Yetkisini açıkça kötüye kullanan Technopat yetkilileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@529568 TDK çalışanı gibi yaklaşmıyorlar, keşke yaklaşsalar. Forumda bu kadar imla ve yazım hatalı ne mesaj ne de konu olurdu.

İlk olarak farkında olmanız gereken şeyin her moderatörün aynı tecrübe seviyesinde olmadığını bilmeniz olduğunu düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz. Mesela yönetici şu konuda bir raporun 7 kişi tarafından incelendiğini söylemiş. 7 kişi de mi yeni başlamış bu işe? Bu ihtimali belirtme sebebiniz nedir? Bu ihtimal bir bahane bile değil. Moderatör işe yeni başladıysa bu üyeleri bağlamaz ki. Üye düzgün muamele bekler sadece.

Ha ben yeni olsam mumkun oldukça kidemli olanlara basvururdum. Burada benimle muhatap olan moderatorun yaptigi sey bu degil. Kidemli ya da tecrubesiz fark etmez, ilgilenmemek icin elinden geleni yapan bir moderator.

O sırada sizin raporunuzla ya da sizin konunuzla uğraşan kişi daha moderatörlüğünün ilk gününde bile olabilir. Daha birkaç aylık bir moderatör ile birkaç yıllık moderatör arasında ister istemez fark oluyor tecrübe açısından. Bu da bazı durumlarda hatalar yol açabilir. Bu demek değil ki tecrübeli moderatör hata yapmaz, yapılıyor illaki. Herkes hata yapabilir, biz bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Siz görmüyorsunuz lakin rapor sisteminde sizin istediğiniz şekilde oldukça değişiklikler yapılıyor, sizlerin istekleri doğrusunda bizim yaptığımız işler değişiyor.
Gerçekten kimse farkında değil bunun. Kimsenin umurunda da değil belki de. Önce daha önemli sorunları halletseniz keşke.

Zamanında üye olarak ben de aldığım uyarılara ya da moderatörlerle girdiğim tartışmalara sinirlenip konu açtım, rapor siteminden yazdım yani sizin yaptığınız şeyleri ben de yaptım. Lakin işleyişin içine girip direkt olayın içinde olunca aslında o sırada sinirlendiğimiz şeylerin sistemi düzgünce kullanarak çok rahat bir şekilde aşılabileceğini gördüm.
Ben sinirlenmiyorum dostum. 5 senedir üyeyim, 5000 mesajım yok. Günde 50 mesaj atan bir insan değilim. Arada 3-5 mesaj atıp çıkan biriyim. Kısa da olsa moderatorluk geçmişim var, çok az da olsa halden anlıyorum ama burada kasıt var. Artık açık ve net bu. İnsan iyi niyetli bir süre düşünür ama uzun süre benzer şeylere maruz kalıyorsa bir "dur" der. Burada kasıt var.

Yani "konu açma, sistemi düzgün kullan" tavsiyeni sana iade ediyorum. Ben sistemi oldukça duzgun kullanan bir üye olduğumu düşünüyorum. Burada eksiği olan yine sizlersiniz.

Moderatörler konu onaylandıktan sonra 5 dakika beklemeleri gerekiyor yazabilmek için. Bundan dolayı böyle bir durumu yaşamazsınız, yaşarsanız raporla bildirseniz ilgili moderatör gerekli cezayı alacaktır.
Fark ettim onu, hatamı düzelten bir üye de vardı. Üstte bulabilirsiniz mesajları.

@529568 TDK çalışanı gibi yaklaşmıyorlar, keşke yaklaşsalar. Forumda bu kadar imla ve yazım hatalı ne mesaj ne de konu olurdu.
O konuda da haklısınız hocam, uzun zamandır yazım hatası yaptığım için ceza almıyorum ve forumda da bir sürü klavyenin üzerine oturmuş gibi yazı yazan eleman var.

@529568 işte bu yüzden abartmaya gerek yok diyorum. Bitmiş cümlenin sonuna nokta koyacaksın, virgül kullanılması gereken yerlerde virgül kullanacaksın, bir de kısaltmaları (RAM, MHz, CPU, GPU) gibi kısaltmaları doğru yazacaksın, özel harflerin kullanımına dikkat edeceksin. Bunlara dikkat edildiği sürece uyarı almak zor.

Ayrıca uymanız gereken bazı önemli Türkçe kuralları:
  1. Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakmayın, bitişik yazın.
  2. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın.
  3. Cümleye büyük harfle başlayın.
  4. Soru işareti gibi noktalama işaretleri kullanın.
  5. -mı ve -mi gibi soru eklerini ayrı yazın.
  6. Bulunma haricindeki da eklerini ayrı yazın. Örneğin: O ekran kartından bende de var.
  7. -abilmek ve -ebilmek ekleri bitişik yazılmalıdır. Örneğin: İşlemcimi overclock edebilir miyim?
  8. Kısaltmaları büyük harflerle yazın. (CPU, GPU, RAM, AMD, MHz, GHz gibi...)
  9. Konu başlığında nokta kullanmayın.
  10. Kalın yazmayın.
Kurallarda bunlar belirtilmiş. Bunların dışındaki yazım ve imla hataları için uyarı verildiğini sanmıyorum. Örneğin Türkçe harf kullanmadığınız için uyarı almazsınız ya da kimse tarafından bilinmeyen kelimeyi yanlış yazdığınız için uyarı alacağınızı sanmam.

Yanlış düşünüyorsunuz. Mesela yönetici şu konuda bir raporun 7 kişi tarafından incelendiğini söylemiş. 7 kişi de mi yeni başlamış bu işe? Bu ihtimali belirtme sebebiniz nedir? Bu ihtimal bir bahane bile değil. Moderatör işe yeni başladıysa bu üyeleri bağlamaz ki. Üye düzgün muamele bekler sadece.
Bu ihtimali söyleme sebebim kadronun sürekli bir değişim içinde olması. Sürekli yeni moderatörler geliyor, tecrübe kazanan moderatörlerin ayrıldığı oluyor. Bu durumda yeni moderatörlerin göreve alışması, hızlanması vb. şeyler devreye giriyor. Bu süreçte de hata oranları yüksek oluyor. Ve kadroda düşündüğünüzden çok daha hızlı bir değişim söz konusu oluyor. Mesela ben 1.5 yıldır görevdeyim ama benim gibi uzun süre görevde olan moderatör sayısı oldukça az şu anki aktif kadroda.

Ha ben yeni olsam mumkun oldukça kidemli olanlara basvururdum. Burada benimle muhatap olan moderatorun yaptigi sey bu degil. Kidemli ya da tecrubesiz fark etmez, ilgilenmemek icin elinden geleni yapan bir moderator.
Raporunuza oldukça tecrübeli moderatörler tarafından da bakılmış. Yani sizin istediğiniz sonuç olmadığı için bu şekilde eleştirmeniz konuya çok objektif bakmadığınızı gösteriyor.

Gerçekten kimse farkında değil bunun. Kimsenin umurunda da değil belki de. Önce daha önemli sorunları halletseniz keşke.
Şu anda bahsettiğiniz konu bu olduğu için bunla ilgili konuşuyoruz. Daha önemli olduğunu düşündüğünüz konuyu belirtseydiniz onla da ilgili konuşabilirdik.

Ben sinirlenmiyorum dostum. 5 senedir üyeyim, 5000 mesajım yok. Günde 50 mesaj atan bir insan değilim. Arada 3-5 mesaj atıp çıkan biriyim. Kısa da olsa moderatorluk geçmişim var, çok az da olsa halden anlıyorum ama burada kasıt var. Artık açık ve net bu. İnsan iyi niyetli bir süre düşünür ama uzun süre benzer şeylere maruz kalıyorsa bir "dur" der. Burada kasıt var.
Yani raporunuzu o kadar moderatör incelemiş, hepsi mi size karşı art niyetli? Bu çok yüksek bir olasılık değil bildiğiniz gibi. Ki bir moderatörün üyeye art niyetli yaklaşması çok çabuk fark edilir ve gerekli ceza verilir.

Yani "konu açma, sistemi düzgün kullan" tavsiyeni sana iade ediyorum. Ben sistemi oldukça duzgun kullanan bir üye olduğumu düşünüyorum. Burada eksiği olan yine sizlersiniz.
Eleştirileriniz için teşekkür ederim. Lakin sistemi düzgünce kullanıp bir cevaba ulaşmışsınız zaten. Siz cevabı beğenmediğiniz için bu konuyu oluşturdunuz. Eğer sizin istediğiniz cevap çıksaydı bu konuyu açar mıydınız?

Haklisiniz, son zamanlarda ben de oldukca memnun degilim. Madem gorevi duzgun yapamayacaksin, neden moderatorluk gorevini surdurmeye devam ediyorsun?

Cok yakin bir zamanda inceleme konumun altinda soru soran sahislar vardi, rapor attim ayri konuya tasinsin diye ama donut alamadim. Bir daha attim, konudaki bir mesajla yeni konu olusturuldu, obur mesaj duruyordu. Kactir rapor atiyorum islem yapmayacak misiniz artik dedim, reddedildi.

Bu arada moderatorlerin tutumu da farkli, birisi kabul ederken digeri reddediyor. Madem reddediyorsun o zaman diger mesaji niye tasidin?

@Ecmel
Seni bir de benim sorulara alabilir miyiz?
Moderatör yeni diye üstüne gitmeyelim, tamam.
Rapor hakkında karar butonuna basamayacak kadar üşeniyor mu da direkt reddediyor ve açıklama girmiyor?

13 yaşından küçük üyeler niye kısıtlanmıyor? Rapor atıyorum reddediyor ve açıklama girilmiyor.

Son olarak da bu:
Üye sorumluluk almam diyor konusu onaylanıyor. Vaktinde ben sorumluluk almam dedim diye konumu reddetmişlerdi, sonra konuyu düzenleyip tüm sorumluluk bana aittir diye düzeltti. Üyenin hatasını ben niye üstleneyim?

Konusunda 1 tane noktalama işareti kullanmayan "nerede hata yaptım?" diyor. Anlatılması gereken pek bir şey yok bence. Havayı arkaya alıp, atıp tutmanın gerekli olduğunu sanmıyorum.
Yetkili bir birey olarak konuya bir cevabınız var mı, öneriniz yahut çözüme yonelik bir reaksiyonunuz? Aksi taktirde siz gelin, birbirinize destek çıkın diye açılmadı bu konu. Üyelere sunuldu. Hatta mümkünse gidin, sadece çözüm odaklı mesajlarınızı getirin. Hala gelip mesaj yazma yüzünü bulabiliyorsunuz. Ceza kabak gibi duruyor profilimde.

Gerçi doğru, ceza hatalı değildir, moderasyon haklıdır.
Raporunuza oldukça tecrübeli moderatörler tarafından da bakılmış. Yani sizin istediğiniz sonuç olmadığı için bu şekilde eleştirmeniz konuya çok objektif bakmadığınızı gösteriyor.
Rapor geçmişime bakınız. Belirli bir argüman istedigimde cevap alamadım. Gerçi "supreme" moderatorler kendi içlerinde bakıp halletmisler, bana sunulması gereken bir şey kalmamış herhalde.
Yani raporunuzu o kadar moderatör incelemiş, hepsi mi size karşı art niyetli? Bu çok yüksek bir olasılık değil bildiğiniz gibi. Ki bir moderatörün üyeye art niyetli yaklaşması çok çabuk fark edilir ve gerekli ceza verilir.
Fazla kişinin fikrinin çoğunlukla doğruya ulaştırmadığının eleştirisi Antik Yunan zamanlarından beri yapılıyor. Gereksiz bir örnekleme olmuş.

Dediğim gibi, ceza adına bir argüman sunulabilir mi?

@Ecmel
Seni bir de benim sorulara alabilir miyiz?
Tabii ki.

Moderatör yeni diye üstüne gitmeyelim, tamam.
Rapor hakkında karar butonuna basamayacak kadar üşeniyor mu da direkt reddediyor ve açıklama girmiyor?
Raporlar sisteminde bazı değişikler mevcut. Bundan dolayı bazı durumlarda raporlar farklı bir işlem için ayarlandığında bildirim verilmiyor ve bildirimi sonradan verilebiliyor.

Fakat normal bir atıyorum yazım yanlışı raporu gönderdiniz ve olumlu/olumsuz cevap gelmedi ya da raporladığınız mesaja bir işlem yapılmadıysa bu durumla alakalı rapor atabilirsiniz. Emin olun moderatöre neden bu raporla ilgilenmediğinin hesabı sorulacaktır.

Ben burada "raporlara bildirim göndermeye gerek yok" gibi bir tavırda değilim zaten. Eğer bu düzgünce yapılmıyorsa o moderatöre gerekli uyarılar yapılır. Bu tür durumda attığınız raporla birlikte rapor oluşturursanız incelenecektir.

Veya 13 yaşından küçük üyeler niye kısıtlanmıyor?
Bu durum için bir sistem yapılması planlanıyor. Yani üyelerin yaşlarını tespit etmek sizin de bildiğiniz gibi şu anki sistemde oldukça zor. Buna yönelik sistemler düşünülüyor.

En son dediğiniz sorumluluk konusunda da olayı bilmiyorum lakin zaman içerisinde onaylanan konuların kriterleri değişebiliyor bildiğiniz üzere. O tür bir durum meydana gelmiş olabilir ya da o sırada bilgisi olmayan bir moderatör tarafından konu onaylanmış olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı