YKS başvuru sayısı açıklandı

Ya anlamadığım bir şey var.
Bu durum 100K-300k arasını hedefleyenler için nasıl bir etki bırakır size?

Geçen senelere göre çok bir değişim olmaz 100k için 300k için de ufak değişim olabilir kısacası bu sene rekabet az sıralamalar düşebilir bu sebepten tabii öyle çok fark olmaz ama dediğim gibi ufak değişimler olabilir bekleyip göreceğiz hocam hele bir sınav olsun da.

Bu sene sınav orta ve biraz zor seviye olursa hem yığılma olmaz hem çalışan emeğinin karşılığını almış olur bence bu düşüş güzel bir haber.

Katılıyorum size bu sene güzel bir sınav gelirse ve katılımcı sayısında düşüş ile birlikte daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.

Önceki sene kadar zorlayacaklarını sanmam hocam. Çünkü geçen sene giren sayısı çoktu, neredeyse bu senenin 2 katı idi. Yığılma konusunda zaten her sene oluyor ama hangi seviyelerde olur onu bilemeyiz. Yine de giren sayısı azaldığı için yığılmanın bu sene biraz daha az olacağını düşünüyorum ben.

Bende aynı şekil düşünüyorum hocam mantıkken başvuru fazla olunca ayrıştırma yapmak için daha zor sorarlar ama son 2 yıla göre daha az bir katılımcı sayısı var.

Hocam benim YDT netlerime göre 45 ile 60 bin arası sıralama geliyor 2023e göre sizce nasıl olur bu sene ?

Bende aynı şekil düşünüyorum hocam mantıkken başvuru fazla olunca ayrıştırma yapmak için daha zor sorarlar ama son 2 yıla göre daha az bir katılımcı sayısı var.

Hocam benim YDT netlerime göre 45 ile 60 bin arası sıralama geliyor 2023e göre sizce nasıl olur bu sene?

YDT hakkında çok bilgim yok hocam yanlış olmasın ama dilde aşağı yukarı aynı sıralamalar geliyor zaten katılımcı sayısı sayısal veya EA gibi çok değişmiyor.

Katilimci sayisi onemli degil rekabet fazla ve belirleyici yapmak zorundalar. Sinava girilmeme sebebi ise zevkine girecekler ya da aile zoruyla girecekler girmemistir. Hedefi sinav universite olani engelleyecegini sanmam sinav ucretinin.

Katilimci sayisi onemli degil rekabet fazla ve belirleyici yapmak zorundalar. Sinava girilmeme sebebi ise zevkine girecekler ya da aile zoruyla girecekler girmemistir. Hedefi sinav universite olani engelleyecegini sanmam sinav ucretinin.

Zaten sınava girmek zorunda olanlar mecbur ödedi fakat mecburi olmayan öylesine giren çok fazla kişi vardı bu sene sınav ücreti artınca öylesine girenlerin çoğu girmedi o yüzden kişi sayısı da azaldı belirleyici bir sınav yapmaları gerek evet fakat geçen seneki gibi saçma bir AYT sormamaları lazım herkesin seviyesini ölçecek bir sınav olur umarım.

Zaten sınava girmek zorunda olanlar mecbur ödedi fakat mecburi olmayan öylesine giren çok fazla kişi vardı bu sene sınav ücreti artınca öylesine girenlerin çoğu girmedi o yüzden kişi sayısı da azaldı belirleyici bir sınav yapmaları gerek evet fakat geçen seneki gibi saçma bir AYT sormamaları lazım herkesin seviyesini ölçecek bir sınav olur umarım.

2021 haric hiçbir AYT'nin saçma oldugunu düşünmüyorum.

Arkadaşlar sonunda açıkladılar. Toplam 2.5 milyon başvuru yapılmış, AYT için ise 1 milyon 720 bin kişi. YDT için 215 bin. Garip bir şekilde tüm alanlarda azalma oldu. Bakalım nasıl bir sınav geliyor?
Sayısı beklediğimden daha az ama bu bir yandan bize avantaj olur. Yığılma geçmiş seneler kadar olmaz. Belki bu sayıdan dolayı çok zor bir sınavda yapmalarına gerek kalmaz ve daha ayarında bir sınav yaparlar hiç belli olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı