YKS'ye çalışırken spor yapılır mı?

Flawei

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu sene 12. sınıf oldum ve yaklaşık 9 ay sonra sınava gireceğim aynı zamanda fit bir vücut için spora yazılmaya karar verdim bu süre zarfında hem okula gidip hem YKS'ye hazırlanıp hem de spor yapabilir miyim fazla yüksek hedeflerim yok TYT 55-60 net AYT 35-40 net yeterli.

Herkese merhaba, bu sene 12. sınıf oldum ve yaklaşık 9 ay sonra sınava gireceğim aynı zamanda fit bir vücut için spora yazılmaya karar verdim bu süre zarfında hem okula gidip hem YKS'ye hazırlanıp hem de spor yapabilir miyim fazla yüksek hedeflerim yok TYT 55-60 net AYT 35-40 net yeterli.

Hocam ben bunu yaz tatilinde denedim yaz tatilinde bile zor oluyordu çünkü spora gidince en az 2-3 saat kalmalısın ki yaptığın bir işe yarasın ve gittiğine değsin sonra oradan geliyordum ve haliyle yorgun oluyordum bu anlattıklarım yaz için bunu okul varken yapmayı hayal edemiyorum bile zaten okuldan arta kalan zamanımda sürekli ders çalışsam ancak yetişir ikisini bir arada götürenleri nadiren gördüm önce bir üniversiteni kazan ondan sonra üniversitede daha rahat yaparsın bunu

Tamamen sana bağlı, benim için yapılabilir bir şeydi. 1 saatin yolda, 2 saatin spor salonunda geçse günde 3-4 saatlik bir kayıp çok büyük netler istemeyen biri gayet normal ve muhtemelen her gün gitmezsin zaten dinlenme günlerinde olmalı. Kaldı ki sınav sürecinde kişinin sosyalleşmesi, etkinlikler yapması kişinin psikolojisi için önemli yani pek de kayıp olarak bakılamaz bu sürece. 9 aydan bahsediyoruz gayet tabii yapılabilir bir şey fakat disiplin önemli bu noktada.

Tamamen sana bağlı, benim için yapılabilir bir şeydi. 1 saatin yolda, 2 saatin spor salonunda geçse günde 3-4 saatlik bir kayıp çok büyük netler istemeyen biri gayet normal ve muhtemelen her gün gitmezsin zaten dinlenme günlerinde olmalı. Kaldı ki sınav sürecinde kişinin sosyalleşmesi, etkinlikler yapması kişinin psikolojisi için önemli yani pek de kayıp olarak bakılamaz bu sürece. 9 aydan bahsediyoruz gayet tabii yapılabilir bir şey fakat disiplin önemli bu noktada.

Aslında açığa geçip yapmayı düşünüyordum fakat biliyorsundur açığa geçişler zorlandı mecburen okula gideceğim için acaba okul ders spor aynı anda yürütebilir miyim diye kafama takıldı dediğim gibi dereceymiş falan istemiyorum hedefim olan 150-200k arası girsem yeterli kalan süre zarfında disiplinli bir çalışmayla gelinebilir bir nokta ki çok büyük hedeflerim olmadığı için spora vakit ayırabileceğimi düşünüyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı