YKS çalışırken Linux kullanmak

Stuff

Hectopat
Kayıtlı olduğum üniversiteden ayrıldım ve bu yıl tekrardan YKS'ye hazırlanacağım. Çok fazla dikkatimi dağıtan şeylerden ayrılmaktansa irademi güçlendirip onlarla vaktimi dengeli geçirmek istiyorum fakat pek başarılı değilim bu konuda, eskiden yapmıştım fakat şu anda sürekli bir mental düşüklüğü yaşadığım için sanıyorum ki bunu başaramıyorum. Bir süre daha kendi irademi zorlamayı deneyip eskisi gibi başaramaz isem riske atmadan bunları kenara çekeceğim.

Bilgisayar lazım çünkü konu vesaire dinliyorum ve aynı zamanda Amerikan borsasını takip ediyorum. Bilgisayar'a Zorin OS kurmayı düşündüm, işletim sistemine çok hakim olmamak benim için avantaj olur diye düşünüyorum. Oyun vesaire kısmının zaten çok sıkıntılı olduğunu bildiğim için hiç düşünmüyorum bile ki çok oyun oynayan birisi değilim açıkçası. Linux kullanmak YKS senesinde, PDF'leri kullanmamı + Epic pen gibi uygulamaları kullanmamı ve en önemlisi Linux için Driver'i olmayan grafik tabletim Wacom Small'u kullanmamı tamamen engeller mi?

Bir tavsiyeniz varsa almayı çok isterim. Tablet almayı düşünüyorum ve tablet alana kadar bilgisayarda minimum yapabileceğim şeylerin olmasını istiyorum Windows'a göre. Ama oyun vesaire oynamıyorum işin ucunda o yüzden Linux'a geçmenin de çok fazla bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Focus için kullandığınız Extensions'lar var mı? Linux'a geçmek vesaire mantıklı olur mu veya irade güçlendirmek konusunda deneyimleriniz varsa alabilirim geçmişte çok rahat yapabildiğim şeyleri artık yapamaz hale geldim haliyle biraz rahatsız edici. .

Kayıtlı olduğum üniversiteden ayrıldım ve bu yıl tekrardan YKS'ye hazırlanacağım. Çok fazla dikkatimi dağıtan şeylerden ayrılmaktansa irademi güçlendirip onlarla vaktimi dengeli geçirmek istiyorum fakat pek başarılı değilim bu konuda, eskiden yapmıştım fakat şu anda sürekli bir mental düşüklüğü yaşadığım için sanıyorum ki bunu başaramıyorum. Bir süre daha kendi irademi zorlamayı deneyip eskisi gibi başaramaz isem riske atmadan bunları kenara çekeceğim.

Bilgisayar lazım çünkü konu vesaire dinliyorum ve aynı zamanda Amerikan borsasını takip ediyorum. Bilgisayar'a Zorin OS kurmayı düşündüm, işletim sistemine çok hakim olmamak benim için avantaj olur diye düşünüyorum. Oyun vesaire kısmının zaten çok sıkıntılı olduğunu bildiğim için hiç düşünmüyorum bile ki çok oyun oynayan birisi değilim açıkçası. Linux kullanmak YKS senesinde, PDF'leri kullanmamı + Epic pen gibi uygulamaları kullanmamı ve en önemlisi Linux için Driver'i olmayan grafik tabletim Wacom Small'u kullanmamı tamamen engeller mi?

Bir tavsiyeniz varsa almayı çok isterim. Tablet almayı düşünüyorum ve tablet alana kadar bilgisayarda minimum yapabileceğim şeylerin olmasını istiyorum Windows'a göre. Ama oyun vesaire oynamıyorum işin ucunda o yüzden Linux'a geçmenin de çok fazla bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Focus için kullandığınız Extensions'lar var mı? Linux'a geçmek vesaire mantıklı olur mu veya irade güçlendirmek konusunda deneyimleriniz varsa alabilirim geçmişte çok rahat yapabildiğim şeyleri artık yapamaz hale geldim haliyle biraz rahatsız edici. .

Distro hopping yapacağını düşünüyorsan Windows ile kalmanı tavsiye ederim.

Distro hopping yapacağını düşünüyorsan Windows ile kalmanı tavsiye ederim.

Linux ile ilgili bir işim yok açıkçası, daha öncesinde Mint ve Kali kullandım fakat zorin en güzeli gibi gelmişti. Sürekli bir değişim yapacağımı sanmıyorum sadece 1 2 aylığına geçiş yapacağım bir şey açıkçası şu anda Linux. Amacım güzelini bulmak değil de biraz daha kendimi bilmediğim bir yere sokup sadece işimi halledip çıkmak zorunda kalmak.

Kurmayı düşündüğünüz işletim sistemi son kullanıcıya hitap etmiyorsa yaşadığınız bir sorunda komut istemi içinde boğuşmak da zaman kaybettirebilir ve işinizi aksatabilir. (Sizin kurmayı düşündüğünüz işletim sistemi hakkında ne kadar bilgili olduğunuzu bilmediğim için böyle bir görüş sunuyorum, kendimden pay biçerek.)

Wacom driverı için:linuxwacom
Ayrıca eğer olay "yükleyeyim sonra rahatıma bakayım" şeklindeyse Ubuntu, Debian, Mint gibi distroları tercih edebilirsiniz. Zorin OS daha çok Windows'a benzemek için stabiliteden kısan bir distro benim gözümde. Zaten Zorin OS Debian tabanlı o yüzden saydığım diğer distrolarla hemen hemen aynı sonucu alırsınız.

Edit: Link düzenleme ve ekleme.

Öğrenciyim ve Linux kullanıyorum? @Bayram Tempest hocam da aynı şekilde. Cevap yazmak için yazmayın.

Hocam öncelikle sen cevap yazmak için yazıyorsun ve kavgaya adam çağırıyorsun. Öğrenciler için Windows kullanım kolaylığı sağlıyor.

Linux kullananlar genel olarak dağıtım değiştiriyor yani. Gündelik kullanıma uygunluğunu göremiyorum burada.

Öğrenciyim ve Linux kullanıyorum? @Bayram Tempest hocam da aynı şekilde. Cevap yazmak için yazmayın.
GIMP, gerektiğinde Photoshop rahat çalışıyor. Ofis programları için OnlyOffice harika.

Konu sahibi grafik tabletle alakalı soru sormuş. Kullandığı modeli bilmem ama eski sevgilim KDE Neon'da rahatlıkla grafik tabletini kullanabiliyordu.

Linux kullananlar genel olarak dağıtım değiştiriyor yani. Gündelik kullanıma uygunluğunu göremiyorum burada.
Herkes distro hopper değil hocam. Kavga etmenize gerek yok. Meraklı davranıp dağıtımdan dağıtıma atlamak istemeyenler için Zorin OS idealdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı