Yeni alınan Kasadan ses geliyor

Bak sana gerçek bir Coil Whine sesi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yük altında en gürültülü çalışan donanım genelde PSU dur bana göre sesi kasanın yan kapağını açıp dinlemeniz lazım A4 kağıdı alın rulo yapın kulağınıza dayayın kasadaki donanımların dibine kadar yaklaştırın çalışan fanlara temas etmemeye dikkat edin yoksa balansı bozulur güzel bir ses daha eklenir kasanıza :D Rahatsız olduğunuz sesi siz bildiğiniz için rahatlıkla anlarsınız. Benim fikrim oyunlarda zaten kulaklık takıyoruz yük altına da başka türlü sokmak zor render falan uğraşmıyorsanız bence çok dert etmeyin memnunsanız. Yüksek sesli bir fan hava akımı gürültüsü gibi bir şey duydum sadece ben.

Bencede ekran kartı fanları yüksek devirlerde çok deli ses çıkarıyor bana da öyle geldi.
Hocam hangi ses artıyor, fan sesi mi ince tiz bir ses mi?
Fan sesi artıyor bir daha oyuna girdim tam emin oldum.
Ekran kartı fanlarının sesi olmadığından emin misin? CW daha çok tiz bir ötme sesine benzer.
Aynen eminim ekran kartı fanları sesi
Bak sana gerçek bir Coil Whine sesi.

hayır ya kesinlikle böyle bir ses değil
Sürücülerin güncel mi?
evet

Kasanın hava akışı iyi değilse güzel bir soğutma sağlanamadığından fanlar uğraşır durur. Kasada bir çok fan var. Ekran kartı, işlemci, PSU, egzoz fan olması gereken fanlar. Bunlar dışında sizin öne üste eklediğiniz fanlar da olabilir.

Ekstra eklemediyseniz bile parçalar ısındıkça fan sesi artması normal ve yanlış görmüyorsam kasanız size oldukça yakın. Yani fan sesi duymanız fazlasıyla normal olduğu gibi kasadan gelen sesler de normal sesler.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol edip söylerseniz ısınma sorunu olup olmadığını söyleyebiliriz. Eğer ki sizin de bahsettiğiniz gibi fan sesleri normalin üstündeyse belki de ısınma sorununuz vardır.

65"in üstüne çıkıyormu
hiç kontrol etmemiştim az önce oyundayken sıcaklık yavaş yavaş artıyordu 76 ya kadar çıktı ekran kartı bu sefer biraz daha hızlandı sıcaklığı 76 ya sabitledi
Kasanın hava akışı iyi değilse güzel bir soğutma sağlanamadığından fanlar uğraşır durur. Kasada bir çok fan var. Ekran kartı, işlemci, PSU, egzoz fan olması gereken fanlar. Bunlar dışında sizin öne üste eklediğiniz fanlar da olabilir.

Ekstra eklemediyseniz bile parçalar ısındıkça fan sesi artması normal ve yanlış görmüyorsam kasanız size oldukça yakın. Yani fan sesi duymanız fazlasıyla normal olduğu gibi kasadan gelen sesler de normal sesler.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol edip söylerseniz ısınma sorunu olup olmadığını söyleyebiliriz. Eğer ki sizin de bahsettiğiniz gibi fan sesleri normalin üstündeyse belki de ısınma sorununuz vardır.
az önce oyunda test ettim ekran kartı sıcaklıgı max 76 ya çıktı sonra fan video da ki gibi çalıştı ve sabitledi bir daha yükselmedi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı