Yetkisini açıkça kötüye kullanan Technopat yetkilileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zamanında "dilimizde 2 nokta kullanımı" yoktur diye bir ceza yemiştim. Bazı psikolojik sıkıntıları olduğunu düşündüğüm bir yetkili atmıştı ki sanırım artık yetkili bile değil. O günden beridir bu "yetkili" kavramının özellikle burada çok saçma şekilde işlediğini düşünüyorum. Hatta x zamanda eski bir forum üyesi, eski konuları karıştırıp bunlara cevap yazarak kendisine bolca "çözüldü" istatistiği kasan bir yetkili hakkında da konu açmıştı.

Nitekim bu forumun artık bilgi almak ya da yardımcı olmak gibi bir durumu pek kalmadı. Biraz adı var diye iş görüyor diye düşünüyorum. Ana sayfa deseniz tasarımdan ötürü ulaşılabilir olmayı baltalıyor. Bazı konulardaki direkt kopyala-yapıştır içerikler can sıkıyor. Göze aleni şekilde sokulan reklam kokusu güldürüyor. Hadi hepsini geçiyorum, yıllardır bir tane Technopat odaklı rekabetçi bir "Hazır Sistem" göremedik...

Yani buranın standart şekilde devam etmesi için yetkili olarak birileri seçiliyor, o kadar. Çok geniş açıdan değerlendirmemek lazım çünkü forumun asıl yetkilileri bile buraya karşı bir şevk hissetmiyor.
 
Son düzenleme:
Buranın yetkililerinden çok çektim. Ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar konu açın hiçbir şekilde atraksiyon alınmıyor. Burada ne olursa olsun yetkili her zaman haklıdır politikası izleniyor. Yüzünüze baştan salmak maksatlı tamam denir geçilir.

"Üyelerimiz bu konudan her zaman şikayetçi, neler yapabiliriz bu konu hakkında; sağlam kadrolu adaletli ekip oluşturabiliriz" hayır.
"Biz adalet sevmiyoruz illa da illa hiyerarşi olacak nokta!" Evet.
Doktorlarımıza ithafen; "giderlerse gitsinler" diyen zihniyetten farkınız yok hiç kusura bakmayın!

Cok fazla konuda actim bununla ilgili her seferinde illa kendilerini haklı çıkarmaya çalıştılar. Bu sebepten bırakan faydalı ve sevilen nice üyeler oldu. 😃
O sert adamı oynayan yetkili çocuklar yok muydu, şimdi ise çoğunun senden benden farkları yok, "üyeler" hahahaha... Ne oldu arkadaşım o kadar etrafı kasıp kavurdunuz, kendinize yargılar dağıttınız, yeni gelen insanları yerlerde olan ve Technopat'a yakışmayan üslubunuzla ve tanrı egonuzla buradan soğuttunuz. Ama boşaymış hepsi değil mi?

En çok da amelenin işini patronundan daha fazla savunması kadar garipti her şey. Her neyse bu ismi lazım olmayan arkadaşlara buradan tekrardan üyeler kulübüne hoş geldiniz diyeyim.

Hatta unutmadan konusuna da denk gelmişken Technopat kurallarına karşı gelen bir moderatör vardi zamanında, gerci zamanında dediğime bakmayın çok geçmedi terfisini alalı. Isme gerek yok olmuş bitmiş bir işin, isteyen olursa konu linki atarım o ayrı. Neyse bu arkadaşın yetkisi alınacağına yönetici yapmışlar bir de, o kendisini biliyor selam buradan. (Banlama! Benim eski dost portakal...) 😊
Her neyse, ben de kendimce buna göre tavır aldım, önceden her gün girip saatler geciriyorsam şimdi anca haftada bir girer, 2-3 mesaj bırakır defolur çıkarım. 1 üye 1 üyedir ancak yalnız olmadığımı çok iyi biliyorum.

Not: Sadece ve sadece işini layığıyla yapmayanlar üzerine alınabilir! Bahsi geçen yönetici şahsiyet ile benim aramda olan geçmiş bitmiş bir olaydır, tekrardan dönüp gün yüzüne çıkması için bir sebep yoktur, yazdıklarım genel mevcut yetkili kadrosuna ithafen değildir! Yazim dilinde belirttiğim gibi geçmiş zamana aittir. Zira kimin ne yetkisi varmış önemsemediğim ve dediğim gibi güncel forumu takip etmediğimden dolayı yeni gidişat hakkında bilgim yoktur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En son buranin yetkililerinini ve yonetimini 1-2 sene once tartisiyordum, artik bunaldim.

Her neyse konu sahibi dogru diyor, profil mesajinin altina yazdim. Arguviscaris'in profiline bakabilirler, son birkac profil mesajina ben yazdim. Adamin profil mesajlarinin halini iyi biliyorum.

Ya aktif olun ya da bunun gibi olaylara hazirlikli sekilde aktif olun. Yazdiginiz mesajlar bazilarinin hosuna gitmeyebilir, normal. Inisiyatif altinda her seyi yapabiliyorlar.

Artik bu moderatorlerle, yoneticilerle laf atismasi yapmak çocukca geliyor. Moderator alimi yapin, destek sistemini ben dile getirdim ve hatta konusu bile belki vardir. Yani iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilemedim. 😁

https://www.technopat.net/sosyal/konu/technopat-sosyal-icin-oenerilerim.1900654/

Alti ustu bir teknoloji forum sitesi, hayatinizi etkileyecek derecede onemli degil. Dolayisiyla gulun gecin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O olay için sanırım önlem alınmıştı. Yetkili arkadaşlar ilk 5 dakika içerisinde cevap yazamıyor konuya. Onun haricinde ceza süren bitene kadar genellikle raporuna dönüş alamıyorsun. Bunun da sebebini bilemiyorum. Bir de bir saatlik ceza aldığını varsayalım, cezalıyken ilk bir saat rapor gönderemiyorsun zaten. Bir saatten sonra da saatlik bir rapor gönderebiliyorsun. Ceza haklı da haksız da olsa o süreyi çekeceksin gibi bir mesaj verilmeye çalışıldığını hissettim. Çok da umursadıklarını sanmıyorum. Ceza aldığımda sadece ceza sebebini sormak için rapor atıyorum, çoğunlukla rapora itiraz etmeden nextliyorum çünkü değişen hiçbir şey olmuyor ve sadece yorulduğunuzla kalıyorsunuz. İşte bu forumun adamakıllı rakibi olsaydı moderasyon böyle kafasına göre davranabilir miydi? Orası tartışılır. Türkiye'de rakiplerinin olmadığını bildikleri için bu kadar rahat davranabiliyorlar.
 
Cezaya ititraz edilince, itirazımıza cezayı veren moderatör mü bakıyor? Çok saçma zaten ona göre sıkıntılı olan bir durumun neyine itiraz edebiliriz ki? İtirazlara farklı bir mod bakmalı ve modun verdiği kararları puanlayabilmeliyiz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cezaya ititraz edilince, itirazımıza cezayı veren moderatör mü bakıyor? Çok saçma zaten ona göre sıkıntılı olan bir durumun neyine itiraz edebiliriz ki? İtirazlara farklı bir mod bakmalı ve modun verdiği kararları puanlayabilmeliyiz.
Aksini söyleyen beyanları vardı ama sadece "beyan" olarak kalmış. Evet, ceza veren kişi bakıyor. :D
 
Forumda 29 tane moderatör var, bunlardan 3-5 tanesinin yetkisi kısıtlı. Sadece kategoride iş yapabiliyor.

Onları elediğimiz zaman en az 25 moderatör kalıyor.
Bu 25 moderatör konuyu onaylarken uğraşmıyor düzgünce incelemiyor. Konunun içinden geçmek için düzelt butonunu kullanıyor. Adam akıllı incelemiyor.
Konuyu raporluyoruz. Ya neden belirtmeden başından savmak için reddediyor ya da raporu direkt es geçiyor ve üyeye bildirim gitmiyor.

Rapor attığımız zaman dönüş almamız imkansızlaştı artık, her şey için kaynak istiyor, biraz Google'a bak görürsün zaten. Kendileri çözüm için konuya onay vermeden önce Google'a bakarken sıkıntı yok ama üyeler için illa kaynak istiyor. Kaynak atsak da iş değişmiyor yine reddediyor ve cevap verilmiyor.

Burada kendimden örnek vereyim;
Üye sorumluluk almam diyor konusu onaylanıyor. Vaktinde ben sorumluluk almam dedim diye konumu reddetmişlerdi, sonra konuyu düzenleyip tüm sorumluluk bana aittir diye düzeltti. Üyenin hatasını ben niye üstleneyim?

Başka bir mesele ise üye 12 yaşında durumu söylüyorum, raporu reddediyor. Niye reddediyorsun mesela. Sen daha forum kurallarına uymayan bir moderatörsün, bir de forumu mu kontrol edeceksin?

Benim diyeceklerim bu kadar. Düzgünce forum kontrol edilmediği sürece işleri yaş. Şikayetler fazlasıyla artar. Bundan önceki senelerde şikayetler yok denecek kadar azdı, bu sene arttı.


@453281 yanlış hatırlamıyorsam @Emre C ikinci itirazda farklı moderatörler tarafından değerlendirildiğini belirtmişti. Farklı moderatörler tarafından bakılıyor olmalı.

Zihniyet değişmediği sürece aynı tas aynı hamam. İstediği kadar başka moderatör baksın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı