Yeni nesil oyunların zevk vermemesi

Mirza Kaplan

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Amerika / Las Vegas / Bellagio
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: i5 12400F
Motherboard: Asus prime H610-D
GPU: XFX SWFT RX6600
Meslek
ATARİYST
4 yıldır i5 560 işlemcili HD Graphics 1 (64MB) laptop kullanıyordum o yüzden hep 2010 ve öncesi oyunlar oynardım 2011-2013 oyunları için oyun dosyalarına girip kod yazıp normalde düşürmeyeceğiniz grafikleri düşürürdüm. Ve işte bu zamanlarda oynadığım oyunlar bana kötü görselliğe sahip olsa da çok hoşuma giderdi (GTA SA, Witcher, Mass Effect, XIII, Max Payne 2, Modern Warfare 1) 6 ay önce yeni sistem aldım fakat nedense o zamanlardaki gibi zevk alamıyorum nedense oyunlar bana çok sıkıcı ve yarım yamalak geliyor sizin fikriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık oyunlar eskisi gibi ilmek ilmek ince detaylar ile yapılmıyor. Aynı seri yılda 1 defa çıktığı için ya konusu aynı ya da basit bir şey çıkıyor. Maalesef piyasa değişmedikçe durum böyle devam eder.
Kesinlikle (bu arada eski sistem’den yenisine geçişim nasıl olmuş 😎)

4 yıldır i5 560 işlemcili HD Graphics 1 (64MB) laptop kullanıyordum o yüzden hep 2010 ve öncesi oyunlar oynardım 2011-2013 oyunları için oyun dosyalarına girip kod yazıp normalde düşürmeyeceğiniz grafikleri düşürürdüm. Ve işte bu zamanlarda oynadığım oyunlar bana kötü görselliğe sahip olsa da çok hoşuma giderdi (GTA SA, Witcher, Mass Effect, XIII, Max Payne 2, Modern Warfare 1) 6 ay önce yeni sistem aldım fakat nedense o zamanlardaki gibi zevk alamıyorum nedense oyunlar bana çok sıkıcı ve yarım yamalak geliyor sizin fikriniz nedir?
Aynısı bana da oluyor dostum. Artık oyun firmaları eğlendirmek için değil, para için oyun çıkarıyor. Problem bu. 😳

Aynısı bana da oluyor dostum. Artık oyun firmaları eğlendirmek için değil, para için oyun çıkarıyor. Problem bu. 😳
Ya bide ben zamanında hatırlıyorum cod 4 multi oynarken her 10 saniyede hileci arkadaşlar hakkari Tugay komandosu gibi oldukları için nükleer atıp laptopu 105 derece yapıp kulağıma oyun’da veremedikleri hasarı veriyorlardı ah be

Ya bide ben zamanında hatırlıyorum cod 4 multi oynarken her 10 saniyede hileci arkadaşlar hakkari Tugay komandosu gibi oldukları için nükleer atıp laptopu 105 derece yapıp kulağıma oyun’da veremedikleri hasarı veriyorlardı ah be
Bir de önceden sistem yanma derdi yoktu. 100 derecede bile endişe etmiyorduk. Şimdi sistem 85 dereceyi geçsin telaş yapıyoruz. Oyun zevki kaçıyor.

Eskiden grafiklerini düşürerek çöp PC'de 30 FPS zar zor aldığım oyunlardan gene de hoşlanıyordum, şu an 60 FPS 1080p oynamaya çalıştığımda çok sıkıcı geldi. Sırf o yüzden eski PC'ye tekrar indirim grafikleri düşürerek tekrar oynadım ve daha çok zevk aldım. Bunun dışında evet, yeni nesil oyunlar çok sıkıcı olmaya başladı bana göre.

Bir de önceden sistem yanma derdi yoktu. 100 derecede bile endişe etmiyorduk. Şimdi sistem 85 dereceyi geçsin telaş yapıyoruz. Oyun zevki kaçıyor.
Evet ya ama mesela şuanki sistemde ekran kartı 60 derece olduğunu görünce /bi dakka ya ben Türkiye’de yaşamıyormuyum falan diye tribe giriyorum/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı