilitlenmez 😂

Discord'dan gereksiz yere ban yedim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı