İmperceptible
Hectopat
Bu sene sınav orta ve biraz zor seviye olursa hem yığılma olmaz hem çalışan emeğinin karşılığını almış olur bence bu düşüş güzel bir haber
Ya anlamadığım bir şey var.
Bu durum 100K-300k arasını hedefleyenler için nasıl bir etki bırakır size?
Bu sene sınav orta ve biraz zor seviye olursa hem yığılma olmaz hem çalışan emeğinin karşılığını almış olur bence bu düşüş güzel bir haber.
Önceki sene kadar zorlayacaklarını sanmam hocam. Çünkü geçen sene giren sayısı çoktu, neredeyse bu senenin 2 katı idi. Yığılma konusunda zaten her sene oluyor ama hangi seviyelerde olur onu bilemeyiz. Yine de giren sayısı azaldığı için yığılmanın bu sene biraz daha az olacağını düşünüyorum ben.
Bende aynı şekil düşünüyorum hocam mantıkken başvuru fazla olunca ayrıştırma yapmak için daha zor sorarlar ama son 2 yıla göre daha az bir katılımcı sayısı var.
Hocam benim YDT netlerime göre 45 ile 60 bin arası sıralama geliyor 2023e göre sizce nasıl olur bu sene?
Katilimci sayisi onemli degil rekabet fazla ve belirleyici yapmak zorundalar. Sinava girilmeme sebebi ise zevkine girecekler ya da aile zoruyla girecekler girmemistir. Hedefi sinav universite olani engelleyecegini sanmam sinav ucretinin.
Zaten sınava girmek zorunda olanlar mecbur ödedi fakat mecburi olmayan öylesine giren çok fazla kişi vardı bu sene sınav ücreti artınca öylesine girenlerin çoğu girmedi o yüzden kişi sayısı da azaldı belirleyici bir sınav yapmaları gerek evet fakat geçen seneki gibi saçma bir AYT sormamaları lazım herkesin seviyesini ölçecek bir sınav olur umarım.
2021 haric hiçbir AYT'nin saçma oldugunu düşünmüyorum.
Evet en zoru 2021 idi fakat 2024 matematik anlamında 2021 ile yarıştı 2024 güzel bir sınav değildi bence kişiden kişiye değişir tabii bu.
Sayısı beklediğimden daha az ama bu bir yandan bize avantaj olur. Yığılma geçmiş seneler kadar olmaz. Belki bu sayıdan dolayı çok zor bir sınavda yapmalarına gerek kalmaz ve daha ayarında bir sınav yaparlar hiç belli olmaz.Arkadaşlar sonunda açıkladılar. Toplam 2.5 milyon başvuru yapılmış, AYT için ise 1 milyon 720 bin kişi. YDT için 215 bin. Garip bir şekilde tüm alanlarda azalma oldu. Bakalım nasıl bir sınav geliyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.