Yemek Yapmayı Bilmemek

@Jira

Piriç pilavı göründüğünden de basit bir şey.

Pişirmeden önce 15-20 dakika ılık tuzlu suda beklet. Bekleme kısmı bittikten sonra güzel bir soğuk suda yıka ve süz. Bir tencereye az bir şey sıvı yağ ve tereyağı ekle. Pirinçleri güzelce kavur ve suyunu koy. İsteğe göre içine et suyu veya bulyon ekle.

1 bardak pirinç koyduysan üzerine 2-3 bardak su koyacaksın. Su çekene kadar pişecek. Bu kadar.
 
@Jira Tavuk kanatlarına veya pirzolasında yağ koymana gerek yok ama antrikotta evet. Ayrıyetten antrikot yaparken döküm tavayı en yüksek ateşte iyice ısıtmalısın etleri koymadan elini üstünde gezdiremeyecek seviyeye gelmeli tavanın ısısı.

Antrikot için 5:30'dan sonrasını izle aynı şekil yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
@117084 Bu her Carrefour'da var mı? İlk defa duydum böyle bir şey yaptıklarını. Gerçekten iyiyse bir denerim, yakındaki bir AVM'de var.

Her mağaza da olup olmadığını bilemiyorum. Mağazanın büyüklüğü ve müşteri yoğunluğuna göre değişebilir. Olsa bile belki yemekler farklı olabilir. Gidip bakmak lazım.
 
Tava da yemek yapmak istiyorsan, et al ve onları pişir.

Yanına biber, domates, soğan ve mısır koy.

Marketler de dondurulmuş mısırlar oluyor. 4 TL gibi bir fiyatı var. Onun tadı da güzel oluyor. Bunları dene😉
 
Ev halkı tatilde ve 2 aydır evde yalnızım, 2 aydır da akşam yemeğini dışarıdan alıyorum. Neyse ki iş günlerinde mideme düzgün şeyler giriyor ama 2 aydır dışarıdan bir şeyler yemekten sıkıldım. Yumurta kırarım, makarna yaparım, menemen yapıp, patates vs. kızartırım ama bunlar sarmıyor. Benim için mutfak bu dördü. Ne önerirsiniz? Bu saatten sonra yemek yapmaya öğrenmeye niyetim yok ama ev yemeği yemek istiyor insan :)

Yemeksepeti'ne birkaç milyar daha mı bayılmaya devam edeyim yoksa market alışverişi ile F/P mi oynasak?
Yumurtalı, salamlı,sucuklu,kaşarlı tost yapıp hem parmaklarını yiyebilir, hemde evini kurt düşürebilirsin becerikli isen tarifini vereyim ama değilsen kurt düşer evine ona göre.
 
Tavuk seviyorsan yardımcı olabilirim. Sevdiğim birkaç tane pratik tarif var 😋


Bu ikisi zor olmamakla beraber çok lezzetli. Yanına da bir salçalı makarna oldu mu tatından yenmez.

Lazanya'da severim ben. Onu da etli değil, tavuklu yerim. Tavuk sote gerekiyor. Lazanya makarnası da her markette var artık. Denenebilir. 🙃

Sebzeli kremalı tavuk tarifinde tavuk göğsü gerekiyor fakat alırken söylersin ince dilimlesinler ve dövsünler. Sarılacak dersin. Çok ince kesebilirlerse dövmeye gerek yok dağılır zaten. O tarifte tavuk kalın olunca bütün tat gidiyor benim için.

Tavuk kalamarın da kızartması biraz delirtiyor. Yağ patlayabiliyor ve baya kızdırıyor bu durum 😡
 
Dondurulmuş pizza, çıtır tavuk parçaları, mantı, döner, köfte, bamya, pizza, balık barbunya, bezelye, ıspanak börek; ısıtmaya hazır (mikrodalga gerekebilir) fasulye, pilav, sarma, nohut sana alternatif olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı