YKS'de MF'den 20 Bine Nasıl Girilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arif Doğan

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2015
Mesajlar
125
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bu sene sınav yılım, orta halli bir fen lisesinde okuyorum. Bu yaz TYT matematiği bitirdim ancak geometri ve fen olduğu gibi duruyor. Sizce bu yıl nasıl bir çalışma planı izlemeliyim ki ilk 20000'e gireyim? Ankara'da Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum. ODTÜ gibi yerlere keşke girebilsem ama hayal kırıklığına da uğramak istemediğimden hedefimi makul tutuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Derece yapmak için temel önemli bir etkendir. Eğer temeline güveniyorsan düzenli ve sert bir çalışma programı ile bu mümkün. Aksi halde çok ama çok zor.
 
Açıkcası biraz geç ama her şey bitmiş değil, şöyle ki 10-11 bu konuda kritik bir zaman bu aralıklarda 9-10-11 yenilip yutulmalı kanımca çünkü diğer türlü konu yetişmiyor vs vs. Sizin için uygun çalışma mantısı 9-10-11 tamamen bitmiş ise 11 i şöyle 1 hafta falan tekrar etmek. Ardından çok basit işiniz "HAYVAN GİBİ ÇALIŞMAK" tek çıkar yol maalesef ki çok çalışmaktan geçiyor isterdim ki üreterek ve düşünerek bir yerlere gelelim ama malumunuz bu ülkede şu an için zor, çok çalışın aralıksız kaynak taraması yapın, sosyal aktiviteleri olduğunca "Az" yer verin, çünkü bu sene çok kritik, şahsım oldukça düşünmeye ve zeka ile bir şeyler çözmek ister. Ülke el vermez, köpek gibi çalış der. Siz de kaynak taramasını diş fırçalamak gibi bir rutin haline getiriniz, aralıksız şekilde soru çözünüz ve asıl önemli olan bir şey daha Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, düşük glisemik indeksli gıdalar sizin bağırsaklarınızın meşgul ettiği için beyniniz için daha fazla enerji kalır, vücut içerisinde yeterli besin olması kıtlık olmadığı anlamına gelir, bu sebeple beyin temel fonksiyonlardan arta kalan enerji ile beyninizin düşünme bölümlerini çalıştırır. İyi uyumalısınız bu şaka gibi gelebilir ama gece saat 7 den sonra ders çalışmayın, vücut ancak normal rutinde başarılı olabilir. En az 8 uyuyun, kahvaltınızda ekmek ve şeker tüketmeyin, 2 yumurta yiyin bal pekmez reçel vs YEMEYİN çünkü ne kadar beyni kısa sürede açsa da sürekli acıkma hissi uyandırarak sizi meşgul ederler. Gün içerisinde kısa kısa çalışın çalışma aralıklarınız 15-20 dk ara ile olmalı. Sabah 4-5 arası uyanmış olun emin olun o kısacık günler inanılmaz uzayacak. Öğlen yemeği yemeyin bence, çünkü 2. bir insülin hormonu salgısı da alarma geçirir vücudu. E sen bizi aç bıraktın? Hayır sevgili dostum sadece yemek için değil doymak için yersen sabah inanılmaz dinç olacaksın, sabah 2 yumurta 10+ zeytin ye üzerine de 2-3 bardak çayını iç sebze ye üzerine domates vs. Başka %70 oranında ağır gelirse %50 bitter çikolata. Fındık badem kuru üzüm kararında 1 avuç falan. Vücudun mutluluk hormanlarının %80 i bağırsaklarda üretilir. Verdiğim tavsiyeler Prof.Dr. Canan Karatay tarafından Karatay Diyeti kitabından kendi çıkarımlarım. Şunu da ekleyeyim bu kadın ile ülkemizde sürekli mizah adı altında dalga geçildi, bunda sorun yok ama kadını ciddiye almamak saçmalık. Bu kadın ; üşenmeden bir göz gezdiriniz lütfen...
1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden, 1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde, Cape Town'da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) 'femor- al arter' yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi.
1987-1995 yılları arasında State University ofNew York Health Science'de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.
1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul'daki birçok özel hastanede, 'koroner yoğun bakım' ve 'koroner anjiyografi laboratuvarları'nı kurdu.
1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yıl- ları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
2006-2010 yılları arasında Türkiye'de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
 
Ben girmiş biri olarak söyleyeyim. Konuları sırayla çalış 11. ve 12. sınıf konularını iyi öğren özellikle 12' yi 9 ve 10'a çalışacağım diye salma. Düzenli olarak paragraf, cümlede anlam, sözcükte anlam çöz. Günlük 2-3 saat düzenli ve verimli çalışırsan çok rahat girersin. Kolay gelsin.
 
Acaba sonuç ne oldu..
 
Sınavda talihsiz bi olay yaşadım geçen sene o yüzden bu sene tekrar girdim, şimdi de sonuçları bekliyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı