The Spiderwick Chronicles (Spiderwick Günlükleri) öneririm. Küçükken kitabını okudum. 5 kitap. O da çok güzeldir. Filmini de izleyebilirsiniz.
Öneri için teşekkürler ama benim ilgimi çekmedi. Hikaye olarak...
Ejderha Mızrağı serisini bir arkadaşım da bana önermişti. Baya uzun bir seri olduğu için başlamadım. Çocuk kitaplarıyla fantastik kitapların ayrımını yapmak bazen zor olabiliyor. Mesela Harry Potter da çocuk kitabı olarak kabul edilen bir kitap. (Rowling'in Boş Koltuk romanı ilk çıktığında D&R'da vs. "Rowling'in yetişkinler için ilk kitabı" yazıyordu

) Önemli olan kitabı okurken zevk alman yani.
Bu kitap çocuk kitabı olamaz yahu.

Evet çocuk kitabı sınıfına girdiğini biliyorum ama küçükken okuduğum bir kitap gibi değil.
En iyi örnekle şöyle ifade edeyim. Çizgi filmleri küçükken severdik, şahsen şu an 1 dakika bile izlemem. Çok saçma geliyor tabi küçükken öyle değildi, izlerdik. Animasyon filmler ise yine çizgi film gibi ama çizgi film değil yine büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Bunun gibi...
İninal kartı doldurup, bir ara sipariş vermem lazım.
Harry Potter ve Ateş Kadehi ( Harry Potter And The Goblet Of Fire ) - Kitap - Hepsiburada.com
Bu arada çoğunluk, kitabı okuduktan sonra filmi izlemeyi önerir. Ben tamamen şahsım adına konuşacak olursam önce filmi varsa izleyin sonra kitabı okuyun. İzlediğiniz filmi seviyorsanız. İster istemez bunlar bize göstermedikleri günler ne yapıyor nasıl vakit geçiriyor neler konuşuyor diye meraklanıyorsunuz. Kitapta bunlar yer alıyor. Ve çok keyif veriyor. Tabi bu benim önerim.
Gerçi Harry Potter kitabı ile filmini kıyaslayacak olursam oldukça iyi. Filmi gayet başarılı yapmışlar. Harry Potter Azkaban Tutsağı filminde Gryffindor kapısındaki kadına saldırı olmuştu. O sahnede Dumbledore'u gösterirken Dumbledore'un arkasında ki bir tabloda şovalye var. Filmi izlerken dikkatimi çekmişti bu ne lan demiştim.

Gülmüştüm hoşuma da gitmişti. Harry, Ron ve Hermione kehanet dersine giderken onunla ilgili olay var mesela başlarından geçen.
Olayı anlatmadım. Filmde ki saldırıyı anlatmadım spoiler diye korkmanıza gerek yok. Şunu anlatmaya çalıştım o şovalyenin ne olduğunu kitapta görüp olayı okurken çok hoşuma gitti.