Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkürler aslında bende sizinle aynı düşünüyorum. Bugün askerlik şubesiyle görüştüm bana bakaya durumunda olduğum için askerlik durum belgesi verilmediğini söyledi sadece sevk belgesi veriyorlarmış askere gönderecekleri için o da 3 4 gün içerisinde hemen gidiyormuşum zaten o süreçte üniversiteye sevk belgesini gösterip kayıt yaptırmada kullanırsın dedi ama bilmiyorum tam olarak askerlik şubedekiler üniversite konularını pek bilmiyorlar bence. Çünkü 3 tane üniversite ile görüştüm(YTÜ, İTÜ, koü) öğrenci işleri ile hepsi bana bakaya durumumun kaydolmak için herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söylediler ama ben yine de her halükarda garanti olsun diye kayıt olamazsam askerlik şubeye giderim kayıt zamanında ve sevk belgesini alırım. Tabii ki sevk belgesini almadan üniversiteyle görüşürüm kayıt için yeterli olacak mı diye onlara sorduğumda zaten bana gerek olmayacağını söylediler sanırım sistem değişmiş ben 2018 de üniversiteye kayıt olduğumda da askerlik durum belgesi istemişlerdi. Ve bu görselide paylaşmak isterim belki benimle aynı durumu yaşayanlar olursa bu formu okurlar ve çok işlerine yaramış olur görsel milli savunma bakanlığına ait.
Eki Görüntüle 1903052