Yeni Sistem Isınma Sorunu

Aloha87

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2017
Mesajlar
14
Yer
ADANA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
EGM
Daha önce sistem yükseltme için yardım istemiştim, o işi hallettim çok şükür. i5 4690K ve GTX 1070 sistem yükseltme - Technopat Sosyal
Yeni sistem topladım:
* R7 2700X
* MSI X470 PRO CARBON
* HYPERX 16 GB 3200MHZ RAM
* Samsung 970 Pro Nvme 512GB M2

Fakat sanki sistemim fazla ısınıyormuş gibi geliyor. Bir de diğer arkadaşların paylaştığı değerleri görünce daha da endişeleniyorum. sıcaklık değerleri:
SENSÖRLER.jpg

Bir sıkıntı var da ben mi görmüyorum çözemedim. RAM'ler 3200MHz'de çalışıyor. OC yok. Ayrıca bu sisteme sıvı soğutma gerekir mi?
NOT: Adana'da yaşıyorum, odadaki sıcaklık değeri normalin üstünde :(
 
Son düzenleme:
Kasanın içerisindeki hava sirkülasyonunun iyi olduğundan emin misin ? Kasa sıcak havayı atabiliyor / Havayı alabiliyor mu ?
 
İlave olarak kasa içine konumlandırılmış fanların ne derece içeriye hava besleyip, tahliye ettiği de önemli. BIOS da fan hızlarını arttırabilmek de mümkün.
 
Yani 5 derece fazlası var. Kasadan kaynaklanıyor olabilir arkadaşların dediği gibi. 40 ile 45 derecedir, 2700X boşta performansı.
 
Kasa bu, Zalman Neo 11, ön ve üst tarafta 2 şer tane, alt ve arka tarafta ise 1 er tane corsair fan var. giriş çıkış doğru yönde. Ama işte bu kasa tahliye işleminde ne derece başarılı emin değilim.

Z11NEO_kor_08.jpg
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı