Hocam nazım şekilleri için sana şöyle anlatayım bu arada benim OBP 75 konuya gelelim hocam önce YouTube'dan veya öğretmenden dinle sonra defteri aç boş sayfayı kendi kendine yaz alıştırma yap sonra nasıl aktığını göreceksin bu şekil için içerik konusunda maalesef ezberden başka yol yok hocam ben böyle yaptım murabba mesela bunu kodladım mrba diye 4 satır olduğu aklıma geliyor böylece aaaa bbba ccca aslında içerik için ezber nazım biçimi için içeriğine kesinlikle bakma biliyorum belki karışık anlatmış olabilirim ders anlatmada iyi değilim eğer aklına takılan olursa tekrar sor muhtemelen kafan karıştı eğer öyle olduysa tekrar açık şekilde anlatayım mesela bir örnek daha rubai ve tuyuğ he kafiye şeması hatırlamayadın mı ezberin devreye girecek diyeceksin tuyuğ 11'li hece rubai 13'lü hece diye ama kafiye redif elinde defteri alıp bol bol alıştırma yapacaksın hocam ben böyle yaptım şu an bende unuttum ama görsem hatırlıyorum tekrar yapmak lazım sürekli dediğin gibi kafana takılan olursa yazarsın hocam.
Artı olarak mesela uyağı buldun yarım uyak mı tam uyak mı bunları da mesela kağıda alıştırma yap kanka sonra heceleri say de ki mesela bu yarım uyak bu arada netlerin kaç şu an AYT ne alemde sanırım dershaneye gidiyorsun.