Yeni spora başlayan birisi için program önerisi

Ramudes

Femtopat
Katılım
27 Mayıs 2022
Mesajlar
7
Yeni spora başlıyorum, öncesinde 1.80 boy, 90 kilo idim ancak biraz diyet yaparak 75 kiloya düştüm, orada da sabit tutuyorum kendimi. Yazın spor salonuna gideceğim, 3 gün olacak şekilde. Hem ev için, hem de spor salonu için Full body program yazabilir misiniz? Yaza kadar evdekini yapacağım, yazdan sonra da spor salonu için olanı. Elimde 2 tane dambıl var, ona göre bir şeyler de yazabilirsiniz. 16 yaşındayım, ilk defa spora başlıyorum, sporla uğraşan biriyim yani voleybol falan da oynadım, yani ağır bir şeyler yazsanız sıkıntı olmaz. Şimdiden teşekkür ederim. Diyet programı da iyi olur, fazla pahalı olmadığı sürece alabilirim bazı şeyleri.
 
Progressive overload sağlamadan dediğiniz şeyleri yapamazsınız. Evde ben tüm araç gereçleri alır temin ederim derseniz ayrı ancak yapamayacaksanız spor salonu şart. Temeli sağlam kurmak isteyenler için benimde önerim full body antremandır. Bunun yanında tabii ki beslenme ve uyku düzeninede dikkat edilmeli.
 
Tanesi 5 kilogram

Çok kısıtlı. Ağırlıkları elinize alıp bacak için calf raise, lunge, bulgarian Squad ve normal Squad yapabilirsiniz. Ön kol için Hammer curl, Biceps curl, preacher curl ve reverse biceps curl yapabilirsiniz. Göğüs için dumbell fly ve press yapabilirsiniz. Omuz için lateral raise (5-6 set), shoulder press, front raise, arnold press ve back raise yapabilirsiniz. Arka kol için triceps extension ve kickback yapabilirsiniz. Sırt için sadece dumbell row yapabilirsiniz sanırım. Bunlar için 5 kilo az ama hiç yoktan iyidir diyelim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı