YKS için geç mi?

Okula gidiyorsun 5 saat çok diyorsun 50k istiyorsun.

5 saat çok demedim sadece matematiğe 5 saat cok dedim.

Hocam ortalama 5'te eve geldiğinizi düşünürsek sizin çok az mola vererek evde 5-6 saat çalışmanız gerek okulda etütunuz yok mu hocam hiç.

Etüt yok maalesef.

Okula gidiyorsun 5 saat çok diyorsun 50k istiyorsun.

Yanıtını verdim.

Erken kalk. Okulda çalışmanız için boş zaman vermiyorlar mı?

Erken kalkıp geç yatmak bir seçenek değil. Sanırım uyku ihtiyacı için derslerdede hocalar boş bırakıyor fakat o boşlukta video izleyemem en iyi ihtimalle, dün izlediklerimi tekrar ederim.

@Draqula, muhtemelen daha önceden hiç ders çalışma alışkanlığınız olmadığı için birden saatlerce çalışmak zor geliyor olabilir. Başlangıçta 2-3 saatle başlayın, yavaştan ararttırın.

Daha önceden ders çalışmadığımı nereden bildiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 saat çok demedim sadece matematiğe 5 saat cok dedim

Etüt yok maalesef

Yanıtını verdim

Erken kalkıp geç yatmak bir seçenek değil sanırım uyku ihtiyacı için derslerdede hocalar boş bırakıyor fakat o boşlukta video izleyemem en iyi ihtimalle dün izlediklerimi tekrar ederim

Daha önceden ders çalışmadığımı nereden bildiniz

Hocam eğer matematiğinizi oturtmak istiyorsanız günlük en az 2-3 saat matematik çalışmanız lazım

Hedef ilk 50k ise en az 5-6 diyebiliriz 7.5 ay olduğunu göz önünde bulundurunca bence.

Hocam aslında öyle de konuyu açan kişinin şu an çok ders çalışma alışkanlığı olmadığı için arttira arttira gitmesi iyi olur

Her gün 5 6 saat matematiğe ayırırsam vakit kalmıyor diğer derslere.

5'te evde işlerimi halletmiş olup derse başlasam 11 de kalkıyorum ki 12 de yatmalıyım.

Hocam aslında programlı bir şekilde ilerlerseniz diğer derslere de zaman kalıyor zaten bir süre sonra matematikten artık deneme çözmeye başlarsınız.

Hocam aslında öyle de konuyu açan kişinin şu an çok ders çalışma alışkanlığı olmadığı için arttira arttira gitmesi iyi olur

Hocam aslında programlı bir şekilde ilerlerseniz diğer derslere de zaman kalıyor zaten bir süre sonra matematikten artık deneme çözmeye başlarsınız.
Yarın matematik sınavım var ve logaritmayı anlamaya çalışıyorum mesela, 2.dereceden denklemler ve fonksiyon eksik olduğu için zorlanıyorum.

5 saat çok demedim sadece matematiğe 5 saat cok dedim.

Etüt yok maalesef.

Yanıtını verdim.

Erken kalkıp geç yatmak bir seçenek değil. Sanırım uyku ihtiyacı için derslerdede hocalar boş bırakıyor fakat o boşlukta video izleyemem en iyi ihtimalle, dün izlediklerimi tekrar ederim.

Daha önceden ders çalışmadığımı nereden bildiniz?
Yazdığınız netlerden anlaşılıyor daha önce ders çalışmadığınız, acilen başlayın 227 gün kalmış. Kesinlikle az bir süre değil ama çok da değil. Oturup adam gibi çalışırsanız yaparsınız. Buraya yazarak bile zaman kaybediyorsunuz. Kafanızdaki tüm düşünceleri bir kenara bırakıp sadece çalışmaya odaklanın, gerisi gelir zaten zamanla çalışa çalışa.

Her gün 5 6 saat matematiğe ayırırsam vakit kalmıyor diğer derslere

5'te evde işlerimi halletmiş olup derse başlasam 11 de kalkıyorum ki 12 de yatmalıyım

Yapacak bir şey yok. Çözmen gereken 80 soru matematik var çalışacaksın bir şekilde. Hani Total 5 6 çalışıyorsan bunun en az 4'ü matematik olmalı o açıdan bak en kötü.

Geç dersek ne yapacaksın ? çalışmayıp bir dahaki sene de mi aynı konuyu açacaksın ?. Git ve çalış en kötü onlarca konu öğrenip mezuna kalırsın bir sonraki senede üstüne katarak çalışırsın. Hali hazırda bildiğin konuların sadece tekrarını ve deneme şeklinde çözersin. Gemileri yakmanın alemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı