Yetkili Servis Trendyol'un sahte ürün gönderdiğini iddia ediyor

Katılım
17 Ağustos 2021
Mesajlar
7.812
Makaleler
3
Çözümler
25
Yer
La Mancha, İspanya
Merhabalar arkadaşlar bir süre önce Trendyol üzerinden QCY T13 ANC kulaklığı satın aldım. Satıcısı da Trendyol idi.

Dün aniden hiçbir yere düşme, sıvı teması vb. durum yaşanmadığı halde kulaklığın sesinin kısıldığını, dengesiz ses verdiğini ve sesin biraz nasıl desem arkadan geldiğini fark ettim. Uygulamadan kontrol ettim ayarlar her şey aynı idi. Başka bir telefonda denedim, en sonunda cihazımı sıfırladım ama hala aynı sorun devam ediyordu.

Bugün QCY yetkili servisi ile görüşme gerçekleştirdim. Benden ürün kutusu üzerinde bir ibare olup olmadığına bakmam istendi kendi isimleriyle alakalı, ve yoktu.
Daha sonra seri numarası paylaşmamı istediler ama dedikleri örüntü ile uymuyordu. Müşteri temsilcisi ise ürünün orjinal olmama ihtimalinin olduğunu, işlem yapamayacaklarını bildirdi bana.

Trendyol Asistan'a yazdım bize gönderin 21 iş günü içinde geri göndereceğiz duruma göre değişim yaparız dediler. Ama benim acil kulaklığa ihtiyacım var bekleyecek zamanım da yok.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Trendyol bana replika ürün göndermiş olabilir mi?
 
Replika yollamışta olsalar maalesef satıcının 20 iş günü inceleme hakkı var hocam. Ürünü göndermeniz lazım, satıcı yetkili servisten talebinizin aksini kanıtlamadığı sürece iade talebinizi reddemez. Bu işlem için kanunen maksimum süre 20 iş günüdür, belki 5 günde biter bilemeyiz.

Maalesef beklemekten başka tek çözüm Trendyol ile konuşup sürekli darlamak.
 
Bahsettiginiz kulakligi cevremde 4 5 kisiye aldirmistim ve sizin profil mesajinizdan sonra sordugumda hicbiri boyle bir sorun yasamadigini soyledi.

Normalde Trendyol boyle bir şey yapmaz da gecen 2 tane ayni kulakliktan alip kutusunu acmadigimi yanlislikla diger saticiya iade edince direkt onaylanmisti, bu tarz bir entrika donduyse belli olmaz 😀.
 
Trendyol bana replika ürün göndermiş olabilir mi?

Olabilir hocam. Trendyol değil satıcısı sıkıntı çıkartır. Trendyol satıcılarının ürünlerini pek kontrol etmez bildiğim kadarıyla. Kesin orijinal, sağlam bir ürün istiyorsan hocam, Amazon'u tercih etmelisiniz. Amazon yabancı bir firma fakat babanızdan daha çok güvenebileceğiniz bir firma.
 

Geri
Yukarı