Yönetim bilişim sistemleri vs bilgisayar mühendisliği

Emirhan5225

Hectopat
Öncelikle mezun senemdeyim ve eşit ağırlık öğrencisiyim OBP 78 ve tekrar sınava hazırlanıyorum ancak bazen aklıma takılan bir soru tekrar aklıma geliyor üniversite bölümü olarak bu iki bölüm arasındayım ancak hangisi daha uygun olur kafam çok karışıyor YBS'nin içeriğindeki işletme dersleri ve ekstralar işime yarayabilecek şeyler çünkü belli bir tecrübeye ve maddi duruma ulaştığımda kendimin uğraşacağı bir dijital şirket vb. bir duruma girmek istiyorum ancak örneğin: Turkcell gibi bazı markalardaki iş ilanlarına baktığım vakit mühendislik bölümlerinden mezun diye belirtiliyor iş ilanlarında bu bana sorun yaratır mı? Çoğu şirkette böyle? Ve hangi iş alanlarında özellikle bu belirtilir ve dezavantajım olur? Önümde iki yol var YBS ile birlikte temel işletme ve yazılım bilgisine sahip olabilirim ve üniversite boyunca kendimi uğraşacağım alanda geliştirebilirim veya bilgisayar mühendisliği okuyup oradan devam edebilirim bu durumda YBS derslerinin biraz daha rahat olması sebebiyle kendimi geliştirmem, İngilizce öğrenmem ve Erasmus için ortalamamı yüksek tutmam daha kolay olur tabii şöyle bir nokta var iyi üniversite YBS mi? ( Boğaziçi, Marmara, kadir has, İstanbul üniversite) ya da ortalama bir üniversite PC mühendisliği mi gördüğüm kadarıyla benim için en uygun PC mühendisliği Gazi Üniversitesi'nden itibaren başlıyor onun içinde en az 39k sayısal gerekiyor matematik olarak sıkıntım yok ancak fen dersleri biraz beni korkutuyor ve OBP yüzünden fazlasıyla geri atıyor en azından eşit ağırlık geçip iyi bir sıralama ile OBP zararını indirgerim diye düşündüm. Ayrıca iyi bir üniversiteye giderek kendini geliştirmek daha kolay olabilir gibi hissediyorum. Risk alıp sayısal geçmeli miyim yoksa eşit ağırlıktan hazırlanıp YBS'den mi devam etmeliyim? Bu konuyu konuşacağım kimse olmadığı için içimi bir şekilde dökmem lazım.

Direkt mühendislik diye belirtilen başvurularda çok geriye düşersin YBS ile. Tabii kendini geliştirmene de bağlı normal bir bilgisayar mühendisliği okuyandan daha da iyi olabilirsin ama YBS okuyan kaç kişi bu seviyeye gelebiliyordur bilmem. YBS okuyanların da iş başvurularında ön planda olduğu ilanlar ilgini çekiyor mu vb. ona göre karar verebilirsin. Bir de yazılım mühendisliğini de değerlendir.

Direkt mühendislik diye belirtilen başvurularda çok geriye düşersin YBS ile. Tabii kendini geliştirmene de bağlı normal bir bilgisayar mühendisliği okuyandan daha da iyi olabilirsin ama YBS okuyan kaç kişi bu seviyeye gelebiliyordur bilmem. YBS okuyanların da iş başvurularında ön planda olduğu ilanlar ilgini çekiyor mu vb. ona göre karar verebilirsin. Bir de yazılım mühendisliğini de değerlendir.
Yazılım mühendisliği de dediğim gibi yine sayısal ve iyi üniversiteler sıralaması orantısız düşük bir de 8 ay kala mezun senesinde EA'dan sayisala gecme durumu fazla riskli gibi geliyor hem de OBP 78ken. Ama bu risk gerekli mi bilemiyorum vasat mühendislik mi iyi- çok iyi okul YBS mi karar veremiyorum ilgi alanım teknoloji girisimcilik ekonomik olaylar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı