Yeni Nesilin Bilgisayarının Virüs Çöplüğü Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En iyisi yardım etmemek, kendileri araştırıp bulsunlar, o kadar sosyal var, dolu forum var. Araştırsınlar, ben çoğu şeyi hep araştırarak, konu açarak öğrendim.

Abi geçen arkadaşımın bilgisayarına bağlandım bir programı yükleyememiş. Baidular, YAClar, Portalsepetleri. Yok yok ciddi anlamda. Norton 360'ın 30 günlük bedava demosuyla tarattım, 276 tane virüs çıktı :D. Antivirüssüz kullanıyorum, arada çeşitli programlar ile taratıyorum hiç virüsüm çıkmıyor. Wi-Fi bağlantısını kesen arkadaşta büyük ayıp etmiş :kızgın:. Bunlar böyle abi, benim bazı tanıdıklarımda ne zaman bilgisayarlarında sorun çıksa beni o zaman hatırlıyorlar.

Ben de önceden hiç bi program kurulumu yaparken dikkat etmezdim. Belli bir ölçü vardı '' Next, next de sonra kursun Finish' e bas '' . Ne zaman ki garip garip siteler, arama motorları, programlar karşıma çıktı o zaman okumaya başladım adımları İngilizce' min yettiği kadarıyla :) Ben CCleaner tarzı bi program kuruyorum alta köşeye Yandex Elements kur, yok şunu kur yok bunu kur diye bir sürü seçenek koyuyorlar. Dikkatli olmak lazım...

@Recep Baltaş

Daha vahimini söyleyeyim hocam, yarın bir gün bahsettiğin arkadaşın anakartı yanar "Recep Baltaş sistemime girdi bilgisayar bozuldu" der. Bahsedilen tiptekilerin davranış özellikleri hakkında sinir bozucu tecrübelerim var.

O yüzden kimseye PC toplamıyoruz :) Üstüne para verseler PC toplamam ve satış yapmam :)

11 sene olmus bilgisayarima virüs girmeyeli. Bu konuda deneyimliyim. Son virüs girdiginde tam 2 TB müzik arsivimin isimleri silinmisti...
Ahmet Kaya - Safak Türküsü isimli sarkinin adi af64gdst965?/4 - (ZTgd5r3ta9 falan olmustu...

O günden beri ne virüs ne bir sey girdi bilgisayarima nazar degmesin...
Bu konularda deneyimliyim. Windows Defender'den haric'de virus programi kullanmam. Bana yetiyor.
Neyi indirip, neyi indirmeyecegini ve Neye tiklayip, neye tiklanmiyacagini bilmesi lazim PC kullanicisinin bence.

Hepsi bu... :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı